15 întrebări despre Crăciun – #christmastag

Să vorbim despre sărbătoarea magică

Este cea mai frumoasă perioadă din an. Sărbătorile se apropie și chiar dacă e o perioadă aglomerată, este minunată. Consumul de energie pentru pregătiri este maxim, dar la final satisfacția este pe măsură. Răspunzând la aceste întrebări despre Crăciun, îmi dau seama cât de aproape este Crăciunul și cât de mult iubesc această sărbătoare.

Iubesc Crăciunul și îmi dă mereu o stare de bine, de speranță. Târgurile de Crăciun mă ajută să intru mai repede și mai frumos în astmosfera de sărbătoare. Vizionam azi clipul Mihaelei, cu 13 întrebări despre Crăciun. Și m-am gândit că e o bună idee de articol nou.

15 întrebări despre Crăciun

Pentru fiecare dintre noi, Crăciunul este special. Ne place să avem diverse activități în această perioadă. Timpul este împărțit între familie și prieteni dragi, momente de liniște, dar și multă agitație.

❋ 1 Brad natural sau artificial

Întotdeauna brad natural pentru că ador aroma de brad în casă. Îmi aduce aminte de copilărie. Brad natural, tăiat, cumpărat de la proprietarii de pepiniere. An de an, găsim la ei brazi frumoși, deși, cu crengi uniforme. Îmi plac tare mult și rezistă surprinzător de bine. Am un suport în care pot să pun și apă, astfel le prelungesc durata de viață.

❋ 2 Ce îmi place cel mai mult la Crăciun?

E o perioadă plină de culoare, luminițe, decorațiuni și magie. Casele sunt frumos decorate, orașul este luminat. Parcă oamenii zâmbesc mai mult. Copiii sunt entuziasmați la gândul că vine Moș Crăciun cu cadouri minunate. E o perioadă în care parcă totul e mai frumos, mai luminos, mai plin de speranță.

❋ 3 Cel mai frumos cadou primit

Bucuria! Acesta este cel mai frumos cadou primit de Crăciun. Karina, nepoțica mea, se bucură enorm când primește cadouri de la Moș Crăciun. Adoră sărbătorile că avem mai mult timp să stăm împreună și să ne jucăm. Bucuria, entuziasmul ei, fericirea din ochi, toate mă ajută să văd Crăciunul și mai special.

întrebări despre Crăciun

❋ 4 Tradiții de Crăciun

Îmi place de Crăciun să avem haine noi sau accesorii noi. Pentru că e o sărbătoare specială care merită să fie tratată deosebit. Încerc să ajung la coafor chiar în Ajun pentru a avea părul aranjat mai multe zile. Petrecem seara de Crăciun cu familia. Desfacem cadouri, ne facem multe poze, savurăm preparate culinare deosebite și ne bucurăm să fim împreună.

❋ 5 Colinda preferată

Îmi plac la nebunie colindele lui Ștefan Hrușcă. Mă bucur că am avut ocazia să particip la concertele lui live. Apoi îmi plac câteva colinde de la Fuego. Și am două melodiia străine preferate de Crăciun este de la Queen – Thank God it’s Christmas și A Winter’s Tale.

❋ 6 Cum decorezi bradul de Crăciun?

Cât mai colorat, cu toate globurile cumpărate an de an, și cu multe luminițe. Îmi place să cumpăr de la târguri, mici decorațiuni, hand made. Acum îmi plac tot mai mult cele din lemn și cu sclipici. Probabil, anul acesta voi opta pentru un decor minimalist. Voi încerca ceva nou. Multe luminițe, decorațiuni mai puține, dar de suflet și beteală argintie!

❋ 7 Mirosul preferat de Crăciun

Ador mirosul de brad natural. Dar îmi place mult și scorțișoara combinată cu vanilie și portocale.

❋ 8 Filmul preferat de Crăciun

Nu am un film preferat de Crăciun pentru că eu nu reiau filmele văzute. Și nici nu am avut un film care să mă impresioneze nespus. Aș vrea să văd filmul ”The man who invented Christmas” și ”A Boy Called Christmas” după minunata carte despre care am scris aici.

❋ 9 Când încep pregătirile pentru cadouri?

În fiecare an, încerc să mă organizez tot mai bine și să cumpăr cadourile din timp. De multe ori, îmi notez pe listă câte 2-3 variante pentru fiecare și cumpăr ce găsesc mai frumos. Le împachetez sau le pun în pungi de Crăciun și le așez sub brad până când trebuie să le ofer. Achiziționez și câteva dulciuri, jocuri de societate și produse cosmetice fără destinatar anume. De multe ori, mergem în vizită la cineva și îmi place să duc o mică atenție.

