3 recomandări de filme bune

Recomandări de filme de vacanță

Îmi place să mă uit la filme, dar parcă tot mai greu găsesc filme bune. Zilele reci și ploioase, ne dau răgaz mai mult pentru a viziona un film. Recunosc, nu am la fel de multă răbdare ca înainte să vizionez peliculele până la final. De multe ori, fac câteva lucruri în paralel.

Dar recomandările de film care urmează, m-au impresionat. Vorbesc de filme bune care mi-au captat atenția de la început până la final. Sunt filme care merită văzute și pentru că urmează o perioadă de zile libere, de vacanță, sigur căutați recomandări.

3 recomandări de filme deosebite

Notează undeva aceste titluri, îți vor prinde bine când rămâi în pană de recomandări. Sau când îți dorești să vezi un film deosebit.

♕House of Gucci – 2021

House of Gucci este primul film văzut la cinema după toată perioada incertă și cu restricții. Am ales foarte bine să-l vedem la cinema. Cu siguranță, acasă nu ar fi avut același farmec. Nu știam nimic despre istoria Casei de Modă Gucci, așa că filmul a venit cu informații noi pentru mine.

Spun doar atât, starurile care joacă în film sunt Lady Gaga, Adam Driver și Al Pacino. Toți actorii joacă impecabil, îți transmit emoțiile lor, de la bucurie la agonie. Patrizia Reggiani se îndrăgostește nebunește de un membru al familiei Gucci. Se căsătoresc în ciuda împotrivirii tatălui mirelui. Însă ce contează banii și averea atunci când există iubire, se gândește el. Însă ea își dorește bani, faimă, și toate declanșează o perioadă bună, doar ca să fie urmat de un dezastru.

Ambiția e bună, însă ea poate duce la nebunie fără limite și nu întotdeauna ne duce unde ne-am fi dorit. Lucrurile pot lua o turnură nedorită, însă e prea târziu pentru a mai opri lucrurile. Un film de văzut, de analizat finalul și de luat notițe. Nota 10!

House of Gucci

♕(A dog named) Palma – 2021

Noroc că am văzut acest film, Palma, acasă. Jumătate din film, am plâns, iar la final, deși era trecut de miezul nopții, am ieșit din casă și mi-am îmbrățișat câinele. Nu a înțeles ea de ce, dar știu că s-a bucurat enorm.

Palma este un câine minunat, un ciobănesc german. Stăpânul trebuie să zboare la Praga din Rusia, dar uită carnetul de sănătate al câinelui. Nu este lăsat să urce câinele în avion fără acte, așa că…îl eliberează pe pistă. Promite că se va întoarce după ea. Și ea îl așteaptă, la fiecare avion care vine de la Praga. Dar el nu coboară, și ea îl așteaptă.

Este o dramă pentru Palma, dar este spre binele ei. Nu vă spun mai multe decât că un câine poate rezolva orice problemă, orice dramă, fără să vorbească. Are posibilitatea de a uni oameni, de a ne învăța niște lecții bune fără cuvinte.

Palma

♕The Founder – 2016

The Founder este un film despre gustul amar al trădării și ambiția unui om care e dispus să calce totul în picioare. Pe mine, m-a surprins, dar îmi dau seama că lumea se îndreaptă în acea direcție și e atât de greșit. E greșit să uiți de omenie și de corectitudine.

Ray Kroc este agent de vânzări, încearcă să vândă un mixer în diverse localuri. El află despre restaurantul de tip fast-food al fraților McDonald’s. Este impresionat și își dorește să-l transforme în cea mai mare afacere de restaurante din lume. Cu ce preț? Al trădării, ambiției nemiloase și a lipsei de empatie. Uită de soția care l-a susținut când a trecut prin greutăți. Calcă în picioare munca și principiile fraților care au creat restaurantul. Însă karma nu lasă neplatită nicio nedreptate.

The Founder

Vacanța de sărbători – timp pentru filme

În perioada de sărbători, avem timp pentru filme bune. Dacă aveți recomandări de filme sau seriale, abia aștept să îmi spuneți despre ele în comentarii.

Sunt curioasă dacă ați văzut unul dintre filmele recomandate de mine. Dacă da, care anume și ce v-a plăcut sau nu.

Primesc cu drag recomandări de filme bune și seriale deosebite!

7 thoughts on “3 recomandări de filme bune”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.