Cum să aloci mai mult timp pentru mișcare?

Timp pentru mișcare, o mai bună organizare

Cu toții ne dorim mai mult timp pentru mișcare. Munca de birou, sedentarismul, lipsa timpului, acestea sunt scuzele cel mai des întâlnite. Însă o mai bună organizare a activităților, ne va lăsa timp și pentru mișcare.

Ne lipsește și motivația, însă pofta vine mâncând. Dacă la început mișcarea va părea o corvoadă și vom tinde să găsim scuze, pe parcurs vom găsi timp pentru mișcare. Starea de bine de după exerciții, energia, cheful de viață, ne vor motiva suficient pentru a face mișcare.

Cum să aloci mai mult timp pentru mișcare?

Trebuie să avem mai multă grijă de sănătatea noastră. Este vorba de o alimentație mai corectă, hidratare suficientă și mișcare mai multă. Vremea frumoasă ne îmbie să ieșim în natură. Orice plimbare poate fi folosită pentru a ne mișca. Chiar și cu ajutorul unui skateboard, poți face mișcare, dar te poți și distra cu gândul la copilărie.

**Mai puțin timp pentru rețelele de socializare

Analizează statisticile oferite de telefon pentru a monitoriza cât timp risipești pe rețelele de socializare, cu jocuri, aplicații diverse. Pentru început, încearcă să înjumătățești timpul petrecut pe telefon. Dacă ai 3 jocuri, renunță la 2 dintre ele. Stabilește exact cât timp stai pe platformele de socializare, urmărește doar conturi de interes.

**Mișcare de plăcere printr-o activitate dragă

Aleg să faci exact sportul care te atrage sau care te-a atras încă din copilărie. Găsește activitatea fizică plăcută, care te va motiva să ieși din casă indiferent de anotimp sau starea vremii. Îți place să alergi? Alege de fiecare dată alt traseu. Pasionat de sporturi cu mingea? Caută echipă cu care să joci și care să te cheme mereu la mișcare.

**Mișcarea ca eliberare a stresului

Da, acumulăm zi de zi, stres, nervi, oboseală, care se tot adună. Trebuie să ne eliberăm de energii negative, de stres, prin mișcare. Cei mai mulți găsesc boxul ca forma ideală de eliberare de nervi, stres. Foarte bine! Un sac de box poți monta cu ușurință pe balcon sau pe terasă și te poți antrena de câte ori simți nevoia.

**Mișcare cu gașca de prieteni

Este probabil cea mai bună metodă de a face mai multă mișcare. Nu găsești timp pentru mișcare? Entuziasmul prietenilor, îndemnurile lor, chiar și insistențele lor, te vor motiva să ieși la mișcare. Plimbare pe jos în ritm alert sau cu bicicleta, un meci de fotbal sau volei, toate sunt bune pentru a te mișca mai mult.

Ne facem timp pentru mișcare dacă ne dorim

Lipsa timpului este scuza cel mai des întâlnită, așa cum spuneam. Dar e interesant cum găsim timp și energie pentru a face ceea ce ne place, chiar și după o zi grea la muncă. Ține de noi să ne setăm mintea pentru a ne motiva să facem mai mult sport.

Chiar dacă nu reușești să faci zi de zi, important e să te miști mai mult cu fiecare zi care trece. Nu face același sport zilnic, alternează cu alt tip de mișcare. Exerciții acasă, jogging, plimbări în ritm alert, bicicletă sau role, meciuri de echipă.

Fii un bun exemplu pentru ceilalți

Este important să facem mișcare pentru noi, dar putem fi și un bun exemplu pentru cei din jur. Familia ți se va alătura, din dorința de a fi împreună și a face activități în natură, iar apoi starea de bine îi va motiva.

Prietenii vor fi inspirați de tine și își vor găsi motivația având exemplul tău în minte. Și ei la rândul lor, vor inspira pe alții. Pentru că tot ceea ce facem, este observat de cei din jur. Putem avea un impact pozitiv asupra lor. Mișcarea este importantă pentru minte, trup, suflet. Ne dă energie, ne eliberează de stres și gânduri negative. Cum vremea este de partea noastră, să profităm de zilele cu soare și să ne alocăm timp pentru mișcare.

Mi-am propus să fac mișcare cât mai des. Sunt tare curioasă dacă voi găsiți timp pentru mișcare? Și cum vă motivați în zilele mai grele să faceți sport?

8 thoughts on “Cum să aloci mai mult timp pentru mișcare?”

  1. Intr-adevar, miscarea este foarte potrivita pentru orice varsta, dar asta inseamna mers pe jos in pas vioi. De la un medic citire 🙂 cine are probleme cardiace sau de alta natura, insa relativ serioase, nu are voie sa faca exercitii, ci doar mers pe jos, dar minim jumatate de ora pe zi.

    Reply
  2. Nu stiu de ce, dar miscarea nu este tocmai punctul meu forte. Merg pe jos daca este nevoie, dar nu merg suficient. Chiar ma gandeam sa-mi fac si eu un program macar de 2-3 ori pe saptamana

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.