Battle: Los Angeles – acţiune, science-fiction, 2011

Battle: Los Angeles - acţiune, science-fiction, 2011Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles

Există momente în viață când pur și simplu ai nevoie de o doză zdravănă de testosteron, de un film cu bătăi, cu tipi duri, cu împușcături și explozii. Așa ceva promitea și Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles în cele două minute ale trailerului: o invazie, un conflict armat, explozii cu duiumul și o solicitare minimă a sistemului neuronal.

Și chiar dacă am pornit să vizionez filmul cu așteptări foarte mici, îmi pare rău să spun că până și acestea mi-au fost înșelate. Battle: Los Angeles ( și dacă o să vedeți filmul vă veți putea convinge singuri de ce acronimul BLA este atât de potrivit ironic) e lipsit cu desăvârșire de un raison d’être și îți lasă impresia că după jumate de oră se desfășoară doar din virtutea inerției.

Aaron Eckhart nu posedă încă acel je ne sais quoi care să-i permită să ducă singur în spinare un film fără aportul semnificativ al unei protagoniste simpatice, fie ea Jennifer Aniston (Love Happens), Nicole Kidman (Rabbit Hole) sau Catherine Zeta-Jones (No Reservations). Michelle Rodriguez și Bridget Moynahan încă nu sunt la acel nivel, personajele lor sunt minore, șterse și prea lesne ubliabile.

BLA pierde la puncte bătălia cu plictisul și nu durează mult până să-ți dai seama că în afara exploziilor elaborate și a efectelor semi-speciale pelicula nu oferă foarte multe. Moment în care nicio cantitate de popcorn nu mai poate înlătura gustul amar ce se instalează încet dar viguros. Aproape că îți dorești ca extratereștrii să fii fost puțin mai organizați și să tranșeze rapid conflictul cu rasa umană.

Filmul e un amalgam confuz de Cloverfield și Ziua Independenței, golit de substanță și grăbit, are consistența nefericită a unui aperitiv greu care nu te satură dar în același timp îți strica pofta pentru felul principal. Pentru că presupun că după Los Angeles vor exista bătălii și pentre alte metropole ale lumii. Sau poate creaturile net superioare tehnologic vor pleca de bunăvoie după ce își vor fi ostoit setea.

N-aș dori să descalific total filmul ca fiind o pierdere de vreme, poți să-l vezi liniștit dacă weekendul tău ține 4 zile și nu resimți teribil risipa a aproape 2 ore din el. Dacă nu, există multe alternative mai plăcute de petrecere a timpului. Ai ajuns la locul tocmai potrivit pentru sugestii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.