Un băiat numit Crăciun de Matt Haig recomandare lectură

Un băiat numit Crăciun de Matt Haig – o lectură minunată

Un băiat numit Crăciun de Matt Haig este o carte mult vânată. Aș fi vrut să o citesc de ceva timp. Dar nu se potrivea cu atmosfera. Acum, că se apropie sărbătorile, este momentul ideal. Am început să o citesc când afară fulguia. M-a făcut să mă simt mai aproape de poveste.

Cartea este disponibilă pe site-ul Libmag. Este o carte care nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă. Consider că este cea mai potrivită lectură de sezon. Ea se adresează atât copiilor, cât și adulților. Este minunat scrisă. Iar povestea îți merge direct la suflet.

Un băiat numit Crăciun de Matt Haig – povestea lui Nikolas

Nikolas este fiul unui tăietor de lemne. Băiețelul a rămas orfan de mamă. Are de la ea doar o singură amintire. O păpușă făcută dintr-un nap. Cei doi duc o viață grea, în sărăcie lucie. Când tatăl lui primește un job bine plătit, nu refuză. Și cum ar putea refuza jobul când plata ar acoperi cheltuieli pentru o viață?

Doar că acest job înseamnă să plece pentru 3 luni, departe. În căutarea ținutului elfilor. Nikolas rămâne în grija unei mătuși. Mătușa lui e mereu nefericită și se poartă urât cu el. Nikolas se întreabă, oare nu e greu să fii mereu nefericit? Viața grea alături de mătușa ursuză îl determină să plece în căutarea tatălui. Nu uită învățătura tatălui, este la fel de important să crezi cum este să știi.

Un băiat numit Crăciun

Aventuri și magie pe durata călătoriei

Cu un colț uscat de pâine în buzunar, pornește la drum. Tovarăș de drum este un șoricel simpatic, Miika. E greu să pornești în călătorie singur. Drumul e greu, Nikolas e sleit de puteri. Dar tot ce își dorește, e să-și regăsească tatăl. Și și-ar mai dori să schimbe răutatea cu bunătate.

Când simte că nu mai poate continua călătoria având picioarele rănite, întâlnește un ren, Blitzen. Cu ajutorul lui, va continua călătoria prin nămeți pe marele munte. Flămând și obosit, renului îi cedează picioarele. Nikolas este prins sub ren și nu se poate elibera. E momentul în care are nevoie de magie. Dar ca să ai parte de magie, trebuie să crezi cu adevărat. ‚‚Nu poți să vezi ceva în ce nu crezi”.

Cea mai frumoasă poveste de Crăciun

Un băiat numit Crăciun se poate încadra în categoria cele mai frumoase povești de Crăciun. Povestea este minunat scrisă. Te duce într-o lume de basm, plină de magie, elfi și zăpadă multă.

O poveste care ne fascinează de la primele rânduri. Ușor de citit, dar de pus la suflet. De recitit de fiecare Crăciun! O carte minunată de oferit cadou de sărbători!

Care este cea mai frumoasă poveste citită de Crăciun? Sunteți curioși ce a descoperit Nikolas în Țara Elfilor? Oare își va găsi tatăl după întreaga aventură? Care este destinul lui Nikolas? 

25 thoughts on “Un băiat numit Crăciun de Matt Haig recomandare lectură”

  1. Din ce ai povetsit sus este o poveste putin tragica dar care cu siguranta va vaea un final fericit si cred ca ar trezi la “realitate’ multi copii care sunt obisnuiti de mici ca totul li se cuvine, care fac mofturi ca nu au ultimul model de teelfon sau mai stiu ce noutate de joc. oricum, fiica-mea cu siguranta va fi surprinsa de poveste.

    Reply
  2. Chiar m-a atras si pe mine cartea asta si m-am gandit daca sa o iau, dar iar am cedat in fata unui thriller. Poate ca am gresit, ca pare o poveste chiar buna de citit in serile de Craciun. Sper sa isi gaseasca tatal si sa fie fericit si sa faca toti oamenii fericiti!

    Reply
  3. Ce-i drept este o carte foarte potrivita de lecturat in aceasta perioada. Ma incanta faptul ca ai catalogat-o ca fiind una dintre cele mai frumoase povesti. Trebuie s-o citesc si eu

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.