Idei de rețete pentru o cină în familie

Idei de rețete pentru o cină în familie

Masa de seară este un prilej excelent de a aduna toată familia în jurul mesei și a vă povești cum a decurs ziua voastră. Dragostea trece prin stomac, așa că este firesc să îți dorești să gătești mereu ceva nou și inedit pentru familia ta. Dacă ai rămas în pană de idei, ai venit în locul potrivit. Am strâns pentru tine câteva idei simple și gustoase pentru masă de seară.

Hummus – un aperitiv sățios

Pentru o cină de efect, dar foarte simplă de preparat, alege leguminoasele că și lintea sau năutul că și ingrediente de baza. Acestea nu doar că sunt foarte hrănitoare și nutritive, dar sunt și foarte versatile.

Încearcă un aperitiv din năut – hummus. Ai nevoie doar de următoarele ingrediente:

 • Năut – o conservă
 • Zeamă de la o jumătate de lămâie
 • O lingură pastă de susan (tahini)
 • O lingură ulei de măsline
 • Condimente: sare, piper, pudra de usturoi, chimion, boia
 • Apă pentru consistentă potrivită

Mixează toate aceste ingrediente cu ajutorul unui robot de bucatarie și ai obținut aperitivul perfect. Mai mult, poți să modifici rețeta de fiecare dată, adăugând ingrediente ca și sfecla sau ardeiul copt. Servește-l alături de lipii calde sau pâine prăjită, pe care poți să adaugi diverse toppinguri: ciuperci, roșii, castraveți.

Lipie cu pui

Rămânem pe același stil culinar oriental și propunem o lipie cu pui, în stilul shaormei bine cunoscute de noi toți, însă mult mai sănătoasă atunci când o preparam în casă cu control absolut asupra ingredientelor.

Marineaza carnea de pui pentru câteva ore în iaurt împreună cu multe condimente: sare, piper, chimion, boia, cimbru, usturoi sau direct într-un mix de condimente oriental gata preparat. Carnea se poate preparaulterior pe un o țepușă pentru frigărui în cuptor sau pe aragaz.

Așează pe masă restul componentelor: lipiile, castraveți murați, varză sau salată verde, roșii, sosurile de dulce sau picante, usturoi și un bol generos cu cartofi prăjiți.

Îndrumă-ți membrii familiei să își creeze lipia după bunul plac, o activitate plăcută în special de către copii, pentru o cină mai interactivă.

Burgerii vor rămâne mereu un preparat foarte iubit nu doar de către adulți, dar și de către copii și nu vei da niciodată greș dacă îl vei alege pentru masă de seară

Burger în stil grecesc

Alege să faci un burger porc, vită, pui sau chiar vegetarian, în funcție de preferințele fiecăruia. Dacă alegi să prepari un burger din carne de porc, poți să îți surprinzi familia cu un burger pe stil grecesc. Poți să faci chiar si un sos tzatziki din câteva ingrediente:

 • Iaurt grecesc
 • Castravete răzuit
 • Usturoi
 • Mărar și/sau mentă
 • Zeamă de lămâie
 • Ulei de măsline
 • Sare și piper

Mixează-le pe toate într-un bol și ai obținut un aperitiv perfect pentru pâine prăjită și un sos perfect pentru burger. Pe o chiflă pune o lingură generoasă de tzatziki, adaugă chifteaua de porc, roșîi, ceapă, brânză feta și salată verde și servește burgerul alături de o porție generoasă de cartofi la cuptor.

Sperăm să te ajute aceste idei simple dar la care poți să adaugi sau să scoți ingrediente astfel încât să îi mulțumești chiar și pe cei mai pretențioși membrii ai familiei tale.

6 thoughts on “Idei de rețete pentru o cină în familie”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.