Alege cu atenție căruciorul pentru bebeluș!

carucioare sport

Întotdeauna am privit maternitatea ca pe o perioadă foarte frumoasă din viața unei femei, o perioadă liniștită cu timp pentru tine și pentru bebeluș, timp petrecut împreună pentru o cunoaștere perfectă și legarea unei legături profunde între copil și părinte. Perioada cât copilul este mic, este ideală pentru plimbări în parc, alături de soț, alături de prietene cu care trebuie să menținem legătura în această perioadă încărcată. Însă pentru ca plimbatul să reprezinte o plăcere, trebuie să alegem cu grijă dintre varietatea de cărucioare sport pe cel potrivit nevoilor noastre.

Majoritatea mămicilor după ce află că sunt însărcinate, încep să întocmească o listă de lucruri necesare pentru bebeluș. Entuziasmul le face să adauge pe listă multe lucruri, pe care le vor folosi mai mult sau mai puțin, dar niciodată de pe listă nu lipsește căruciorul. Dacă la început alegerea unui cărucior pare un lucru extrem de simplu, banal am zice, când începi să cauți pe site-uri modele și începi să citești diverse caracteristici, ți se pare cel mai complicat lucru, pentru că îți dorești să alegi ce e mai bun pentru copilul tău.

La ce trebuie să fim atenți atunci când alegem un cărucior?

  • Vă recomand să achiziționați un cărucior care să fie solid pentru că siguranța bebelușului este prioritară, dar confortabil pentru bebe. Hamul să fie cu prindere în 5 puncte și să nu poate fi ușor deschis de către copil. Să existe cât de puține elemente detașabile, iar copilul să nu aibă acces la ele, iar căruciorul să fie prevăzut cu o bară de protecție solidă. Plierea căruciorului să se facă ușor, strângerea lui ca o umbrelă este extrem de utilă pentru mămică, să-l poată urca și coborî din/în mașină sau autobus cu un minim de efort.
  • Mare atenție la mânere! Ele sunt extrem de important să fie reversibile, în primele luni ale bebelușului, la plimbare o să vă placă și este necesar, să vedeți tot timpul bebelușul, iar după ce crește,  copilul e bine să stea cu fața în direcția de mers astfel încât să vadă tot ce e în jur.
  • Fiți atenți la tipurile de roți! E important ca roțile căruciorului ales să fie din cauciuc sau din silicon, prevăzute cu suspensii dacă se poate. De cele mai multe ori, bebelușul doarme în cărucior, iar cum locurile de plimbat nu sunt netede ca în palmă, aceste roți îi vor asigura un somn lin bebelușului. Roțile de plastic sunt mai mici, dar și mai zgomotoase și mult prea rigide.
  • Nu neglijați accesoriile căruciorului! E important să aveți husă de ploaie, copertină de soare, plasă pentru țânțari. Unele cărucioare sunt prevăzute cu genți pentru cele necesare bebelușului sau au un coș mare sub cărucior, nu e de neglijat nici suportul pentru sticlă și pahar de pe mânerul căruciorului, este extrem de util să le aveți la îndemână mereu.

Zilele trecute căutam pentru prietena mea, care va fi mămică în curând, un cărucior potrivit nevoilor ei. Mie mi-a atras atenția acest cărucior modern de pe site-ul Noriel pentru că este robust și de bună calitate, cu un design original și este omologat pentru a putea fi utilizat încă de la naștere. Este un cărucior solid și prezintă siguranță, dar este ușor și prevăzut cu un mâner pentru transport când este adunat. Plierea tip umbrelă cu siguranță automată anti-deschidere îi aduce încă o bilă albă. Are mai multe poziții pentru rabatarea spătarului, este prevăzut cu un coș de cumpărături spațios. Săculețul pentru picioare, pernuța- reductor pentru nou-născuți, husa anti-ploaie și pernutele pentru umeri sunt incluse în prețul căruciorului.

Mi-a plăcut atât de mult modelul, încât am decis să-l comand și să-l ofer cadou de botez! Abia aștept să ieșim împreună la plimbare, cu căruciorul prin parc! 

Foto

1 thought on “Alege cu atenție căruciorul pentru bebeluș!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.