Tartă cu mere fără zahăr- rețetă adaptată

14

Tartă cu mere fără zahăr – rețetă adaptată

Cred că știe toată lumea că ador deserturile cu mere. Și mai  cred că lumea deja știe că deserturile propuse sunt fără zahăr. Fiecare rețetă pe care o văd sau o citesc mă tentează. În capul meu, deja înlocuiesc făina și zahărul. Caut soluții de înlocuire și gândesc cantitățile. Pare ușor, în loc de zahăr, îndulcitor, în loc de făină albă, premix conform. Însă nu e chiar așa de simplu. Cantitățile trebuie potrivite, se pun tot câte puțin. În funcție de consistența aluatului, decidem exact gramajul.

Ingrediente necesare tartă cu mere fără zahăr

Mod de preparare tartă cu mere fără zahăr

Etapa 1

Punem într-un bol, făina, îndulcitorul și praful de copt. Adăugăm și puțină sare! Amestecăm bine și adăugăm ouăle și untul tare. Vom obține un aluat sfărâmicios. Va avea consistența asemănătoare cu cea de la crumble. Va fi nisipos.

tartă cu mere fără zahăr

Etapa 2

Spălăm bine merele. Le curățăm de coajă și le tăiem în cuburi mici. Le punem într-o tigaie mare, adăugăm 2-3 linguri de îndulcitor și zeama de la lămâie. Lăsăm tigaia la foc mediu 5-7 minute. E important ca merele să rămână tari.

tartă cu mere fără zahăr

Etapa 3

Într-o tavă de tort sau tartă, punem hârtie de copt. Turnăm jumătate din aluat. Apăsăm puțin aluatul și urcăm cu aluatul pe pereții tăvii. Adăugăm merele cu tot cu sos. Presărăm puțină scorțișoară și punem restul de aluat. Dăm tava la cuptor pentru 60 de minute, la 180°C. Tarta este gata când aluatul devine arămiu.

tartă cu mere fără zahăr

tartă cu mere fără zahăr

Mod de servire tartă cu mere fără zahăr

După ce prăjitura este coaptă, scoatem tava din cuptor. O scoatem cu grijă din tavă.

tartă cu mere fără zahăr

Se poate servi caldă sau rece. Puteți adăuga îndulcitor pudră, gem de caise fără zahăr sau quark! Un desert gustos și aromat!

tartă cu mere fără zahăr

Vouă vă plac deserturile cu mere? Ați încercat rețete fără zahăr?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ținuta impecabilă
Cum să ai ținuta impecabilă, chiar și în vacanță?

Ținuta impecabilă este o formă de respect Când vine vorba de ținuta mea, sunt mereu foarte atentă. Pun preț pe...

Close