Vrei dinți perfecți? Află ce variante ai!

Vrei dinți perfecți? Află ce variante ai

Cu toții ne dorim dinți perfecți, iar o realitate este faptul că, de multe ori, modul în care arată aceștia nu depinde în totalitate de noi. Structura dinților, forma, lungimea acestora și chiar culoarea sunt moștenite ereditar și, de asemenea, pot fi influențate de numeroase alte afecțiuni.

Chiar dacă ai o igienă orală serioasă, te speli zilnic pe dinți și folosești o pastă specială de albire, albul natural al dinților își pierde din intensitate odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult decât atât, alimentele pe care le consumăm, implicit, diminuează strălucirea lor. Descoperă în continuare variante pe care le poți lua în calcul dacă vrei să ai dinți perfecți!

1.      Albire profesională

Una dintre cele mai populare intervenții în materie de albire a dinților o reprezintă albirea profesională, care se face într-un cabinet stomatologic avizat. Nu este vorba despre folosirea de benzi de albire sau a aparatelor cu UV, ci despre intervenții asistate, coordonate de către medicul stomatolog.

Procedeul de albire dinti se dovedește a fi benefic nu doar pentru a-ți recăpăta albul natural al dinților, ci și pentru a elimina petele de pe suprafața acestora, micile imperfecțiuni care le afectează estetica. Este foarte greu să întreții albul natural al dinților, iar pentru a face asta trebuie să renunți la foarte multe „mici plăceri ale vieții”.

2.      Fațetele dentare

În aceeași măsură, fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai eficiente alegeri când vine vorba de a obține, într-un timp foarte scurt, zâmbetul natural și strălucitor la care ai visat dintotdeauna. Dincolo de a-ți recăpăta albul natural al dinților, aceste fatete dentare sunt benefice și pentru a masca dinții fisurați, crăpați, sparți sau ciobiți, neavând doar rol estetic.

De asemenea, fațetele dentare pot acoperi micile imperfecțiuni și petele de culoare, fiind extrem de rezistente, motiv pentru care reprezintă o soluție pe termen lung. Aplicarea lor este lipsită de durere și foarte rapidă. Fiind realizate din materiale 100% biocompatibile, acestea nu sunt recunoscute de organism drept dăunătoare și nu compromit integritatea funcțională a acestora.

3.      Coroanele dentare

Atunci când ai dinți lipsă, aceștia pot fi înlocuiți cu ajutorul coroanelor dentare, prin realizarea unei punți dentare. Dincolo de avantajul estetic, coroanele dentare împiedică migrarea fiziologică a dinților vecini în cazul în care dintele dintre ei lipsește. Oferind aspectul și culoarea unui dinte natural, coroana dentară nu se deosebește cu nimic de restul dinților.

Nu doar că funcția masticatorie a dintelui este redobândită, dar vei putea în continuare să zâmbești cu încredere fără a te îngrijora de cum arată dantura ta. Coroanele dentare reprezintă cea mai bună alegere în cazul în care te confrunți cu probleme majore în ceea ce privește lipsa unui dinte sau deteriorarea acestuia.

Acestea sunt cele mai eficiente metode pentru a-ți redobândi zâmbetul natural și a avea dinți perfecți. Aspectul estetic al dinților este foarte important, însă este vital ca dinții să-și poată îndeplini funcția fiziologică, și anume aceea de a întreține masticația și, implicit, a asigura sănătatea sistemului digestiv, prin absorbția corespunzătoare a nutrimentelor.

8 thoughts on “Vrei dinți perfecți? Află ce variante ai!”

  1. Oare cine nu isi doreste dinti perfecti, din pacate din cauza preturilor mult prea mari tot mai multi romani raman fara ei. Fatetele arata tare fain, eu nu as putea sa imi fac albirea sunt prea sesibili dintii mei

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.