Recomandare filme: The Physician și The Book Thief

Der-Medicus-film-poster

Destul de rar am timp să mă uit la filme, iar atunci când o fac, prefer filmele istorice sau ecranizări după cărți apreciate. Dacă văd filmul, cu siguranță voi fi curioasă să citesc și cartea, și invers, niciodată nu am spus ”nu mai citesc cartea, am văzut deja filmul”, sunt atât de diferite.

The Physician – 2013 – aventură, dramă

Unul dintre puținele filme care îmi doream să nu se mai termine. Filmul spune povestea unui copil sărac, care rămâne orfan de mamă și este despărțit de frați la moartea acesteia. Înainte ca mama lui să moară, el o îmbrățișează și simte că ea va muri. Acesta este harul lui, are puterea de a simti dacă persoana care este bolnavă va muri sau se va vindeca. Rămas singur, decide să se alăture unui bărbier de la care va învăța destul de multe lucruri legat de vindecarea unor afecțiuni ale oamenilor. Cu timpul, devine tot mai curios și tot mai dornic de a învăța medicina, de a pătrunde tainele acestei științe. Se desparte cu greu de bărbier, dar cu bucurie în suflet că își va putea vedea visul împlinit. După o călătorie lungă și plină de aventuri prin deșert, ajunge din Anglia în Orient, aici va cunoaște oameni importanți, se va lovi de răutatea oamenilor, dar își va găsi marea dragostea și va deveni un medic renumit!

 [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AEmv7j_rOTw]

the book

The Book Thief – 2013 – dramă, război

Mie îmi plac tare mult filmele cu și despre război, deși nu mi-a plăcut istoria niciodată în mod deosebit. Dacă vă plac dramele care relatează scurte povești din acea perioadă, vă recomand cu drag acest film. În timpul celui de-al doilea război mondial, tânara Liesel rămasă orfană, este înfiată de o familie străină. Mama, o femeie dură și destul de rece, o vede ca pe o sursă de bani, lucru de necondamnat în acea perioadă grea, iar tatăl, un om bun și calm, va încerca să o ajute să se acomodeze în noua familie, în noua casă, având răbdare cu ea și învățând-o să citească. Destul de reticentă la început, cu timpul Liesel va deveni o mare iubitoare de cărți. Într-o noapte la ușa lor bate un prieten vechi, evreu, pe care se hotărăsc să-l ascundă în subsolul casei. Pe cât de tristă e continuarea poveștii, pe atât de frumoasă e.

După ce am văzut filmul, am decis că vreau să citesc cartea, lucru pe care vi-l recomand și vouă pentru că e atât de important să și citim!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=68mu8IP6sSc]

Ce alte filme frumoase ați văzut recent pe care le recomandați?

4 thoughts on “Recomandare filme: The Physician și The Book Thief”

  1. Buna dimi…inca;) am vazut filmele, amandoua, primul pe mine m-a captivat si poveste si desi a durut un pic nici nu am simtit cum a trecut timpul. In schimb, la al doilea, m-am plictisit si nici nu am prins finalul, dar mi-am propus sa mai arunc o geana cand am timp.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.