Trece dragostea prin stomac?

c372a1e69cd5aeaf7801c3b6c117ddd9

O veche zicală spune că “dragostea trece prin stomac”, acum sunt curioasă câtă lume este de acord cu semnificaţia zicalei. Atunci când ne îndrăgostim, fluturii din stomac ţin de foame, de sete, de somn. Nu mai avem nevoie de nimic, dar ce facem când trece euforia?

Ne iubim cât ne iubim, dar mai trebuie să şi mâncăm. Bărbaţii consideră gătitul, treabă de femeie, femeia, din dorinţa de a-şi proteja manichiura şi silueta, poate şi timpul liber, propune o ieşire în oraş. Dar de câte ori ieşim în oraş la cină? Până ne săturăm şi atunci e momentul ca unul dintre parteneri să-și asume această responsabilitate sau, cel mai bine, amândoi. Văd cupluri care glumesc mereu pe seama faptului că soția nu prea se pricepe la gătit, dar unele au măcar bunăvoința de a învăța, altele își pun soțul la treabă. Cunosc destule cupluri unde soțul gătește cel mai mult și cel mai bine și asta nu reprezintă nicio problemă.

Mie îmi place să gătesc foarte mult și niciodată nu am considerat gătitul o corvoadă, îmi place să am mereu mâncare gătită, să fie un desert în casă, niciodată nu știi când apar musafiri, iar la noi se întâmplă frecvent, trebuie să fiu mereu pregătită. E adevărat că această actvitate îți ia timp, dar dacă faci totul cu plăcere, nici nu simți oboseală, ajungi chiar să te relaxezi. Încercatul de rețete noi și îmbunătățirea celor tradiționale este mereu o provocare de weekend pentru mine. Pe marginea rețetelor, am, de multe ori, diverse completări, fie de ingrediente, fie de condimente, fie de gramaje sau timp de gătit.

Am mai auzit și replica ”nu știi să faci o ciorbă, dar vrei să te măriți”, ei na, toate se învață dacă există interes și bunăvoință. Nimeni nu se naște învățat, repetiția este mama învățăturii, corect? Acum există nenumărate cărți și articole pe net de unde putem învăța noțiunile elementare de gătit, rețete simple, dar destul de gustoase, nimeni nu are pretenția să gătești ca la restaurant.

Curiozitatea mea este dacă bărbații se simt deranjați dacă soția nu știe să gătească sau pur și simplu refuză să gătească pentru că nu îi place această activitate și nu îi face plăcere? Bărbații sunt în general mari gurmanzi, pe place să mănânce bine, mâncarea să fie gustoasă și cât se poate de variață. Învățați la mama acasă cu tot felul de bunătăți, majoritatea au pretenții mari de la soție.

Există femei care de dragul soțului au devenit foarte bune bucătărese, iar pentru a-i ușura munca, o ajută și soțul cum poate prin bucătărie, și atunci munca pare mai ușoară și poate fi distractivă.

Sunt curioasă, spuneți-mi vă deranjează dacă soția/partenera nu gătește? Este o condiție obligatorie pentru o viitoare soție? Femeia ideală trebuie să știe să gătească sau considerați că toate se pot învăța?

Foto

6 thoughts on “Trece dragostea prin stomac?”

 1. Mie imi place sa gatesc , spre norocul prietenului meu :)). El nu are nicio treaba cu gatitul si nu ma deranjeaza….dar….cateodata mi-ar place sa stau si sa fiu servita de el ;).
  Gatitul e un hobby si mi-l “satisfac” cu mare placere, dar mai sunt zile in care nu am chef si nu fac nimic….atunci mancam ce apucam,ramasite de prin frigider :)). Per total sunt o gospodina desavarsita si sunt buna de maritat :)) :D.

  Reply
 2. Vai tu Miha, mie nu-mi place sa gatesc deloc, iar acum ca zici, ma si gandesc ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap, Dan mereu zice ca nu si-a luat bucatareasa, ci sotie si ca nu tre sa fac nimic din ce nu imi face placere, ca el se descurca cu mancarea :)) cred ca-s binecuvantata!!!! Mai pun si eu mana si mai gatesc uneori, mai ales pentru Anastasia, ca daca n-ar fi ea..

  Reply
 3. Aseara l-am ajutat sa faca supa crema de linte rosie si el pe mine legumele la cuptor. Noi gatim impreuna, separat sau doar unul, depinde de situatie, nu e o regula. Regulile ni le facem noi si nu conteaza ce a fost si este in familiile din care ne tragem.

  Reply
 4. Noi nu ne intelegem in bucatarie, in sensul ca nu ne putem abtine sa nu comentam unul altuia cand gatim si ajungem la divergente, asa ca prefer sa gatesc singura sau sa gateasca el singur, in cel mai bun caz, ma ajuta cu spalatul vaselor sau curatatul legumelor.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.