Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris recomandare lectură

32

Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris lectură de ianuarie

Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris a fost prima carte citită integral în ianuarie. Deși o primisem de la Libris prin decembrie. Timp pentru ea a fost doar în ianuarie. Am păstrat pentru decembrie, lecturi mai lejere, de sezon. Însă am început anul în forță cu o mare carte. Știți că îmi plac cărțile despre Auschwitz. Am citit aproape toate cărțile la care am avut acces.

Vuia tot internetul despre această carte. Unii spuneau că e frumoasă. Alții afirmau că e slăbuță. Eu nu m-am luat după nimeni. Am simțit că trebuie să o citesc și am comandat-o. La final de lectură, pot să zic, bine că mi-am ascultat instinctul. Cartea aceasta chiar merită citită.

Tatuatorul de la Auschwitz

Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris

Roman bazat pe incredibila poveste adevărată a tatuatorului de la Auschwitz-Birjenau

și a femeii pe care a iubit-o

Lale este un evreu slovac și ajunge la Auschwitz în 1942. Deși dezorientat la început, începe repede să se prindă cum merg lucrurile.  Cunoaște multe limbi străine. Acest lucru îl ajută să adune informații importante. Văzând toate ororile din lagăr, înțelege că trebuie să facă orice pentru a supraviețui. Ajunge tatuator și pare o slujbă bună. Poate umbla liber prin lagăr. Primește o cameră doar pentru el, dar și mai multă mâncare.

Datoria lui este să tatueze fiecare persoană care ajunge în lagăr. Când transporturile sunt numeroase, lucrează fără pauze. A învățat să nu ridice ochii la nimeni. Să nu privească în ochi superiorii, dar nici persoanele pe care le tatuează. Însă când prinde curaj să o facă, o va întâlni pe Gita. Gita va fi iubirea vieții lui până la moarte!

Tatuatorul de la Auschwitz

Viața în lagăr ca și cuplu

Lale este mai liber și astfel poate menține cât de cât o relație cu Gita. Nu de puține ori reușește să-i aducă zâmbetul pe buze și optimismul în suflet. Zilele trec. Relația lor e tot mai solidă. Dar parcă eliberarea nu mai vine.

Lale este un tip descurcăreț așa cum va dovedi până la final. Gita va avea multe de învățat de la el. Necazurile îi vor urmări la tot pasul. Dar ce mai contează când omul iubit e lângă tine?

 Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris

poveste de dragoste în timpul războiului

Cred că avem multe de învățat de la Lale. Să încercăm să ne păstrăm optimiști chiar și în cele mai grele încercări. Să fim altruiști. Dacă putem ajuta, să o facem fără regrete. Da, e bine să urmărim interesele. Însă într-un mod cât mai corect. Și dovada că se poate, este chiar povestea adevărată a lui Lale.

Vouă vă plac cărțile după povești adevărate? V-ar plăcea să citiți această carte, Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

32 Comments

  1. IN timpul liceului, aveam un optional la istorie, era despre holocaust. Atunci am citit foarte multe carti de acest gen. Imi plac si acum, insa mi am indreptat atentia spre lecturi mai rapide, mai vesele, cu lumi distopice.

  2. trebuie sa fi fost greu pentru tatuator, desi inteles ca avea un regim special, sa tatueze in timp ce se face ca nu vede si nu aude toate ororile care se intampla in jurul lui. Dar e minunat ca, printre atatea rele, inima reuseste sa iubeasca.

  3. Ai dreptate, cartea merită citită, cel puțin și din punctul meu de vedere este un subiect care m-ar interesa.
    Sper să reușesc să o citesc și eu, mulțumesc pentru recenzie.

  4. Pulbere-de-stele on

    Realitate sau ficțiune, nici nu mai conteaza! O recenzie alertă și cu multe întrebări care se cer elucidate. Iar cartea sunt sigura ca este de nota douazeci!

  5. Imi place povestea acestei carti si sa stii ca atunci cand vad ca un film sau o carte este inspirat dupa un caz real, mi se pare cu atat mai atragatoare

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
vin roșu
Consumi vin roșu? Cunoști și beneficiile consumului de vin?

Îți place să consumi un pahar de vin roșu? În ultimul timp, tot mai mulți prieteni, au devenit iubitori de...

Close