Vieți secrete de Tatiana de Rosnay recomandare lectură

Vieți secrete de Tatiana de Rosnay – a treia carte de vacanță

Cartea, Vieți secrete de Tatiana de Rosnay,a fost pe lista mea de ceva timp. Am lăsat-o pe vacanță. Știam că va fi o carte lejeră, ideal de citit pe plajă. Citisem de Tatiana de Rosnay, cartea Se numea Sarah, iar stilul autoarei m-a cucerit pe loc. Mă gândeam că și această carte se va ridica la nivelul primei. Și nu m-am înșelat deloc. Am făcut bine că am lăsat-o pentru vacanță. Cartea o puteți comanda de pe Libmag.

Pentru vacanță, optez pentru autori cunoscuți sau titluri atractive. Îmi place în vacanță să citesc. Este modul meu ideal de relaxare. Nu aș vedea o vacanță fără cărți.

Vieți secrete de Tatiana de Rosnay – sau cum secretele ies mereu la iveală

Ne plac secretele și ne place să le descoperim. Însă nu întotdeauna ceea ce aflăm este pe placul nostru. Așa se face că putem alege dacă să căutăm după ele. Sau poate e mai bine să rămână adânc îngropate.

Fiecare amilie, aparent, fericită, ascunde mici secrete. Unele ies la iveală, după altele trebuie să săpăm puțin. Antoine vrea să-i facă o supriză surorii lui Melanie. O duce departe de orașul agitat, la hotelul unde familia își petrecea vacanța în copilărie. Petrecând acolo câteva zile, Melanie începe să-și amintească detalii din vacanțele îndepărtate. Întotdeauna în vacanță erau cu mama și bunicii din partea tatălui. Tatăl venea ocazional și stătea destul de puțin.

Vieți secrete de Tatiana de Rosnay

Așa se face că după moartea mamei, care e un mister pentru copii, familia se dezbină.

Tatăl nu dă prea multe explicații. Se recăsătorește și viața merge mai departe pentru el. Cei doi copii rămân cu traume. Nu știu nici acum de ce mama lor a murit. Au fost crescuți într-un regim extrem de strict. Nu aveau voie să pună întrebări. Nu aveau voie să răspundă nepoliticos. Trebuiau să fie ascultători, să fie copii model.

Însă întrebările au rămas în mintea copiilor. Adulți acum, unele amintiri revin din copilărie. Unele detalii încep să fie clare. Nenumărate întrebări doresc răspuns. Însă răspunsul aflat îi va mulțumi pe copii? Este acesta adevărul dorit?

Uneori secretele trebuie să rămână secrete

Uneori e mai bine ca secretele să nu fie aflate. Adevărul poate fi dureros și fără a primi explicații, e greu de înțeles. Nu avem dreptul să ne judecăm părinții. Nu avem dreptul de a judeca alegerile lor. Însă un lucru e clar: toți avem dreptul la fericire.

Vieți secrete de Tatiana de Rosnay – dragoste, suspans, dramă

Titlul sugerează puțin din ce ascunde povestea. Este un roman care combină tot ce căutăm la o carte. Parcurgeți cu răbdare și în liniște cartea aceasta. Bucurați-vă de fiecare frază și veți înțelege mai bine finalul.

Ce părere aveți despre secrete? Ele trebuie să iasă la iveală sau e mai bine să rămână ascunse? V-ar plăcea să citiți cartea, Vieți secrete de Tatiana de Rosnay?

 

15 thoughts on “Vieți secrete de Tatiana de Rosnay recomandare lectură”

 1. Hmm… Cred ca asa e in fiecare familie, de altfel… Pozam in familii fericite si echilibrate insa numai noi stim ce se ascunde de fapt in spatele acestei imagini.
  Cred ca mi-ar placeasa parcurg aceasta carte. Cu siguranta as mai invata cate ceva din experienta de viata a personajelor.

  Reply
 2. Pare o carte tare captivanta…deja mi-ai atras atentia si asta doar citind recenzia ta! M-ai facut curioasa sa aflu ce s-a intamplat cu mama lor si de ce este familia asa de rece si stricta! 🙂

  Reply
 3. Am analizat destul de bine intrebarea, am citit recenzia si m-am tot gandit cum este mai bine. Ar fi mai bine sa iasa oare la iveala sau ele sa fie ascunse. De multe ori trebuie sa analizezi foarte bine situatia inainte de a face mari dezvaluiri

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.