Valea Minunilor de Amy Tan recomandare lectură

42

Valea Minunilor de Amy Tan – despre curtezanele din China

Înainte să aleg această carte, terminasem de citit Onorabila venețiană. Despre viața curtezanelor din Veneția. Și dacă tot eram la acest capitol, am zis să trec în alță țară și altă cultură. Știam despre gheișe din altă carte. Însă detaliile pe care le-am aflat din această carte sunt mai valoroase.

Cartea oferită de Târgul Cărții are aproape 600 de pagini. Pagini captivante în care veți găsi detalii din viața unei fete eurasiatice, ajunsă curtezană. Nici nu veți simți că sunt atâtea pagini. Vă veți dori să mai fie.

Valea Minunilor de Amy Tan

Valea Minunilor de Amy Tan – de la fata cu profesor particular la viața de curtezană

Se spune că niciodată nu știi ce îți rezervă viitorul. E bine să fii pregătit să iei viața în piept și să te acomodezi. Violet este fiica lui Lulu Mimi. Mama ei avea o casă de curtezane numită ”Casa lui Lulu Mimi” pentru europeni și ”Tăinuta Cale de Jad” pentru chinezi. Violet are privilegiul unei vieți bune, mai puțin atenția mamei. Suferă cumplit din acest motiv și nu reușește să o înțeleagă.

Valea Minunilor de Amy Tan

Într-o zi, Violet află că are un frate în America. Mama este dispusă să vândă tot și să plece pentru a-l regăsi. Violet se simte dată la o parte. Din nou, altcineva este mai presus. Dacă până acum erau amanții și afacerea, acum e fratele de care nici nu știa. Refuzul ei de a pleca în America atrage energii negative. În loc să ajungă pe vas împreună cu mama ei, Violet ajunge să fie vândută la o casă de curtezane pe bani mulți fiind virgină. Cum ajunge acolo? Vă invit să descoperiți!

Viața de curtezană în China nu e ușoară. Aveți la dispoziție pagini întregi din care veți afla ce daruri primește o curtezană. Aflăm ce haine trebuie să poarte și câte cântece și poezii trebuie să învețe. Dacă va fi o bună curtezană, va avea un patron care o va lua de soție pentru un timp.

De ce merită citită Valea Minunilor?

Pentru a afla ce se întâmplă cu Violet. Pentru a avea o imagine despre viața curtezanelor din China. Pe mine m-a prins această carte. Mi se pare captivantă. O poveste de viață din altă cultură!

Lectură plăcută! Vă tentează să citiți această carte?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

42 Comments

  1. Am zis vaaaai, o carte fix pe gustul meu. Exact ce vroiam sa citesc in perioada asta! Hai sa vad despre ce este vorba, apoi vad poza cu pisicutele alea adorabile. Am uitat de tot si toate :))))

  2. Si inca cum. Abia astept sa o citesc si sa aflu secretele unei alte culturi unde nu prea am acces. Mai ales ca mi-a placut mult cartea Memoriile unei gheise.

  3. Nu vreau sa-mi imaginez cum te simti trecand prin ce-a trecut personajul tau. Pe de-o parte cred ca as vrea sa o citesc, pe de alta sunt singura ca m-ar cuprinde sentimentul de revolta legat de treaba asta cu vandutul oamenilor.

Leave A Reply

Read previous post:
Remember Cenaclul Flacăra
Remember Cenaclul Flacăra

Ce este Cenaclul Flacăra? Copil fiind, am tot auzit de Cenaclul Flăcara. Știam că a fost implicat Adrian Păunescu. Însă...

Close