Tot ce trebuie să știi despre periuțe de dinți electrice

16

În căutarea celor mai bune periuțe de dinți electrice

Cauți și tu cele mai bune periuțe de dinți electrice pentru familia ta? Înseamnă că ești atent la igiena orală. Periajul cu o periuță de dinți electrică te ajută să ai gingii sănătoase și dinți curați. Pe piață, găsim periuțe la diferite prețuri. Așa că e destul de greu să o alegem pe cea mai potrivită. Însă există multe criterii după care trebuie să ne ghidăm când alegem o periuță.

Aceste periuțe de dinți electrice au multe caracteristici. Trebuie să le analizăm pe toate. Și să alegem periuța care ni se potrivește cel mai bine. Investește într-o periuță care îți este necesară în funcție de problemele tale.

Cum alegem cele mai bune periuțe de dinți electrice?

Periuța de dinți electrică trebuie să curețe bine dinții. Dar ea trebuie să fie ușor de folosit, să se încadreze în bugetul nostru. Iar dacă are și autonomie mare, e perfectă.

Ce fel de periuță electrică ar trebui să cumpărăm?

Trebuie să alegem între rotativă, oscilantă, cu vibrații sonice sau ultrasonice. Avem o mulțime de variante și toate funcționează diferit.

Periuța rotativă este cea mai simplă variantă. Periuța rotativ-oscilantă au capete mici și rotunde. Capul oscilează și se rotește în jurul unui dinte, într-o direcție și apoi în cealaltă. Astfel îndepărtează placa de pe dinți.

Unele periuțe de dinți electrice sunt și rotative și oscilante. Astfel capul periei se mișcă înainte și înapoi pe dinte în timp ce se rotește. Aceasta este o tehnologie mai nouă și se reflectă în preț. Există și contra oscilante. La acestea, smocurile de peri se rotesc simultan în diferite direcții.

Periuțele de dinți cu vibrații sonice și ultrasonice vibrează la viteze mari. Datorită vitezei și frecvenței, ajută la descompunerea plăcii. Producătorii susțin că aceste vibrații ajută la pătrunderea lichidului de curățare între dinți. Aceste periuțe de dinți electrice sunt printre cele mai scumpe.

Autonomia bateriei – importantă sau nu?

Există o mare diferență în ceea ce privește durata bateriei sau acumulatorului. Există periuțe de dinți electrice care durează mai mult de 184 de minute. Adică șase săptămâni, două periaje pe zi, timp de 2 minute. Altele rezistă doar 16 periaje.

Dacă ești genul care călătorește mult, optează pentru o periuță cu autonomie mare. Sau dacă nu îți place să ai pe chiuvetă mereu încărcătorul. Analizează cu atenție și acest aspect, dar trebuie să și fii dispus să plătești în plus.

Cât de des trebuie înlocuit capul periuței de dinți?

Nu este o perioadă fixă, însă e bine să fie înlocuit când perișorii sunt deteriorați. Căutați să cumpărați din timp rezerve de cap. Fiți atenți la promoții și optați pentru pachete cu mai multe rezerve. Așa rentează cel mai bine, financiar.

Caracteristici în plus la periuțele de dinți electrice: utile sau nu?

Modele de bază vin cu un program, maxim două. Modele mai noi, mai performante vin cu multe caracteristici în plus.

Timer pentru periaj: vei știi exact cât timp trebuie să periezi dinții, sus și jos. Unele au timer, altele emit mici sunete sau vibrații pentru a te anunța când au trecut cele două minute necesare periajului.

Senzori de presiune: avem tendința de a apăsa prea tare periuța pe dinți. Senzorii de presiune ne vor avertiza când presiunea pe dinte e prea mare. Astfel ne vom proteja dinții și gingiile.

Mâner cu înveliș moale: periuța de dinți electrică este dintr-un plastic tare. Majoritatea sunt prevăzute cu un înveliș din cauciuc moale. Ele ne protejează mână, iar vibrațiile se vor simți mai puțin. În plus, cauciucul moale ne va împiedica să scăpăm din mână periuța. Cu siguranță, nu ne va aluneca din mână, udă fiind.

Sfaturi pentru alegerea unei periuțe de dinți electrice avem mereu nevoie. Tehnologia avansează și trebuie să fim la curent cu toate. E important să alegem cea mai bună periuță de dinți electrică. Doar așa vom avea dinți frumoși, gingii sănătoase și cât mai puține vizite la medicul stomatolog.

Voi folosiți periuțe de dinți electrice pentru întreaga familie? Pe baza căror caracteristici le-ați ales? Ce a contat cel mai mult?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. am o periuta de dinti electrica pe care am cumparat-o acum vreo doi ani. Sunt destul de multumita de ea pentru ca are autonomie buna, timer si maner moale, dar asta nu inseamna ca nu imi doresc un upgrade la o periuta de dinti cu vibratii sonice. Poate de ziua mea…

 2. A contat că își face treaba, nu am căutat caracteristici. Și soțul are periuță electrică, avem de la Oral-B. Le folosim de 4 ani. Nu aș mai reveni la una clasică. Printre modelele mai noi știu că există funcția care o oprește la presiune exagerată. Recomand!

 3. Sincer momenatn folosesc periuta clasica, dar de ceva vreme ma bate gandul sa ne luam si eu si sotul periute electrice. Copilul are si se intelege tare bine cu ea

 4. Eu folosesc periuta electrica de la Philips cu vibratii sonice! Imi place tare mult, curăță tare bine, are mai multe programe de curățare si m-a atras la ea si culoarea 🙂 este mov!

 5. Foarte utile sfaturile din articolul tău. Nu știam mare lucru despre periuțele de dinți electrice. Am un de vreo 3 ani luată din afară dar aș vrea să o înlocuiesc. Sună bine lucrurile despre cea cu vibrații sonice 🙂
  Mulțumesc!

 6. Inca nu am reusit sa-mi achizitionez o periuta de dinti electrica, desi imi doresc de mut timp, dar mereu au fost alte prioritati si am tot amanat. Sper sa vina timpul sa nu mai aman si sa nu ma mai gandesc la alte prioritati.

 7. Si eu am o periuta de dinti electrica Oral-B si e mult mai eficienta ca periuta normala, curata mult mai profund si mai in amanunt, dar trebuie sa insisti putin.

 8. Am si eu o periuta electrica si imi cumpar rezerve din timp pentru ea ca sa fac economie si sa nu fiu luata prin surprindere. De cand am descoperit periutele electrice pot sa spun ca spalatul pe dinti este o placere si ca ma relaxeaza maxim

 9. Toata familia are periuta electrica. Inclusicv cea mica. I-am luat cu personajul favorit in speranta ca va fi atrasa si o va folosi macar de 2 ori pe zi. Greu tare cu copiii si spalatul pe dinti

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
vitrină frigorifică
Cum alegem cea mai potrivită vitrină frigorifică?

Vitrină frigorifică - necesară pentru promovarea produselor O vitrină frigorifică te poate ajuta să vinzi mai ușor decât crezi. Clientul...

Close