Recomandare lectură – ”Revedere în Barsaloi”, ”Africa, dragostea mea” – Corinne Hofmann

2

revedere

Întotdeauna am considerat că e foarte important să citim cărți, în fucție de vârstă, în funcție de pasiuni. Nu mai e nevoie să spun cât de important e să citim, ne îmbogățim vocabularul, ne dezvoltă imaginația, învățăm multe lucruri noi.

Așa e și cu seria de cărți scrise de Corinne Hofmann, citind cele 4 cărți, am învățat foarte multe despre cultura africană, despre obiceiurile lor ciudate, despre tradițiile pe care le respectă până în ziua de azi.

Despre primele două, am scris deja, Îndrăgostită de un masai și  Adio, Africa , iar despre următoarele două o să vă povestesc acum.

E bine să le citiți pe rând, în ordinea scrisă de autoare, e mai ușor să urmăriți firul acțiunii.

Revedere în Barsaloi ne prezintă întoarcerea lui Corinne în Africa, împreună cu o echipă de filmare.  Cu emoții și entuziasm, dar și cu inima strânsă , Corinne reface drumul spre Africa, retrăiește emoții puternice călcând din nou pe pământ african, acolo unde se găsește a doua ei familie. Știe că odată ajunsă acolo o vor copleșii amintirile, speră ca familia ei să nu fie supărată pe ea de când a părăsit Africa împreună cu Napirai. Este curioasă cum vor reacționa cunoscuții când o vor revedea, dar fiind o femeie puternică știe că va putea trece peste orice.  Momentul revederii depășește toate așteptările, este bine primită, mama ei soacră este foarte fericită să o revadă, soțul ei a dat uitării toate problemele din căsnicia lor. Dar toți o întreabă de ce nu a adus-o și pe fiica ei? Ea le promite că va încerca să o convingă și pe Napirai să vină să-și viziteze familia.

africa

Africa, dragostea mea este cartea mea preferată din toată seria. Poate pentru că acum se reunește toată familia, Napirai hotărăște că a sosit momentul să își cunoască familia din Africa. În carte, sunt câteva pasaje scurte cu trăirile ei, povestite chiar de ea.  E probabil cea mai emoționantă parte a seriei scrisă de Corinne, deoarece întâlnirea cu tatăl e foarte emoționantă, și nimic nu e mai frumos decât o familie reunită, chiar și pentru scurt timp. În scurta vacanță în Africa, ea reușește să își cunoască tatăl, bunica, frații vitregi de care se atașează foarte repede. Își dorește să viziteze chiar și maternitatea unde a venit pe lume, iar la sfârșitul călătoriei, ea este foarte hotărâtă să revină cât de curând înapoi. Chiar dacă Elveția îi oferă cele mai bune condiții de trai, Africa a fost prima ei casă!

Mă bucur că am reușit să termin cele 4 cărți, iar de acum mă apuc de un tip de lectură, Conceptul continuum și Mama și copilul.

Ce cărți interesante ați citit recent ? Ce îmi recomandați?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

2 Comments

  1. Am mai primit o recomandare in acest sens insa nu am putut sa ma axez pe ea la vremea respectiva. Asta e deja al doilea articol pe care-l citesc si cred ca deja o sa iau totul mai in serios, mai ales ca as vrea sa citesc ceva in perioada urmatoare.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close