Contează tipul de combustibil când cumperi o mașină?

Achiziția unei mașini este o investiție și necesită o bună informare înainte. Când cumperi o mașină ai în vedere mai multe cerințe. Există persoane pentru care marca este cea mai importantă, alții aleg o mașină în funcție de dotări, motorizare, tip de combustibil.

Diesel sau benzină, aceasta a fost prima întrebare care mi-a fost adresată când mi-am luat mașina. Prima mea mașină fusese diesel, știam că îmi doresc benzină pentru a doua. Avantaje prezintă ambele, dar și dezavantaje, și e bine să le cunoaștem înainte de a alege mașina.

La ce să fii atent când vrei să cumperi o mașină?

Alegerea între benzină și motorină este o decizie importantă. Această decizie nu ține doar de diferența de cost la pompa de alimentare. Vorbim de economie, performanță, criterii ITP, costuri diverse. În plus, nu uita că se vehiculează interzicerea în orașele mari a mașinilor diesel.

Ai găsit cel mai bun motor pe benzină și vrei să te asigură că faci o bună alegere? Îți aducem în față câteva comparații între benzină și diesel pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

*Unde putem vedea diferența de costuri?

O mașină pe benzină poate fi mai ieftină la achiziție comparativ cu una diesel. Și asta pentru că conform legilor UE, trebuie instalate dispozitive pentru a reduce emisiile și acestea sunt mai scumpe.

Diferența de economie la combustibil între motoarele cu benzină și cele diesel este de luat în calcul. Mașina diesel consumă în medie cu 15-20% mai puțin decât una pe benzină. Deci motoarele diesel produc mai puțin dioxid de carbon, vinovatul pentru schimbările climatice. Dezavantajul ar fi că evacuările emit mai multe particule de funingine decât motoarele pe benzină, cum sunt gazele de oxid de azot, care contribuie la schimbările climatice.

Prețul la motorină este mai mare decât prețul la benzină. Însă ținând cont că mașinile diesel consumă mai puțin, economia de combustibil este evidentă. Dar nu uita că taxa rutieră, în unele țări, se calculează în funcție de vechimea mașinii diesel. Dar și impozitul este calculat tot pe acest criteriu, cu cât e mai veche, cu atât e mai mare impozitul.

E bine de reținut că motoarele diesel au o viață mai lungă. Însă un motor pe benzină are costuri mai mici de reparație, este mult mai silențios, are un cuplu bun, schimbă rapid și ușor vitezele. Dacă ești în depășiri, e un aspect de luat în seamă.

Trebuie să-ți cunoști prioritățile când cumperi o mașină

Vei găsi avantaje și dezavantaje pentru ambele tipuri de motoare. Unii doresc minim de confort, doar să ajungă din punctul A în punctul B și nu sunt dispuși să investească. Cel mai important aspect de luat în seamnă ar fi totuși siguranța. Alege mașina și tipul de motor care te face să te simți confortabil!

Părerea mea!

Prima mea mașină a fost diesel. Este adevărat consuma mai puțin, costa mai puțin un plin, prețul de achiziție a fost ok. Nu am avut probleme cu ea, deși o conduceam zilnic.

A doua mea mașină este benzină. Nu pentru că așa s-a nimerit, ci pentru că așa mi-am dorit. Este mult mai silențioasă, motorul se încălzește mai repede, pe timp de iarnă, în câteva minute e cald în mașină, pe timp de vară, aerul rece vine în câteva minute.

Alegerea e a ta! Analizează bine!

Fiecare dintre noi știe ce își dorește și ce își permite. E bine să facem o analiză la rece, chiar să ne notăm detaliile importante. Pe baza cerințelor și nevoilor noastre, trebuie să facem alegerea.

Nu ești hotărât ce mașină să alegi? Ai întotdeauna posibilitatea de a face test drive cu mașina dorită. Încearcă-le pentru a-ți putea face o părere mai clară despre fiecare! Caută să cumperi o mașină bună, cu opționale care să facă condusul o plăcere!

5 thoughts on “Contează tipul de combustibil când cumperi o mașină?”

  1. Și la mine, prima mașină a fost pe motorină, iar a doua este pe benzină, pentru ca asa s-a nimerit și bifez toate beneficiile pe care le menționezi.

    Reply
  2. Noi chiar suntem in cautarea unei masini noi, am tot vazut cateva in ultimele saptamani. Cea pe care o avem acum este pe benzina, insa vrem sa luam Diesel acum.

    Reply
  3. Acum ceva timp conta sa alegi masina in functie de carburant. Acum preturile sunt cam aceleasi si nu stiu daca mai faci vreo economie. Poate ca ar fi bine sa alegi o masina electrica, dar costurile sunt mai mari la achizitie.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.