Trucuri pentru rețete culinare de succes

Bucuria de a găti pentru cei dragi

Îmi place tare mult să gătesc, drept urmare am și făcut un curs de bucătăr acreditat. Dincolo de bucuria de a găti diverse preparate, am aflat și multe trucuri. A găti este o activitate plăcută, relaxantă. Gătitul poate lua mult timp, uneori pot apărea eșecuri care ne descurajează. Însă gătitul este și despre a experimenta. Dacă te pricepi, pe lângă rețeta de bază, poți improviza pentru un rezultat diferit. Dar dacă nu ești prea priceput, te sfătuiesc să urmezi rețete întocmai pentru un rezultat bun.

Există rețete culinare de succes, ele implică ingrediente specifice, gramaje clare, pași de urmat. Citește rețeta de mai multe ori. Încearcă să respecți totul, mai ales dacă o faci pentru prima dată. După ce ți-a reușit preparatul culinar, poți improviza după bunul plac.

Reușita pentru rețete culinare de succes

implică și trucuri

Da, reușita unei rețete implică și câteva trucuri. Unele spuse, altele nespuse, dar sunt de real ajutor pentru o reușită.

**Folosește numai ingrediente de bună calitate

Întotdeauna când vrei să gătești un preparat culinar, îți faci o listă de ingrediente necesare. Este foarte important ca ele să fie alese cu mare grijă. Cu cât calitatea ingredientelor este mai ridicată, cu atât reușita este mai aproape.

Atenție și cum alegi ingredientele. Din varietatea de lapte Mega Image, alege-l pe cel potrivit pentru gătit, cu procent de grăsime mai ridicat. Untul pentru gătit este ideal să fie gras și sărat, iar pentru prăjituri untul să fie dulce. Alege fructe proaspete, de sezon pentru un desert aromat.

**Ține cont de temperatura ingredientelor

Iată un detaliu de care puțini țin cont, deși este atât de important. Pentru ca bezeaua să se bată bine și rapid, albușurile trebuie să fie reci. Dacă vrei să încerci rețeta cozonac pufos Mega Image, ține cont că laptele trebuie să fie călduț, nu rece, nu fierbinte. Pentru deserturi de multe ori, ingredientele e bine să fie toate la temperatura camerei pentru a se combina mai bine.

Carnea foarte rece nu se pune niciodată pe grătarul încins. Se va face o crustă la exterior și se găti greu în interior. Ideal e carnea să fie scoasă din frigider cu 10 minute înainte de a fi pusă pe grill.

**Atenție la recomandările de gătire

Rețete culinare de succes înseamnă rețete care cuprind toate detaliile necesare. Timpul de gătire, opțiunea de coacere, sunt două detalii importante. Cuptoarele noi au atât de multe opțiuni de coacere încât nu mai știm ce să alegem.

Pentru un pandișpan pufos, alege aer cald cu ventilație pentru aproximativ 50 de minute. Carnea se gătește la căldură sus și jos, timp de 60-70 de minute, poate chiar mai mult dacă bucata de carne e mai mare. Pizza se coace la temperatura maximă pentru 5 minute.

Alocă timp pentru a încerca o rețetă nouă

Știu că timpul este o problemă pentru toată lumea, dar e important să aloci timp suficient când încerci o rețetă nouă. Citește bine rețeta, modul de preparare. Nu sări peste etape și nu modifica gramajele, mai ales la deserturi. Pregătește rețeta întocmai și abia a doua sau a treia oară, îndrăznește să faci modificări.

Dacă vei fi pe grabă, poți uita unele ingrediente sau le poți integra în ordinea greșită sau fără a lăsa timpul necesar etapelor. La deserturi, mixarea bine a ouălor este un etapă esențială. Albușurile au nevoie de timp de mixare pentru a se întări bine. Făina se adaugă cernută, în ploaie, cu răbdare în aluat. Nu uita să adaugi sare în fiecare preparat culinar, mai ales la deserturi.

Privește încercarea de rețete culinare de succes ca pe o metodă de relaxare

A găti un preparat culinar poate fi o metodă de relaxare, dar și o metodă de a-i surprinde cu ceva bun, pe cei dragi. Încearcă mereu rețete noi astfel membrii familiei nu vor refuza masa în familie. Iar tu nu te vei plictisi de gătit.

Ce trucuri cunoști pentru a realiza rețete culinare de succes? Te rog să le împărtășești cu noi!

7 thoughts on “Trucuri pentru rețete culinare de succes”

  1. Sa stii ca am avut de cateva ori probleme din cauza ingredientelor. De obicei sunt atenta ce cumpar dar uneori mai fac si experimente si nu tot timpul e ok:)

    Reply
  2. Și mie îmi place sa gătesc. Spre exemplu, perioada aceasta când am vinete cărnoase, le coc în ulei, nu pe grătar. Ies delicioase, mult mai gustoase. Tuturor le plac.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.