Motive pentru a alege vopsea de păr fără amoniac

Femeile adoră să-și vopsească părul

Din cele mai vechi timpuri, femeile și-au manifestat dorința de a-și schimba culoarea părului. Dovezi arheologice sugerează că oamenii foloseau vopsea de păr din perioada paleolitică. Sursa preferată, probabil și unică, era oxidul de fier roșcat. Egiptenii antici foloseau henna. Culoarea predominantă era negru, și o combinau cu extracte de plante pentru a se amesteca cu roșu, albastru, verde și auriu.

Romanii și grecii foloseau o combinație de oxid de plumb și hidroxid de calciu pentru a-și vopsi părul. Iar apoi au creat o formulă de a scăpa de culoarea din păr prin fermentarea lipitorilor. Prostituatele din Imperiul Roman își vopseau părul în galben pentru a fi recunoscute. Mulți ani mai târziu, italienii din Veneția, pentru a obține blondul perfect, țineau părul la soare, îmbibat într-o soluție de iluminare activată de razele UV și căldură.

În 1863, profesorul W.H. Perkins, crează din neatenție prima vopsea de păr permanentă. În anul 1907, a fost creată prima vopsea de păr comercială.

Atenție sporită la alegerea vopselei de păr

Cu timpul, femeile au fost tot mai atente la ingredientele conținute de vopseaua de păr. Prin urmare, companiile au acordat atenție sporită la componente și au venit cu variante tot mai bune.

Vopseaua de păr trebuie să fie de calitate, culoarea să reziste, și tot mai des se solicită vopsea de păr fără amoniac.

O vopsea de păr fără amoniac înseamnă că ea conține alte substanțe chimice care ajută la colorarea părului. Acestea conțin uleiuri emoliente care ajută cuticula părului să nu se deshidrateze în timpul procesului de vopsire. Optează pentru produse fără amoniac pentru a te asigura că părul tău nu se va deteriora.

Motive pentru a folosi vopsea de păr fără amoniac

Pe piață, vei găsi o mulțime de branduri care oferă vopsea de păr fără amoniac. Iatâ câteva motive pentru a opta pentru varianta fără amoniac:

1* Scapul nu are de suferit

Moleculele de amoniac pot să provoace mâncărimi sau senzație de arsură la nivelul scalpului. Din păcate, multe persoane cu scalp sensibil au avut reacții severe. Folosind vopsea de păr fără amoniac evitați aceste neplăceri.

2* Părul este mai sănătos

Amoniacul perturbă echilibrul pH-ului părului. Poate provoca deshidratare, pierderi de proteine din păr. Dacă îți dorești un păr sănătos după vopsire, optează pentru varianta fără amoniac.

3* Eviți mirosul neplăcut

Moleculele de amoniac se evaporă rapid după aplicarea vopselei pe păr. Acest lucru duce la un miros puternic, înțepător, chiar iritant când îți vopsești părul. O vopsea pentru păr fără amoniac nu are acest miros puternic, neplăcut, iar procesul de vopsire este confortabil.

Este importantă și îngrijirea părului vopsit

Vopseaua cu amoniac oferă părului o culoare mai vibrantă, de lungă durată. Și totuși, tot mai multe persoane optează pentru vopsea de păr fără amoniac. O marcă tot mai apreciată este Loncolor. Acest motiv a determinat tot mai mult branduri, să vină pe piață cu vopsele de păr fără amoniac și mult mai prietenoase cu părul tău.

Recomandarea specialiștilor în domeniu este de a oferi o îngrijire atentă părului tău vopsit. Folosește produse de îngrijire și menținere a culorii în funcție de nevoile părului. Astfel îl vei menține sănătos și frumos.

Tu pentru ce fel de vopsea optezi când vopsești? O vopsea de păr fără amoniac ți se pare o alegere bună pentru a proteja părul?

5 thoughts on “Motive pentru a alege vopsea de păr fără amoniac”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.