Consumi vin roșu? Cunoști și beneficiile consumului de vin?

23

Îți place să consumi un pahar de vin roșu?

În ultimul timp, tot mai mulți prieteni, au devenit iubitori de vin roșu. Acest lucru poate doar să mă bucure. Vinul roșu, consumat cu moderație, poate avea beneficii asupra corpului nostru. Și cum sănătatea e pe primul plan, nu uităm paharul de vin.

Un vin roșu bun este compania ideală pentru masa de prânz sau cină. Este prezent la petreceri și ne ajută să ne relaxăm. Merge de minune și la desert. Așa că el nu ar trebui să ne lipsească. Dorești să afli mai multe despre vinul roșu? Ești pasionat de vinuri? Atunci aplicațiile pe care le găsești aici, îți pot fi de mare ajutor.

Beneficiile consumului unui pahar de vin roșu

Alcoolul dăunează doar dacă se consumă zilnic, în cantități mari. Puteți savura un pahar de alcool din când în când. În plus, beneficiile asupra corpului nostru, s-ar putea să vă convingă!

 • vinul roșu conține antioxidanți

Din păcate, radicalii liberi cauzează probleme de sănătate, cum e cancerul. Așa că vinul, care este plin de antioxidanți, poate fi răspunsul și soluția la această problemă.

 • ajută sistemul imunitar

Vitaminele zilnice nu trebuie uitate. Însă un pahar de vin roșu poate da un impuls sistemului imunitar. Un consum moderat de alcool, poate ajuta corpul să evite infecțiile și menține sistemul imunitar sub control. CU MODERAȚIE! Excesul de alcool poate avea efecte negative.

 • ajută la creșterea densității osoase

Ne place sau nu să recunoaștem, îmbătrânim, iar oasele noastre devin mai fragile. Încercăm să creștem aportul de calciu prin consumul de produse lactate. Dar el poate fi crescut și prin consumul de vin roșu. Acesta are niveluri ridicate de siliciu, excelent pentru densitatea oaselor. Astfel reducem șansa apariției osteoporozei.

 • scade riscul unui AVC – accident vascular cerebral

Consumul moderat de vin poate preveni coagularea sângelui. Vinul poate fi văzut ca un diluant natural al sângelui, îndepărtând cheagurile de sânge care provoacă AVC. Vinul roșu conține fenoli. Aceștia acționează ca diluant al sângelului asemănători cu aspirina.

Consumat cu moderație, vinul roșu poate preveni un AVC. Însă consumul în exces, poate avea exact efectul opus, putând duce la atacuri de cord.

 • ajută la scăderea colesterolului

Procianidinele conținute de vinul roșu ajută inima, dar scade și nivelul de colesterol. Dacă aveți probleme în a menține sub control nivelul colesterolului, un pahar cu vin roșu este soluția!

 • pentru o viață mai lungă

Viață lungă și sănătoasă promite dieta mediteraneană. La baza acestei diete, dincolo de uleiul de măsline și legume, se află vinul. Un pahar de vin conține un ingredient magic care crește durata de viață. Acesta este resveratrolul.

Cercetătorii au descoperit că resveratrolul activează o proteină care acționează ca un agent anti-îmbătrânire. Așa că pentru o viață lungă și sănătoasă, ai nevoie de un pește prăjit și un pahar cu vin roșu!

Tu cum ai grijă de sănătatea ta? Introduci în dieta ta, un pahar de vin roșu? Obișnuiești să servești un vin roșu la cină?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

23 Comments

 1. Tot am auzit că e foarte bun, dar nu credeam că are atâtea beneficii. Clar îl introduc în rutină. Mulțumesc pentru recomandare atât de utilă!

 2. Hmm… Se pare ca stiam doar o mica parte dintre beneficiile consumului de vin. Eu nu sunt mare fac, dar imi mai este pofta uneori de un pahar de vin rosu sau roze. Cel alb nu imi place deloc. 😀

 3. Nu beau prea des, dar beneficiile i le cunosc, in linii mari, in sensul ca am citit despre ele. Eu beau mai mult vin alb si vin roze. Stiu ca si acestea sunt bune, dar nu chiar la fel ca vinul rosu.

 4. Eu beau vin rosu fiindcă e preferatul meu. Nu atât pentru dieta cât de placere, dar ma bucur sa citesc ca sunt pe drumul cel bun. Dacă beau 3 pahare o data în weekend și nu consum deloc în timpul săptămânii se pune?? 😂😂😂 Cred ca nu prea dar ceva ceva tot se prinde.

 5. De regula nu consum bauturi alcoolice de niciun fel. Stiu, vinul rosu este foarte benefic pentru sanatate, dar eu am tensiune, ca altfel, m-as delecta cu cate un pahar macar duminica la masa.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
cosmetice de lux
Povestea produselor cosmetice de lux Notino

Produse cosmetice de lux - visul fiecărei femei Produsele de machiaj reprezintă o adevărată tentație pentru persoanele de sex feminin,...

Close