De ce recomand vacanță în Turcia?

Siam_Elegance_Hotels_and_Spa

În fiecare vară, ne confruntăm cu marea dilemă: noi unde mergem în această vacanță ? Și începem să întrebăm printre prieteni, printre cunoscuți, mergem la agenții de turism și cerem sfaturi. Înainte să alegem o destinație, e bine să ascultăm toate părerile, și cele de bine și cele de rău. E important să știm exact ce ne dorim de la o vacanță. Unii optează pentru mare și soare, plajă cu nisip fin, alții vor să viziteze orașe și obiective turistice, alții vor la munte.

Atunci când prietenii se întorc din concediu, îi întreb cum a fost pe unde au fost, dacă prețul plătit e justificat, ce activități poți face în zonă, ce prețuri sunt.

De ce recomand eu Turcia ca și destinație de vacanță ? Pentru că am fost deja de două ori și aș merge oricând cu drag.

Prima dată am fost în stațiunea Kusadasi, am ales un hotel de 3 stele și am plătit cam 500 euro pentru 7 zile, varianta all inclusive. Am avut zbor direct din Cluj și am aterizat în Izmir.

Acești bani au inclus avionul, dar nu și viza, care se plătește în aeroport, 15 euro și e valabilă 3 luni, transferul de la aeroport/hotel și invers în ziua plecării, 3 mese pe zi, nenumărate gustări între mese, băuturi alcoolice și non-alcoolice de la ora 6 am până la ora 00.00 am, șezlong cu saltea, umbrelă și prosop asigurate pe plajă.

A doua oară am fost în Antalya – Belek, într-un hotel de 5 stele și am optat pentru varianta ultra-all-inclusive și am plătit 800 euro pentru 7 zile. Ce am avut în plus față de 3 stele all inclusive? Mini-barul din cameră și barul era deschis non-stop.

După aceste două experiențe în Turcia, pot să vă spun următoarele:

  • în august, temperaturile depășesc 40 de grade, dar apa din piscine și marea au o temperatură ideală;
  • mâncarea este foarte diversificată, indiferent cât ești de mofturos sau pretențios, sigur nu rămâi flămând, aici am învățat să mănânc iaurt cu miere, un deliciu; o mare parte din mâncare se prepară în fața ta așa că beneficiezi mereu de mâncare caldă și proaspătă;
  • dimineață poți să faci aerobic în apă alături de un instructor, peste zi se organizează fel de fel de concursuri sportive, animatorii știu să antreneze oamenii;
  • există animatori care se ocupă doar de copii, ei au piscine speciale, locuri unde se joacă cu ei, unde pictează, desenează, dansează;
  • în fiecare seara, se organizează un spectacol, o piesă de teatru, jocuri la care participă turiștii;
  • în camere se face menaj în fiecare zi, se schimbă prosoapele, așternurile, se completează setul de cosmetice, mini-barul;
  • ai acces la internet aproape peste tot în hotel.

În prima zi când ajungi acolo, vine un agent de turism și îți prezintă oferta de distracții, poți alege să vizitezi diferite obiective turistice, aqua-parc-uri renumite, vizite pentru shopping, seri cu spectacole inedite în alte orașe, diferite sporturi, rafting sau scuba diving, și multe, multe altele după preferința fiecăruia.

Dacă vrei să te simți ca un prinț, Turcia este țara ideală, toată lumea te tratează cu foarte mult respect, toți zâmbesc mereu și dacă ai nevoie de ceva, îți stau oricând la dispoziție.

3 thoughts on “De ce recomand vacanță în Turcia?”

  1. Mihaela – 500, respectiv 800 de persoana am platit. Bacsis ei nu cer, exista cutii la receptie, la bar sau in restaurant unde, daca vrei si esti multumit de servicii, poti sa lasi bacsis, dar NIMENI nu cere, NIMENI nu asteapta.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.