Invitație la o cafea!

unique-coffee-bar-ideas-kitchen-design-home-bar-coffee-machine-mugs-sweets

Plăcerea savurării unei cafele aromate dimineața nu poate fi înlocuită cu nimic. După ce alarma ceasului încearcă să te smulgă din lumea minunată a viselor, încearcă să te răpească din patul confortabil, doar o cafea bună îți poate face dimineața perfectă și te pregătește pentru o nouă zi minunată. Chiar dacă bâjbâi până în bucătărie, mirosul cafelei proaspete te trezește și te invită să o savurezi.

Nicio zi nu poate începe cu adevărat bine dacă nu ai savurat dimineața o cafea aromată într-o companie dragă. Indiferent dacă alegi să-ți savurezi cafeaua acasă, sau în mașină pe drumul spre birou, sau într-o cafenea alături de prieteni, această licoare magică ne ajută să intrăm în ritmul unei noi zile.

Am răspuns mereu afirmativ la invitația ”ne vedem la o cafea” din partea prietenilor, soțului, pentru că știam că acela e un moment de relaxare, e o pauză alături de cei dragi, cafea și liniște. ”Hai să bem o cafea” spune și ”mi-e dor de tine”, ”mi-e dor să stăm la o poveste”, ”am nevoie de un moment cu tine”. Cât de multe mesaje poate ascunde această invitație la cafea…

Când m-am mutat cu soțul meu la casă, ne plăcea să ne savurăm dimineața, cafeaua pe terasă. Am primit cadou din partea nașilor o cafetieră și, de cele mai multe ori, pregăteam cafeaua de seară pentru ca dimineața doar să apăsăm butonul și să avem cafeaua fierbinte în câteva minute. Era momentul nostru, doar savuram cafeaua, ne povesteam ce am mai făcut peste săptămână. Au trecut deja 5 ani de la prima cafea savurată împreună, dimineața, pe terasa casei noastre, în liniște. Dacă la începutul relației ne permiteam să petrecem ore în șir la cafea, odată cu construcția și reamenajarea casei, acest timp a fost tot mai scurt, dar am profitat mereu de ocazia cafelei de dimineață pentru a nu pierde ”momentul nostru special împreună, la cafea”.

Atunci când a venit momentul amenajării bucătăriei, am analizat cu atenție locul fiecărui aparat electrocasnic pentru a fi totul în perfectă armonie. Mi-a plăcut mereu ideea de a avea pe blatul din bucătărie, micile electrocasnice pe care le folosesc zi de zi. Mi se pare ciudat să le păstrez în cutii, ascunse pe undeva prin dulapuri, iar de fiecare dată când ai nevoie de ele, să le tot cauți. Mi-am amenajat cu grijă bucătăria astfel încât toate să fie la locul potrivit și cât mai la îndemână.

Sunteți curioși câte electrocasnice am pe blatul din bucătărie?

Pentru că îmi place să gătesc, am ales să țin pe blat, mixerul meu mult dorit! L-am ales special roșu, să fie o pată de culoare veselă în bucătărie, se potrivește cu starea mea de spirit atunci când gătesc.

Pentru că am adoptat un stil de viață sănătos, consum mereu smoothie-uri, pireuri de fructe și legume, am plasat lângă mixer, blenderul meu, tot roșu, ajutorul meu  cel mai mare din bucătărie.

Pentru că iubim cafeaua, am plasat cafetiera chiar în apropierea locului de luat masa și cel mai aproape de ușa de la terasă, locul nostru preferat, în diminețile de weekend.

Alesul electrocasnicelor a fost o adevărată provocare pentru mine, eram la final de amenajare, îmi doream cu nerăbdare să fie totul gata cât de repede, dar mi-am făcut timp și am studiat cu atenție toate ofertele. Am studiat cu atenție caracteristici, dar și design, brand și oferte bune!

Cel mai mult mi-am dorit să terminăm amenajatul casei pentru a avea din nou timp să savurăm o cafea alături de prieteni, în liniște, admirând peisajul de vis de pe terasă!

Foto

2 thoughts on “Invitație la o cafea!”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.