Nuntă cu buget redus

nunta

Fiecare persoană visează la o nuntă de vis, o nuntă ca în povești și uneori suntem dispuși să cheltuim oricât pentru a avea nunta perfectă. Sau nu? Dacă bugetul e limitat, atunci trebuie să avem grijă de unde și cât ”tăiem” pentru a nu avea surpriza de a fi tăiat exact de unde nu trebuia.

Din experiența de la nunta mea și experiențele la alte nunți la care am participat, pot să vă spun că e foarte important să alocați un buget mai mare pentru mâncare și băutură. Sfatul meu e să nu optați pentru fel de fel de delicatese, oamenii vor pleca flămânzi de la nuntă și poate chiar vor oferi un plic mai subțire. Nu de puține ori am auzit asta la nunți. Aveți mare grijă să nu se termine băutura. Mai ales dacă nunta are loc într-o zi foarte călduroasă. Rugați un prieten să țină legătura cu ospătarii și în caz că un anumit fel de băutură este pe terminate, să poată fugi până la cel mai apropiat magazin.

Rochia de mireasă – există pe piață foarte multe magazine care aduc rochii de mireasă la prețuri exorbitante. Cum poți să îți iei o rochie frumoasă la un preț real? În primul rând, iarna rochiile de mireasă sunt la reducere,  sau poţi opta pentru rochii din sezonul trecut. Și acum să fim serioase, cine știe că rochia ta a fost cumpărată la reducere sau că nu e din acest sezon? Important e să fie rochia pe care ai visat-o, rochia în care să te simţi bine, care să te avantajeze, şi rochia care să se potrivească cu bugetul stabilit. Poţi să-ţi comanzi rochia de pe diferite site-uri din America unde preţurile nu depăşesc 300-400 dolari, sau poţi apela la o croitoreasă, preţul va fi mai mult decât rezonabil.

Unii spun că doar o dată în viaţă te căsătoreşti şi merită să arunci bani mulţi pe rochie, unele speră să o vândă şi să recupereze o parte din bani, alţii, aşa cum am făcut eu, o păstrează în dulap, dar eu vreau să o modific, să o transform în rochie de seară.

rochie

Florile – în funcţie de anotimp, poţi opta pentru florile de sezon, dacă e primăvară, poţi opta pentru lalele sau lăcrămioare, bujori sau liliac, dacă e vară, puteţi alege flori de câmp, care sunt foarte colorate şi rezistă destul de mult, floarea soarelui sau dalii, sau multe alte flori. Având în vedere că e nevoie de multe flori, atât în buchetul de mireasă, cât şi în aranjamentul pe mese, pe maşină, eu zic să vă gândiţi bine la acest aspect. Poţi să-ţi aranjezi singură buchetul de mireasă, iar pentru florile de la restaurant, poţi ruga câteva prietene să te ajute.

lacramioare

bujori

lalele

Fotograful – filmatul – sunt două aspecte foarte importante la nuntă. Nunta durează o zi, dar cu pozele şi filmarea rămânem pe viaţă. E păcat să nu aveţi nişte amintiri frumoase, minunate. Dar având în vedere că unii fotografi au nişte tarife piperate, iar bugetul e restrâns, puteţi apela la un prieten care are un aparat foto profesionist şi vă poate ajuta cu acest detaliu. Fiind apropiat de-al tău, sigur îşi va da interesul să facă nişte poze deosebite.

Machiajul şi coafura – la un salon, acestea două pot depăşi lejer 300 de lei, dar ce faci când bugetul e redus? Din nou apelezi la prietene. Sigur ai o prietenă pricepută în arta machiajului, care va face parte din alaiul de nuntă şi nu va refuza să vină cu o jumătate de oră mai repede ca să te machieze. Aceeaşi prietenă, te poate ajuta să realizezi o coafură nu prea complicată sau nişte bucle lejere.

home for brides wedding photography

Invitaţiile la nuntă – invitaţiile hand-made sau invitaţiile mai deosebite costă o adevărată avere, mai ales dacă vorbim de o nuntă mare. Dacă o invitaţie ajunge la preţul de 20- 25 de lei şi ai cam 200 de invitaţi, suma totală depăşeşte 4.000 lei, cam mult zic eu. Pe internet, poţi găsi modele foarte frumoase care pot fi listate color pe hârtie de calitate, iar preţul va fi mai mult decât rezonabil. În plus, poţi apela la diferite accesorii pentru a le înfrumuseţa sau personaliza.

Handmade-wedding-invitation

Si un sfat foarte important – dacă primiti la nunta voastră alt tort decât cel comandat, zâmbiți, invitații nu știu cum ar fi trebuit să fie.  De ce  vă dau acest sfat? Am auzit că la tot mai multe nunţi, se încurcă torturile, adică primeşti un cu totul alt tort decât cel dorit/plătit, iar altcineva primeşte tortul tău. E foarte frustrant, dar în acel moment chiar nu mai poţi face nimic. Înafară de tine şi de mire, nimeni nu ştie cum ar fi trebuit să fie tortul, aşa că nu poţi face nimic decât să zâmbeşti.

În ziua nunţii tale, îţi recomand să zâmbeşti cât de mult şi cât de des poţi! TU eşti personajul principal!

3 thoughts on “Nuntă cu buget redus”

  1. Un titlu mai atragator ar fi “Nunta de lux pe bani putini”.
    Ca daca zici de la inceput doar “low cost”, n-o sa intre nimeni. Just sayin’

    Reply
  2. Mi-au placut sfaturile tale. Poate si pentru ca am pus in aplicare cel cu invitatiile: le-am facut noi, la fel si plicurile pentru bani.Aranjamentele florale, fructele, prajiturile si tortul au fost din partea casei (norocosii de noi): bautura am cumparat-o noi, de la apa si suc, pana la alcoolice . si am ajuns la jumatate din pretul oferit de restaurant. Pentru buchet am avut incredere intr-o prietena si a iesit superb:toata lumea era fascinata de el; la fel si cocardele … Asadar, se poate si cu bani mai putini sa ai parte de ce vrei. Muzica, foto-video au costat decent si suntem mai mult decat multumiti, chiar fericiti, singura cheltuiala mai mare a fost cu restaurantul, dar a meritat pe deplin.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.