Top 5 deserturi preferate de toată lumea

Deserturi preferate cu gândul la copilărie

Iubim deserturile și apreciem întotdeauna ceva dulce la momentul potrivit. În copilărie, bunicile ne răsfățau cu deserturi preferate. Iar acum îi răsfățăm și noi pe cei dragi. Pregătirea unui desert este pentru mine o bucurie, un mod de relaxare. Musafirii apreciază întotdeauna un desert bun oferit din inimă.

Îmi place să am mereu în casă ceva dulce, dar și ingrediente pentru a putea prepara rapid ceva delicios. Musafirii neanunțați sau petrecerile spontane nu sunt lipsite de un desert. Clătite, lava cake, pancakes, budincă, cremă de zahăr, nici nu mai contează ce e, important e să fie un desert.

Top 5 deserturi preferate de fiecare dintre noi

Bunica ne pregătea mereu pancove și clătite. Mama ne răsfăța cu prăjituri cu foi, fursecuri, budincă dacă era o poftă de moment. Mie îmi plăcea să le ajut în bucătărie. Astăzi, pregătesc pentru cei dragi diferite prăjituri și sunt întotdeauna extrem de apreciate.

**pancove, gogoși, minciunele

Ador să pregătesc și să savurez gogoși pufoase. Nu mă speria niciodată munca depusă cu frământatul aluatului pentru a obține coca perfectă. Iar ani mai târziu, am achiziționat un robot de bucătărie care face o treabă excelentă. Eu mă delectez cu formarea gogoșilor și prăjirea lor cu atenție.

Uneori le umplu cu gem, ciocolată, alteori le glazurez. Creez și forme inedite, de la clasicul rotund până la minciunea sau fundiță, până la forme simpatice. Indiferent cum se spun în zona voastră, pancove, gogoși, minciunele, sunt delicioase și preferatele tuturor.

**clătite clasice

Clătitele sunt extrem de iubite pentru că pot avea diverse umpluturi, dulci sau sărate. Poți obține un tort delicios și aspectuos dacă faci clătitele foarte subțiri. Un desert minunat îl reprezintă clătitele bănățene care se dau la cuptor.

Mult timp făceam aluatul de clătite la ochi. De ceva timp, folosesc o rețetă inedită și obțin niște clătite delicioase, pufoase, care se pot mânca și goale.

**cremă de zahăr ars

Este unul dintre deserturile pe care musafirii îl apreciază cel mai mult. Iată de ce am mereu în casă zahăr alb, ouă și lapte gras. Cât timp se savurează preparatul de bază sau se face grătarul afară, crema de zahăr ars se coace în liniște în cuptor. Este excelent cald, dar și rece, cu înghețată de vanilie sau fructe proaspete.

**budincă variată

Mama ne făcea mereu budincă. Cu timpul, combina mai multe arome, adăuga fructe proaspete sau biscuiți. Era un deliciu și nu ne puteam sătura. Acum, îmi place să pregătesc budincă după rețetă clasică, din Italia. Adaug frișcă pentru a fi mai cremoasă. Se savurează din cupă de înghețată sau o adaug în diferite prăjituri.

**pancakes aromate

Renumitele clătite americane sunt extrem de apreciate și la noi. Îmi plac că sunt pufoase, aromate și pot fi servite în variate moduri. Siropul este baza, iar apoi poți adăuga fructe, frișcă, înghețată, ciocolată.

Întotdeauna când prepar sau savurez, pancakes, gândul îmi zboară la filmele americane.

Bucuria unei desert

Desertul pentru mine este momentul de pauză sau de răsfăț. Uneori chiar simt nevoie de a savura un desert bun. Aleg variante cu ciocolată de cele mai multe ori, apoi îmi place mult vanilia sau crema de fistic. Când savurez ceva dulce, nu mă mai gândesc la calorii, ci doar că e ceva ce merit. E momentul când mă deconectez de la toate și e un moment de bucurie.

Fie că alegi să prepari un desert, fie că îl cumperi, bucuria este întotdeauna la fel de mare. Cei mici se bucură de ceva dulce, iar cei mari în egală măsură. Desertul consumat cu moderație ne poate da o stare de bine pe care nimic nu o poate egala.

Care sunt primele tale deserturi preferate dacă ar fi să întocmești un top? Spune-mi care este desertul pe care îți place cel mai mult să-l pregătești?

12 thoughts on “Top 5 deserturi preferate de toată lumea”

  1. Exact așa trebuie să gândim când vine vorba de un desert: îl merităm. Desigur, asta nu înseamnă să o ținem într-un desert! 🙂
    Îmi place să mă răsfăț din când în când cu un desert bun, unul dintre cele amintite. Merg să-mi pregătesc unul!

    Reply
  2. Gogosile facute de mamica mea sunt cele mai bune, efectiv le ador, imi plac si papanasi, clatitele cu ciocolata , eclerul si prajiturile mai cremoase. Budinca o fac si eu cu biscuiti prin nea si frisca sau diferite chestii pe deaspura

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.