Recomandare lectură ”Adio, Africa – Corinne Hofmann”

poza

Tot mai puțină lume citește în zilele noastre, majoritatea dau vina pe lipsa timpului, eu cred că dacă vrei să citești și îți dai seama cât de important e, cât de mult te ajută să te relaxezi, îți poți face și timp.

Una din cărțile mele dragi este Adio, Africa a doua carte ce prezintă viața unei femei curajoase. Prima carte, ”Îndrăgostită de un masai” am citit-o pe nerăsuflate și mi-a plăcut foarte mult. M-a uimit curajul acestei femei de a rămâne în Africa, lăsând în urmă toată viața ei din Elveția, cu toate părțile ei bune. Am încercat să înțeleg cât de mare poate fi dragostea unei femei pentru un bărbat și o țară, care nu îi poate oferi mai nimic, poate doar un trai plin de lipsuri într-o lume absolut necunoscută. Inventivitatea de care dă dovadă pentru a supraviețui acolo, răbdarea cu care este înzestrată chiar și atunci când lucrurile nu merg cum ar trebui, pe mine m-au pus pe gânduri. Doar o femeie puternică poate îndura atâtea neajunsuri, doar din dragoste.

”Adio, Africa” este a doua carte a lui Corinne Hofman în care ne este prezentată viața ei după plecarea din Africa, cum reușește să se adapteze la noua ei viață n Elveția. Întâmpină nenumărate probleme fiind o mamă singură cu un copil metis și o poveste tulburătoare, ciudată. Încet, încet viața ei reintră în normal, își găsește un job de care e mulțumită, o casă doar a ei. Corinne apreciază tot mai mult toaleta, apa caldă, frigiderul și mâncarea bună. Ea ține legătura cu James, fratele lui Lketinga, singurul care știe să scrie și să citească. Periodic le trimite bani pentru a-i ajuta, pentru că îi iubește mult, pentru că ei sunt familia ei.

Momentul în care va decide să scrie o carte despre perioada petrecută în Africa îi va schimba toată viața! Cartea va avea un succes neașteptat, va călători mult și va trece prin diferite experiențe din care va avea mult de învățat.

Își dorește să ajungă din nou în Africa, dar nu neapărat să-și vadă familia, ci doar să fie acolo din nou. Decide să facă o excursie și să urce pe Muntele Kilimanjaro. Această experiență  este foarte frumos explicată, ai senzația că urci alături de ea pe munte.

Vă recomand să citiți aceste cărți, vă vor ajuta să înțelegi mai multe despre cultura africană!

Am început să citesc partea a treia, ”Revedere în Barșaloi” și promit să revin cât de curând cu o recenzie, atât la aceasta cât și la partea a patra ”Africa, dragostea mea!”.

6 thoughts on “Recomandare lectură ”Adio, Africa – Corinne Hofmann””

 1. Domnișoara Mihaela, ai spus că ești pasionată de lectură, așa că revin.

  Ai reușit să citești cartea “AM IUBIT O FATĂ” de Walter Trobisch ?!?
  A trecut un an de zile de când ți-am recomandat-o cu drag…

  Cartea poate fi citită destul de repede, nu-ți ia mult timp și eu cred că merită.
  Te aștept pe blogul meu cu opiniile tale după ce o vei citi :

  http://tomisthecat.ro/am-iubit-o-fata-walter-trobisch/

  Îți doresc o zi binecuvântată !

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.