Recomandare filme – The Skin I Live In și Oldboy

The Skin I Live In_cover

Seara este momentul în care dacă sunt prea obosită pentru a citi, prefer să mă uit la un film. Uneori găsesc filme chiar bune, alteori mă uit la filme doar pentru că sunt curioasă cum se va termina. Din această categorie fac parte și filmele despre care vreau să vă povestesc, The Skin I Live In și Oldboy.

The Skin I Live In – 2011 – dramă thriller, horror

Un chirurg plastician renumit reușește să creeze o piele sintetică foarte rezistentă la orice fel de factori externi. Obsesia lui o reprezintă femeia închisă într-una din camerele imensei sale case. De ce este obsesia lui, de ce fata e închisă și păzită cu menajera, de ce primește mâncare doar cu liftul, de ce are voie să primească doar anumite obiecte, mai ales dacă e vorba de foarfecă, lamă, cuțit, ac, de ce unele activități îi sunt interzise, veți afla dacă veți avea răbdare să urmăriți filmul până la final.
Un film cu un subiect destul de sensibil și nu aș fi putut să cred că oamenii sunt capabili de asemenea grozăvii, dar după astfel de scenarii îmi dau seama cât de ciudați sunt oamenii și cum reacționează după ce trec prin anumite experiențe.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jKtWsXBHkgw]

hr_Oldboy_20

Oldboy – 2003 – dramă, mister, thriller

Într-o noaptea furtunoasă, care prevestește ceva rău,  Oh Dae-Su este răpit și închis timp de 15 ani fără nicio explicație. Trăiește zi de zi cu speranța că nu va fi omorât, că poate cineva îi va explica de ce  a fost răpit, poate va afla cu ce a greșit sau mai bine spus, cui a greșit de a fost închis atâta timp. După 15 ani este eliberat, primește haine scumpe, foarte mulți bani și un telefon mobil, și i se oferă posibilitatea de a-și găsi răpitorul și de a se răzbuna. Chiar dacă reușește să se răzbune pe răpitor, din păcate, răzbunarea nu îi aduce satisfacție și nu mai poate repara răul făcut lui Oh Dae-Su. Finalul este dur, nu vă mint, nu este niciun happy-end, dar dacă decideți să-l vedeți, merită să rezistați până la final. Acesta a fost unul dintre filmele pe care urmărindu-l am devenit furioasă pe oamenii care pot să facă așa ceva , care pot să recurgă la asemenea acțiuni, oameni cu o minte bolnavă.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=71yV4u95oOs]

Sunt curioasă dacă ați văzut aceste filme, ce părere aveți despre ele, sau dacă ați văzut filme asemănătoare, chiar dacă acțiunea nu v-a fost pe plac, totuși împinși de curiozitate le-ați văzut până la sfârșit?

3 thoughts on “Recomandare filme – The Skin I Live In și Oldboy”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.