❋ 10 Ciocolată caldă sau vin fiert?

Ciocolată caldă, mai ales la târgurile de Crăciun, unde ciocolata caldă este un deliciu. În urmă cu doi ani, am savurat cea mai bună ciocolată caldă în Praga. Anul acesta sper la una aromată în Budapesta, dar și în Viena.

Vin fiert, dacă serile la târgul de Crăciun, sunt prea reci. În Praga, am băut un vin fiert diferit de tot ce gustasem eu până atunci. Iar în Viena, savurez un vin fiert sau punch, pentru că eu colecționez cănile lor minunate.

❋ 11 Crăciun acasă sau în vizită?

Ne împărțim pe zile, momente. Ajunul la părinți, în familie. Ziua de Crăciun, acasă, în confortul casei. Seara de Crăciun și următoarele zile, fie acasă cu prietenii, fie la prieteni în vizită.

❋ 12 Îți place să primești cadouri sau să oferi?

Îmi place să primesc cadouri. Suntem extrem de curioasă, de multe ori primesc niște cadouri extrem de utile și mult dorite, dar și cadouri surpriză, tare potrivite. Dar da, îmi place și să ofer cadouri pentru că mă pricep de minune să aleg cadouri potrivite.

❋ 13 Ținuta preferată de Crăciun

Optez mereu pentru o ținută festivă, elegantă. De multe ori, aleg rochie, sau pantaloni/fustă cu o bluză extrem de fancy. Nu lipsesc accesoriile strălucitoare, de sărbătoare.

❋ 14 Preparate culinare preferate de Crăciun

Ador să gătesc, dar îmi place la nebunie să mănânc la alții. Aperitivele sunt preferatele mele. Poți să încerci să mă tentezi cu sarmale sau friptură de carne afumată. Le voi refuza pentru un platou cu aperitive variate.

De ceva timp, sunt fan prăjituri, dar să le savurez la alții. Am câteva prietene care fac niște prăjituri minunate. Deserturile realizate de mine sunt savurate de familie și prieteni, iar eu mă bucur de deliciile altora.

❋ 15 Cuvântul care descrie cel mai bine Crăciunul

Magie este cuvântul care îmi vine în minte când mă gândesc la Crăciun. E momentul în care sperăm la zile bune, liniștite. Avem alături familia, prietenii. Uităm de probleme și job.

Copiii ne ajută să simțim mai intens magia sărbătorilor de iarnă. Eu cred mai mult în magia Crăciunului când o privesc pe Karina. Entuziasmul din ochii ei mă încarcă cu multă speranță!

întrebări despre Crăciun

Iată niște întrebări despre Crăciun la care mi-a făcut mare plăcere să răspund. M-aș bucura dacă ați răspunde la câteva dintre ele sau chiar la toate, într-un comentariu. Aș vrea să știu care este cuvântul care definește cel mai bine Crăciunul.

Foto

12 thoughts on “15 întrebări despre Crăciun – #christmastag”

 1. Mmm … iubesc această sărbătoare și sunt foarte prinsă de emoție, de stări amestecate de amintiri cu bucrie, cu surpize, cu bunătatea care este nemărginită. Fac totul pentru a dărui și aș vrea să pot la un moment dat să dăruiesc tuturor celor care au nevoie de ceva.
  Foarte interesante întrebările! Mi-au plăcut maxim răspunsurile tale!

  Reply
 2. Eu am indraznit sa spun acum vreo cinci ani, intr-un articol, ca prefer bradul natural si am avut parte de destul hate. Nici nu banuiam cati cititori de ai mei sunt, din diverse motive, adeptii unuia de plastic. Sper ca tie sa nu ti se intample.

  Reply
  • Pe bune? Oamenii nu au ce face. Nu cred ca cea mai mare problema o reprezinta un brad natural de Craciun. Astia oricum vin majoritatea din pepiniere private. De padurile care fug intregi cu trenurile nu le mai pasa…

   Reply
 3. Brad artificial, nu inteleg de ce tai brazii pentru distractia noastra
  ..mai ales ca nici nu rezista prea mult.vin fiert cu portocala si condimente seara, ciocolata calda ziua.bradul trebuie sa fie multicolor sau in 1-2 culori. De exemplu,anul asta l-am făcut albastru cu argintiu

  Reply
 4. Foarte frumos articolul si prezentarea Craciunului in viziunea ta. Si eu am ales brad artificial anul asta si sunt tare multumita. Problema este momentul in care trebuie depozitat

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.