Plimbare de weekend: Grădina Zoologică din Târgu Mureș

zoo

Mie îmi plac foarte mult grădinile zoologice pentru că iubesc animalele și îmi place să văd animale pe care în natură nu le pot admira decât dacă plec în țări îndepărtate și, poate, îmi pun viața în pericol. Nu sunt de acord cu grădinile zoologice unde animalele nu sunt îngrijite și nu primesc suficientă hrană, iar spațiul de care dispun e prea mic.

Grădina Zoologică din Târgu-Mure este una dintre cele mai vechi, ea a fost înființată în anul 1960. La început avea doar 700 mp² și  zece animale: 3 lupi, 2 urși, 2 fazani și o căprioară, care trăiau în construcții improvizate. Acum grădina zoologică are osuprafață de peste 20 de hectare și peste 500 de animale din 120 de specii, din fauna locală și exotică.

Grădina Zoologică este foarte bine semnalizată, în orașul Târgu-Mureș există peste tot indicatoare spre ZOO. Cu timpul, oficialitățile au create foarte multe locuri de parcare, având în vedere numărul mare de vizitatori zi de zi. Biletul de intrare pentru un adult este de 5 lei, mai mult decât rezonabil zic eu, iar Grădina Zoologică este deschisă de la ora 9 am până la ora 6 pm.

La intrare, te întâmpină multe, multe maimuțe de toate felurile, appi îți continui plimbarea prin acvariu și serele cu specii de șerpi, un lac mic este casa a nenumărate broaște țestoase. Înaintăm și ajungem la păsări, fazani, bibilici, acvile, bufnițe, rațe, lebede.

maimuta

acvila

De-a lungul aleei, regăsim cerbi și căprioare, lame și cămile, căluți și ponei, cămile și struți.

cerb

caprioare

strut

Începe domeniul urșilor jucăuși și lupilor, ne mai putem delecta cu puma, râs, pisică sălbatică, lei și tigrii.

urs brun

ursi

Elefantul este printre ultimele achiziții ale grădinii zoologice.

elefant zoo mures

La sfârșitul plimbării prin frumoasa grădină, ne întâmăpină niște canguri foarte simpatici!

Animalele sunt foarte prietenoase, dar tata m-a învățat să nu mă încred niciodată într-un animal. Din păcate, unii bunici și părinți au dat dovadă de inconștiență, lăsând copiii să treacă dincolo de gardul ce delimitează cușca animalului și alee, și încurajându-i să hrănească animalele.
Grădina Zoologică din Tărgu-Mureș este a doua din țară ca întindere și varietate a speciilor și singura recunoscută pe plan european deoarece este amplasată în întregime în mijlocul unei rezervații naturale, respectând totodată toate normele de protecție a animalelor aflate în captivitate.

Dacă după această plimbare, vi s-a făcut foame, vă recomand să mâncați la Laci Csarda. Mulțumesc Diana de recomandare. Localul este foarte drăguț și primitor, terasa este minunată, plină de flori, și deși este mereu plin, mâncarea ne-a fost adusă în 10 minute. Meniul este foarte variat, iar prețurile rezonabile.

lacicsarda

Vă recomand cu drag să vizitați frumoasa grădină zoologică din Târgu Mureș!

 

5 thoughts on “Plimbare de weekend: Grădina Zoologică din Târgu Mureș”

 1. N-am fost niciodata la Targu-Mures, dar cand voi ajunge in mod cert voi vizita aceasta frumoasa gradina zoolgica! Mi-au placut in special elefantelul si ursuletii….

  Reply
 2. SI mie imi plac ursii, dar as prefera sa ii vad intr-o rezervatie sau poate chiar prin padure, sa ii vad in gradina zoologica nu ma incanta absolut deloc…
  Eu stau stau in zona de campie si sa vad un urs brun in cursca zoo vara mi pare ceva ce nu-i o incantare…

  Reply
  • Nici eu nu sunt de acord cu privarea lor de libertate, dar pentru ca in natura animalele sunt prea periculoase, prefer sa le vad in gradini zoologice, iar unele zoo le ofera conditii ca si in natura, ideale!

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.