Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig recomandare lectură

18

Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig – încă o lectură potrivită de Crăciun

Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig merită citită după Un băiat numit Crăciun. Este încă o lectură potrivită de Crăciun. Trebuie citită în fotoliu, lângă brad, savurând o ciocolată caldă. Minunata carte trebuie să se regăsească în biblioteca voastră. Trebuie oferită cadou prietenilor.

Puteți comanda cartea de pe site-ul Libmag. Ideal ar fi să citiți toate trei cărțile lui Matt Haig. Este serie tare drăguță care ne învăluie în magie și speranță.

Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig – magie

Cartea ne spune povestea lui Moș Crăciun din prima poveste. Ne descrie armonia din Țara Elfilor. Moș Crăciun a ajuns un simbol pentru elfi. Îl iubesc și îl respectă. An de an, ei așteaptă cu nerăbdare noaptea magică. Acea noapte magică când imposibilul devine posibil. Adică timpul se oprește în loc. Iar Moș Crăciun are timp să ajungă la toți copiii.

Însă armonia elfilor este întreruptă de atacul trollilor. Mari, fioroși și nervoși, ei îi atacă pe elfi. De ce fac ei asta? Și cum va fi stopată furia lor? Cum își vor reveni elfii după invazia trollilor? Vor reuși trolli să distrugă Crăciunul? Sau elfii prin magie vor reuși să facă sărbătoarea la timp?

Fetița care a salvat Crăciunul

Pe de altă parte, povestea ne spune despre o fetiță, Amelia.

Amelia locuiește în Londra. Mama ei a fost coșar, însă acum zace la pat. Amelia a luat locul mamei la treabă pentru a avea bani să supraviețuiască. Amelia are un prieten bun, un pisoi, Căpitanul Funingine. El o însoțește peste tot. Și are grijă de ea atât cât poate un pisoi.

Amelia a fost plăcut surprinsă în dimineața zilei de Crăciun. La patul ei, se afla o șosetă plină cu daruri minunate. În următorul an, ea îi scrie scrisoare Moșului. Se prezintă frumos și scrie lista de cadouri. Cel mai important, cere sănătate pentru mama ei.

Crăciunul se apropie și fetița așteaptă cu nerăbdare să vină Moșul cu cadouri. Însă ea nu știe de războiul din Țara Elfilor. Va ajunge Moșul la Amelia? Îi va îndeplini el dorințele? Cum va reuși Amelia să salveze Crăciunul?

Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig –

una dintre cele mai simpatice cărți pentru copii

Matt Haig scrie foarte frumos. Are un stil aparte și pe mine m-a cucerit de la prima carte. Povestea este plină de acțiune, dar și de magie. Te face să simți că trăiești povestea! Elfii sunt peste tot, simpatici și veseli. Moș Crăciun supraveghează lucrurile pentru ca totul să fie gata la timp. Îți dorești să o iei în brațe pe Amelia și să îi spui că totul va fi bine. Ai vrea să te războiești cu trolli care vor să distrugă sărbătorile! Cartea este plină de ilustrații frumoase. Chiar dacă sunt alb-negru sunt pline de detalii importante pentru poveste.

Fetița care a salvat Crăciunul

V-ar plăcea să citiți cartea, Fetița care a salvat Crăciunul? Vi se pare o carte potrivită pentru cadoul de sub brad? 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. Eu sper ca elfii mai au o urma de suflet si nu vor lasa o fetita sa isi astepte cadourile asa aiurea. Sunt curioasa insa daca si cum vor reusi sa aduca darul cerut de Amelia – sanatate pentru mama ei. Cu siguranta este o carte pe placul meu.

  2. Desigur, mi-ar placea tare mult. Sper sa am timp de Craciun. Nu poti spune niciodata ca ai citit prea multe carti, intotdeauna e loc de mai bine 😉 felicitari pentru recenzie!

  3. Anul asta chiar mi-am dorit sa cumpar o carte cu povesti de Craciun pentru baietelul meu dar nu m-am miscat suficient de repede. Povestea pare una foarte frumoasa si abia astept sa aflu daca Amelia va reusi sa salveze Craciunul.

  4. Mi-as cumpara aceasta carte in primul rand pentru ca imi place la nebunie coperta – din carton tare, de calitate, si in al doilea rand pentru ca are acele ilustratii ample, clare si deosebite! 😍

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Ultima iluzie de Porochista Khakpour
Ultima iluzie de Porochista Khakpour recomandare lectură

Ultima iluzie de Porochista Khakpour - între legendă și realitate Ultima iluzie de Porochista Khakpour se anunța o altfel de...

Close