Cauți căruciorul ideal pentru copilul tău? – Cerințe de îndeplinit

18

Cauți căruciorul ideal pentru copilul tău? – Cerințe de îndeplinit

De fiecare dată când familia mai primește un membru, sentimentele nu pot fi decât de bucurie deplină, de entuziasm. Chiar dacă urmează o perioadă destul de stresantă pentru părinți și îndeosebi pentru mămică, bucuria resimțită face ca toate acestea să fie neînsemnate. Creșterea și îngrijirea micuțului, respectiv a micuței, trebuie să se realizeze cu maximum de atenție. Asta înseamnă că fiecare articol cumpărat trebuie selectat în raport cu o serie de criterii bine stabilite. Este un lucru valabil și în cazul căruciorului, atât de necesar pentru copil.

Trecând peste dificultatea pe care o ridică alegerea articolelor de îmbrăcăminte, respectiv a celor pentru hrană sau divertismentul bebelușului, aflăm de la specialiștii Nichidută.ro – un magazin de specialitate pentru bebeluși, care sunt cerințele la care trebuie să răspundă căruciorul.

Cum se face plierea căruciorului?

Mai mult ca sigur este un detaliu de maxim interes atât pentru cei care locuiesc la un etaj superior, cât și pentru cei care dețin automobil. Dese sunt cazurile în care plierea cărucioarelor este necesară. Cu siguranță că orice mămică visează la un model care se poate plia cu o singură mână. În acest sens, sunt disponibile pe piață cărucioarele cu pliere de tip umbrelă.

De asemenea, tot referitor la această caracteristică, trebuie urmărită și ușurința cu care se realizează manevra. Este recomandată alegerea unui model ușor, de dimensiuni reduse la pliere. Sunt o alegere la îndemână și acele modele ce se pot așeza în poziție verticală, întrucât permit o depozitare facilă.

căruciorul

Include căruciorul și centurile de siguranță necesare?

Nimic nu trebuie pus mai presus decât siguranța copilului. Așadar, alegerea unui cărucior care vine cu un set complet de centuri de siguranță este de preferat. Dacă înainte nu existau decât modelele cu 3 puncte, acum cele mai populare și totodată recomandate sunt cele în 5 puncte. Astfel, părinții au garanția că bebelușii beneficiază de susținere în partea umerilor, în talie și între picioare. Chiar pe nichiduta.ro/carucioare sunt disponibile astfel de modele care împiedică alunecarea.

De asemenea, este de preferat ca un cărucior să aibă și funcție reglabilă, pentru a putea fi adaptat după cum crește micuțul.  Alte sisteme de siguranță sunt binevenite și asta cu atât mai mult cu cât asigură o manevrabilitate facilă.

Ajustarea curelelor este întotdeauna necesară, pentru a elimina orice stare de disconfort. Nici limitarea totală a mișcărilor bebelușului nu este potrivită, dar nici lejeritatea exagerată. Atât siguranța, cât și confortul deplin sunt de dorit.

Cât de eficiente sunt frânele?

Este indicată alegerea unui cărucior care să permită blocarea roților. Asta le oferă mămicilor mai multă siguranță atunci când fac o oprire, pentru că știu că riscul ca acesta să plece este inexistent. În general, aceste dispozitive sunt prevăzute cu frâne, însă cât de eficiente sunt acestea oare? Așadar, fiecare poate face o mică cercetare în privința modelelor cele mai eficiente din acest punct de vedere. Mai mult ca sigur e de preferat ca aceste detalii să fie vizibile, ca să poată fi acționate cu ușurință.

Cum este mânerul căruciorului?

Este poate unul dintre aspectele cele mai importante de avut în vedere în alegerea unui cărucior potrivit. Manevrarea cu ușurință a acestuia asigură mai multă stabilitate și eficiență în deplasare. Dacă modelul vizat este dotat cu mânere reglabile pe înălțime, cu atât este mai convenabil pentru părinți. Unii ar putea fi interesați de un model cu mâner reversibil, pentru un plus de confort în utilizare.

Desigur, mai sunt și alte detalii care pot face diferența în confort și care la fel nu ar trebui omise. Materialele utilizate în confecționarea articolului, existența unui coș de cumpărături, suportul pentru biberon, dar și greutatea căruciorului în sine sunt câteva dintre acestea.

În funcție de preferințe și de nevoie, cei interesați găsesc game vaste de cărucioare la prețuri accesibile pe nichiduta.ro, în secțiunea dedicată acestor articole.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. atentie mare la dimensiuni ca eu stiu pe cineva care si-a cumparat un model de carucior fara sa ia in calcul ca aveau un lift foarte mic la bloc si nu aveau loc cu el in lift. a trebuie sa il duca inapoi si sa ia altul.

  2. Noi am scapat la 4 ani de carucior, destul de tarziu dupa unii, dar am avut un carucior bun si foarte rezistent, care ne-a ajutat mult in deplasarea prin oras.

  3. Sa stii ca sunt foarte importante toate aceste aspctete. Cand am ales primul carut nu am stiut exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmaresc si am ales un carut care ocupa tot portbagajul. Nu mai incapea nimic pe langa. Era un adevarat chin cand plecam undeva

  4. Atunci cand cautam eu asa ceva erau doar doua modele pe piata si ambele destul de proaste. Fie-mea n-a mers cu caruciorul decat pana la 11 luni deoarece apoi acesta si-a dat duhul facandu-se bucati.

  5. Este foarte important sa alegem carutul potrivit. Acesta ne ajuta sa oferim un confort sporit copilului si iti poti viata mai usoara si pentru tine

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
site-ul de parenting Ghindoc.ro
Ce informații utile găsești pe site-ul de parenting Ghindoc.ro

Ești părinte? Te invit să descoperi site-ul de parenting Ghindoc.ro Site-ul de parenting Ghindoc.ro te ajută să fii un părinte...

Close