10 lucruri de amintit zilnic

Fiecare zi e o provocare

Viața este foarte frumoasă, chiar dacă unele zile sunt mai grele. Depășim o zi dificilă prin diverse metode. Important e să nu ne lăsăm copleșiți. Fiecare dintre noi are propriul mod de a depăși o situație dificilă. Da, fiecare zi poate fi o provocare. Este o lecție pe care o învățăm și aplicăm la nevoie.

Ne găsim metode de a trece peste o problemă, o zi grea sau o stare mai proastă. Este atât de ușor să transformi o zi rea în una bună. Uneori ajută mai mult decât ai crede, gândurile bune.

10 lucruri de amintit zilnic

Trebuie să ai o părere bună despre tine. Mintea să-ți fie plină de gânduri bune și pozitive. Cum faci acest lucru? Simplu! Iată câteva idei!

✶1 Nu trebuie să fii perfect

Suntem unici, speciali, dar nu suntem perfecți și nici nu avem nevoie să fim perfecți. Ești om, poți să greșești, trebuie să-ți asumi și să mergi mai departe cu lecția învățată.

✶2 E normal să ai o zi proastă

Este absolut normal să ai o zi proastă. Acea zi în care nimic nu merge bine și tot primești semne. Nu le ignora pentru a nu provoca și mai multe necazuri. Recunoaște că nu e o zi bună, fă o pauză. Ocupă-te cu atenție maximă doar de urgențe și lasă restul pentru o a doua zi.

✶3 Și pașii mici reprezintă progres

Uneori ne-am dori ca lucrurile să meargă mai repede. Și ni se pare că oricât lucrăm, nu avansăm cât ne-am dori. Nu uita, și pașii mici sunt importanți, reprezintă un progres și îți dau timp pentru analiză. În plus, de multe ori pașii mici ne dau răgaz și pentru alte activități. Graba strică treaba.

✶4 Solicită ajutor

Orgoliul spune, poți și singur. Puterile spun, un ajutor nu ar strica. De ce ne este atât de greu să cerem ajutor? Nu trebuie să dovedim nimănui, nimic. De ce să ne epuizăm puterile când putem solicita ajutor? Nu este greșit să ceri ajutor. Oamenii sunt dispuși să ajute, trebuie doar să-i lași.

✶5 Oamenii chiar te apreciază

Există și oameni care nu sunt alături de tine. Dar nu despre ei e vorba acum. Vorbim despre oameni care sunt alături de tine, care te apreciază și te iubesc. Aceia contează cel mai mult. De fapt, doar ei ar trebui să conteze. Ai în jurul tău oameni devotați, care te prețuiesc. Apreciază-i și ține-i aproape!

✶6 Și mâine e o zi

Ne place să terminăm treaba repede. Însă, de multe ori, duce la epuizare sau lipsa timpului liber alături de familie. Dacă treaba nu e urgent de finalizat, o poți face mâine. Nu găsești o soluție azi? Fă o pauză. Mâine poți să vii cu mintea limpede și să găsești soluția. Cu forțe proaspete mâine, poți termina treaba de azi care solicita prea mult efort. Da, și mâine e o zi pentru a finaliza treaba.

✶7 Greșeala e omenească

Ai greșit? E ceva normal! Lipsa de atenție, lipsa de experiență, te pot face să greșești. Nu ai dorit să faci o greșeală, dar s-a întâmplat. Asumă-ți greșeală, caută soluții și rezolvă. Învață din greșelile tale pentru a nu repeta greșeala. Poți să le spui și altora greșeala ta, astfel vor putea să evite la rândul lor.

✶8 E normal să spui NU

Este normal să refuzi ceva sau pe cineva. Nu trebuie să ai mustrări de conștiință. Din păcate, sau din fericire, nu rezonăm cu toate persoanele din jur. Nu toate proiectele sau activitățile ni se potrivesc. Deci e normal să refuzi ce nu e pentru tine, ce nu te încântă sau nu te împlinește.

Când ești prea obosit sau prea aglomerat, spune NU, oricât de mult ai vrea să ajuți. Nu te supraîncărcar sau aglomera. Ai și tu 24 de ore, ești om, odihna și pauza de masă sunt esențiale. Refuză politicos, eventual oferă alternative.

✶9 Nu toți trebuie să te placă

Poate ne-ar plăcea să fim pe placul tuturor, dar nu ne-ar ajuta la nimic. Ești un om bun, un bun profesionist? Minunat! Nu trebuie să știe toată lumea. Și nu toată lumea trebuie să te placă și să rezoneze cu tine. În plus, nici tu nu placi pe toată lumea, nu-i așa? Suntem diferiți, deci putem rezona doar cu oamenii potriviți nouă. Aaa, și nu încerca să faci pe plac tuturor, doar ca să te placă. Nu ai nevoie de toți oamenii în jurul tău, doar de cei potriviți.

✶10 Frumusețea vine din interior

Toți oamenii sunt buni și frumoși, nu uita acest lucru. Frumusețea vine din interior, bunătatea contează mai mult. Nu desconsidera un om după aspectul fizic, îmbrăcăminte sau studii. Sunt altele care contează mai mult. Altruismul, experiența, disponibilitatea.

lucruri de ținut minte

Cât de mult te ajută aceste

10 lucruri de amintit zilnic?

Dacă le repeți zilnic și le pui în aplicare la momentul potrivit, te pot ajuta enorm de mult. Să fii un om mai bun, să te simți un om bun și împlinit. Înveți să te respecți și să te încrezi în cei din jurul tău. Te vor ajuta să vezi puțin diferit lucruri, dar suficient pentru a deveni cea mai bună varianta a ta.

Câte dintre aceste 10 lucruri de amintit zilnic, pui în aplicare într-o zi? Care sunt principiile care te ghidează în viață?

Foto

15 thoughts on “10 lucruri de amintit zilnic”

  1. Mmm, le știu și am perioade când mi le spun zilnic, dar am perioade când ”uit” unele dintre ele.
    Cred că ar trebui să mă înregistrez și să le ascult ăn căști. Nu de alta, dar timpul lucrează în defavoarea mea.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.