Top 5 cele mai iubite jucării pentru copii

Îmi aduc aminte cu drag de jucăriile care mi-au bucurat copilăria. Ani mai târziu, îmi sunt la fel de dragi și îmi trezesc amintiri frumoase. De fiecare dată când trebuie să cumpăr jucării pentru copii, analizez bine oferta. Pe unele le-am avut și eu, sub o formă mai simplă. Pe altele, mi-aș fi dorit enorm să le am copil fiind.

Există unele jucării tare interesante, provocatoare, educative. Jucăriile și jocurile pentru copii trebuie să le dezvolte imaginația, să le stârnească curiozitatea. Trebuie să fie și sigure și rezistente în timp. Copilul ar trebui să nu se plictisească de la primul joc. Și mai important, ar trebui să primească jucării cu care să se poată juca și singur, dar și cu părinții sau prietenii de joacă.

5 cele mai îndrăgite jucării pentru copii

Deși piața este plină de jucării, există câteva preferate de copii. Ani la rând, rămân în topul preferințelor și sunt jucării de care, pare că, cei mici nu se plictisesc. Dacă trebuie să faci un cadou unui copil, acest top de jucării poate fi o bună inspirație.

*1 Mult îndrăgitele jucării Lego

Aș vrea să văd un copil (sau un adult) care nu iubește minunatele jucării Lego. Ce e deosebit la aceste jucării este că se potrivesc la toate vârstele. Indiferent că e băiețel sau fetiță, poți să găsești o mulțime de variante interesante. Indiferent de pasiunile copilului, sigur vei găsi o variantă ideală.

Și cum să nu iubești Lego, când are variante pentru bebeluși, copii de vârste variate? Chiar și adulții adoră Lego și unii au adevărate colecții. În plus, Lego are multiple beneficii pentru copii. Îi ajută să își folosească imaginația, să distingă forme și culori, să improvizeze jocuri și scenarii. Rezistă în timp și sunt jucăriile de care nu se plictisesc copiii.

*2 Tot ce înseamnă culoare

Carioci, acuarele, creioane colorate, toate sunt iubite de copii. Joaca cu culoare înseamnă bucurie, veselie. Este și bucuria de a te murdări încercând să colorezi sau să pictezi. În plus, copiii învață culorile, își dezvoltă imaginația, învață să aibă răbdare. Prin pictură, cei mici își pot exterioriza mai ușor emoțiile.

Un șevalet, un set de pensule și multe acuarele, sunt o adevărată bucurie pentru copii. E o joacă de care nu se plictisesc! O cutie de creioane colorate în nuanțe cât mai inedite, cărți de colorat interactive, iată cât de ușor poți mulțumi un copil.

*3 Jocuri de societate

Sunt jocurile care se pot lăsa cu lacrimi și nemulțumiri, dar sunt extrem de apreciate și de bune pentru dezvoltarea copilului. Cel mai cunoscut este ”Nu te supăra, frate” sau ”Piticot”, dar e de apreciat că există ”Activity junior”, chiar și ”Alias junior”.

Toate aceste jocuri sunt iubite de copii pentru că adună familia la joc. Este o mare bucurie pentru ei ca părinții să se joace cu ei. Poate fi și o bună activitate de vacanță sau în zilele ploioase, când își poate invita și prietenii la un joc.

*4 Jucării mici și mari din pluș

Avantajul acestor jucării este că se găsesc în dimensiuni diferite. Există orice animal, personaj de desene animate, formă sau culoare. Copiii iubesc jucăriile de pluș și mereu au una preferată cu care dorm sau pleacă în vacanță.

Când spui jucării pentru copii, te gândești la lucruri pufoase, colorate și vesele. O jucărie de pluș este atât de bine primită și de iubită de cel mic. Jucăriile de dimensiuni mari îi impresionează și dau o senzație de confort. Sunt și un bun loc de odihnă și somn. Pot fi igienizate în mașina de spălat haine pentru a fi sigure pentru copil. Ele adună mult praf, se murdăresc și se pătează. Spălarea lor este sigură, iar copilul se poate bucura de o jucărie iubită mai mult timp.

*5 Jocuri de puzzle pentru concentrare

Și aceste jocuri le găsim disponibile pentru toate vârstele. Este jocul care stimulează mult imaginația, dar te învață să ai răbdare și să te concentrezi maxim. Jocurile de puzzle au piese mari și mici și foarte mici. Pentru a fi mai interesante pentru copii, găsim nenumărate variante, peisaje, personaje iubite, animale, orașe.

Cărțile sunt tot mai iubite de copii

Mă bucur să văd tot mai mulți copii care iubesc lectura și cărțile. Îmi place să încadrez cărțile în categoria jucării pentru copii și le consider cele mai prețioase daruri. Lectura are atât de multe beneficii încât e păcat ca cel mic să nu descopere cărțile de la o vârstă fragedă.

Va iubi lectura dacă i se va cultiva această activitate. Fiecare poveste îl va duce într-o lume magică. Cărțile nu ar trebui să lipsească din viața și din casa nimănui. Citește alături de el cât e mic. Dar citește și lângă el ca să îl faci curios. Citiți împreună și își va aminti de aceste momente minunate când va fi adult!

Nu e ușor să alegi cele mai frumoase jucării pentru copii, însă e bine că există varietate. Copiii iubesc joaca și jucăriile și ele au un rol bun în viața acestora. Care este jucăria sau jocul preferat în copilărie?

4 thoughts on “Top 5 cele mai iubite jucării pentru copii”

  1. Ai punctat foarte bine și ai făcut un top cu adevărat util și preferat de cei mici.
    Le avem și noi pe toate și, indiferent de tipul copilului, toate cele 5 sunt la fel de iubite. Poate preferințele mai schimbă locurile între ele, dar rămân aceleași.

    Reply
  2. E important sa le oferim copiilor diverse tipuri de jocuri si jucarii pentru a se obisnui cu diversitatea. Asa isi pot dezvolta mai multe abilitati. Cartile sunt o recomandare foarte buna, dar si jocurile de societate… Am vazut ca Lego e destul de iubit de multi copii.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.