Cum alegem mobila dormitor?

Alege mobila dormitor cu atenție

Casa mult dorită este a ta și e momentul să alegi mobila pentru încăperi. Dormitorul este locul pe care punem cel mai mult accentul. Acolo ne vom odihni după zile lungi, obositoare și acolo ne dorim să ajungem chiar și după cel mai frumos concediu.

Iată de ce e bine să acordăm atenție sporită atunci când alegem mobilierul pentru dormitor. Analizează ofertele, fă un exercițiu de imaginație. Gândește-te la ce e important pentru tine.

Trucuri pentru a alege mobila dormitor potrivită

Pentru fiecare dintre noi, dormitorul arată diferit. Unii merg pe un stil mininalist când e vorba de mobila dormitor. Alții își doresc să aibă piese de mobilier mai multe. Iată pe ce detalii trebuie să pui accentul:

**dimensiunile dormitorului

Tot timpul trebuie să ai în vedere dimensiunile dormitorului. Și trebuie să știi cât de mult dorești să fie ocupat. E nevoie și de spațiu liber pentru a te mișca lejer și a nu fi înghesuit dormitorul.

**bugetul tău

Calculează cu atenție cât buget poți aloca pentru mobiler dormitor. Nu uita că se adaugă și alte cheltuieli, cum ar fi, saltea, perne, corpuri de iluminat, perdele. Există calitate și la prețuri avantajoase, doar trebuie să ai răbdare să cauți. Iar dacă nu e urgent, poți vâna din timp reducerile și promoțiile.

**numărul pieselor de mobilier

Un dormitor trebuie să aibă un pat, noptiere, o comodă pentru a depozita lucrurile necesare în dormitor. Restul lucrurilor ar trebui să fie în dulapuri sau în dressing. Eventual o măsuță de machiaj și o oglindă mare. Dar în rest vă sfătuiesc să nu încărcați dormitorul cu mobilier.

**dulapuri de haine în dormitor

Dacă spațiul locuinței, nu este suficient și trebuie să aveți dulapuri în dormitor, alegeți să fie set cu mobilierul de dormitor. Nu combinați piese cu stil diferite și din mai multe materiale sau culori. Păstrați o armonie în dormitor pentru că este locul unde trebuie să vă relaxați.

**culoarea mobilierului

Fiecare dintre noi avem o culoare preferată, însă ea nu trebuie să se regăsească peste tot în casă. Dacă iubești culorile vesele, tari, păstrează-le pentru accesorii și decorațiuni. Evită să optezi pentru mobilier în culori de roșu, verde, albastru. Cel mai indicat este să alegi culori calde, nuanțe de nude, sau varianta deschisă de la o culoare puternică.

Cu cât culoare mobilei va fi mai tare, cu atât mai greu o vei putea asorta cu restul pieselor. Nuanțele calde de nude îți vor da o stare de liniște, de intimitate, te vei putea odihni mai bine.

**calitatea materialului

Alege mobilier dormitor din material de calitate, rezistent pentru a nu fi nevoit să schimbi mobila sau să ai neplăceri, defecțiuni. Verifică rezistența materialului, calitatea materialului, dar și a accesoriilor, închizători, șine, mânere.

Solicită acte pentru garanție

Este un detaliu important, Cu cât durata de garanție este mai mare, cu atât poți fi sigur că ai achiziționat o mobilă de calitate. Nu îți dorești să fi nevoit să schimbi piese sau să se intervină pentru defecțiuni.

Și un lucru important este să avem grijă de mobilier. Manevrate cu atenție, îngrijite cu soluții potrivite, piesele de mobilier ne pot ține timp îndelungat. E o investiție pe termen lung, iar dacă se păstrează în stare impecabilă, nu vom simți nevoia să o schimbăm.

Tu cum ai ales mobila dormitor? Care sunt piesele de mobilier dormitor necesare și de care te poți lipsi pentru a avea mai mult spațiu?

10 thoughts on “Cum alegem mobila dormitor?”

 1. Eu am un stil eclectic in toata casa, dar sper sa reusim sa ne mai amenajam inca doua dormitoare, dintre care unul de oaspeti, iar acolo voi merge sigur pe ceva minimalist.
  Foarte fain si util articolul tau.

  Reply
 2. Foarte frumoasa mobila, desi as cauta un set mai potrivit dormitoarelor de apartament, unde spatiul nu este atat de generos si unde un asemenea set nu are loc, cel putin nu toate piesele.

  Reply
 3. Foarte utile aceste informatii, am in plan sa cumpar mobila noua de dormitor si aveam nevoie de aceste repere si o sa studiez si site ul, mersi de recomandari!

  Reply
 4. Ultima data am comandat un set pentru dormitor. Pentru dormitorul mai mic cred ca o sa aleg pe viitor mobilier la comanda ca sa pot avea cat mai mult spatiu folosit in mod practic si spatiul liber sa nu dispara.

  Reply
 5. Mi-am dorit mult o mobila clasica rezistenta, asa ca am ales una din lemn masiv. In afara faptului ca nu pot s-o mut decat cu macaraua, n-am nimic de obiectat la ea si au trecut 10 ani peste ea fara vreun semn de uzura.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.