Cât de importantă este demachierea ?

3makeupremover

Demachierea este o activitate foarte importantă de îngrijire a tenului. Această activitate se repetă și dimineața și seara. Oricât ați fi de obosite, nu vă ia mai mult de 2,3 minute să vă îngrijiți fața pentru a vă bucura mai mult timp de un ten sănătos și tânăr.

Cercetării au demonstrat că este foarte important să ne demachiem seara înainte de culcare. În fiecare zi pielea noastră îmbătrânește. Curățarea tenului în fiecare zi reprezintă un mod excelent de a înlătura factorii  care contribuie la îmbătrânirea pielii (praf, fard) și de a stimula procesele interne ce luptă împotriva îmbătrânirii pielii. Peste noapte, pielea are nevoie de oxigen pentru a se reface. Machiajul de peste zi neînlăturat seara împiedică procesul natural de exfoliere.

Demachierea de seară este esențială pentru ca produsele anti-îmbătrânire și întreținere să poată acționa. Pe timpul nopții, circulația sângelui se face mai repede. Când presiunea sângelui crește, ea ajută la o mai bună absorbție și penetrare în piele a ingredientelor produselor folosite. Deci  dacă machiajul  nu este îndepărtat, nu poți aplica cremele necesare nevoilor tenului tău. Neîndepărtarea machiajului te poate priva de un ten sănătos, curat și strălucitor dimineața!

Pe parcursul zilei, pe față se depune praf, exces de sebum, celule moarte, machiaj. Pe toate, demachiantul le înlătură seara. Atunci când machiajul nu este înlătura seara, el poate fi absorbit de piele și poate înfunda porii. Odată ce nivelul de colagen începe să scadă (din cauza îmbătrânirii) porii nu se mai închid la fel de repede. Dacă nu îndepărtați machiajul, puteți risca să aveți de-a face cu inflamații.

Demachierea de seară ajută la hidratarea pielii. Peste noapte, temperatura corpului crește și are loc evaporarea apei din corp (pierderea de apă transepidermică). Această evaporare se face mai mult peste noapte, motiv pentru care putem simți în timpul nopții o senzație de mâncărime. Dacă nu îndepărtăm machiajul, nu putem aplica o cremă hidratantă, care va ajuta pielea în timp ce dormim.

Demachierea de peste zi previne producerea de sebum în exces. V-am explicat mai sus că peste noapte pielea se reface. Ceea ce înseamnă că dimineața trebuie să eliminăm celulele moarte. Nu putem aplica machiajul pe o față plină de celule moarte și sebum. Ai putea pleca la job fără să te speli pe dinți doar pentru că te-ai spălat seara? Nu prea cred!

Eu am un ten destul de sensibil și am grijă să mă demachiez în fiecare dimineață și seară. Am optat pentru produsele Farmec deoarece am foarte mare încredere în ele, nu m-au dezamăgit niciodată! Pentru demachiere folosesc Emulsia Demachiantă Revitalizantă Aslavital Mineralactiv, îmi place foarte mult că îmi curăță tenul în profunzime, după demachiere îmi simt fața foarte curată și și hidratată. Pentru ochi, folosesc demachiantul de la Yves Rocher penru ochi sensibili. După demachierea feței și ochilor, folosesc o cremă care mi-e foarte dragă și cea mai potrivită pentru tenul meu, Crema Hidratantă AslaVital, o cremă ideală pentru ten sensibil și cuperozic.

aslavital-mineral-activ-emulsie-demachianta-revitalizanta_1

crema-intens-hidratanta-sfp15-aslavital

remover

Voi cum vă îngrijiți  tenul? Ce fel de produse folosiți și de care sunteți mulțumite?

3 thoughts on “Cât de importantă este demachierea ?”

  1. “Cercetării au demonstrat că este foarte important să ne demachiem seara înainte de culcare”
    Care cercetatori? Cercetatorii britanici? Da si tu un link ceva.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.