Paturi pentru dormitor – criterii de alegere

14

Paturi pentru dormitor – alege calitate pentru un somn odihnitor

Ai nevoie de un pat nou și nu ești decis ce să cumperi? Ei bine, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont când cauți un pat. Nu mergi la magazin și doar iei unul și pleci. Unii fac așa și apoi își dau seama că patul nu este potrivit. Fie e prea mare, fie e prea mic, fie nu e potrivit dormitorului. De aceea e important să ții cont de niște criterii

Vă voi spune câteva criterii de bază pentru alegerea unor paturi pentru dormitor ideale. Patul de dormitor nu este doar un mobilier banal. Este acel obiect de mobilier unde petrecem multe ore. Este locul unde trebuie să ne odihnim. Alege cu grijă patul pe baza criteriilor!

Paturi pentru dormitor – criterii de alegere

1.Dimensiunea dormitorului

Cel mai important aspect îl reprezintă dimensiunea dormitorului. Dacă încăperea este mică, nu puteți opta pentru un pat mare. Patul va ocupa tot dormitorul și nu vei mai avea loc pentru altceva. În dormitor, ai nevoie de noptiere, o comodă, o măsuță de machiaj. Nu le poți înghesui pentru că va fi incomod.

Cunoscând dimensiunile dormitorului, vei alege corect patul. Notează toate dimensiunile dormitorului. Te vor ajuta să alegi patul potrivit pentru dormitor.

paturi pentru dormitor

2.Bugetul

Ca întotdeauna, bugetul contează foarte mult. Fără bani nu vei putea cumpăra patul potrivit. Îți va fi greu să alegi un pat dacă nu știi câți bani ai la dispoziție. Când alegi un pat, fii sigur că el se potrivește dormitorului, dar și bugetului.

3.Stilul dormitorului

Patul va fi piesa de rezistență a dormitorului. Dacă ai un dormitor clasic, opetază pentru un pat clasic din țesătură. Dacă ai un dormitor extravagant, alege un pat de dormitor din piele colorată sau un pat suspendat. Poți cere chiar și sfatul celor de la magazin.

4.Funcționalitatea patului

Acum ai posibilitatea de a alege un pat cu spațiu de depozitare sub el. Sertarele pot fi folosite pentru a depozita pături, perne suplimentare, haine de sezon, cutii de pantofi. Poți opta pentru pat care are încorporate rafturi și chiar noptiere. Trebuie doar să știi ce îți dorești.

5.Alege materialul patului

Paturile sunt realizate din diverse materiale. Lemn, oțel inoxidabil, bambus, burete, piele, material textil. Trebuie să vă gândiți dacă doriți un pat cu sau fără picioare, tăblie. Asigurați-vă că patul coincide cu stilul casei, cu restul decorațiunilor.

paturi pentru dormitor

6.Înălțimea patului

Unele paturi sunt prea joase, altele prea înalte. Sub paturile joase e greu să faci curat. Paturile prea înalte necesită o treaptă pentru a te urca în pat, ele pot fi incomode la urcat și coborât. Poți verifica comoditatea chiar în magazin. Nu ezita să încerci paturile pentru a vedea care e mai comod, cel înalt sau cel jos.

7.Investește în calitate

Nu achiziționa un pat doar pentru că arată bine sau pentru că e scump. Asigură-te că este de calitate. Alege un pat dincolo de prețul lui. Gândește-te cât te va ține acel pat. Caută review-uri online despre anumite branduri de paturi pentru dormitor. Calitatea trebuie să fie întotdeauna pe primul plan. Investește în paturi pentru dormitor de calitate.

Când spunem calitate, ne gândim la comoditate. Așa cum alegem scaune de birou de calitate pentru că petrecem ore bune stând pe el. Așa trebuie să alegem și un pat de calitate. Ne petrecem multe ore în pat și trebuie să fie comod.

Tu cum alegi un pat pentru dormitor? Pui preț pe design, calitate sau comoditate?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Mie imi plac le nebunie paturile de mijloc, dar noi nu avem un dormitor asa mare, deci n-am putut opta pentru un astfel de model. Ar fi ocupat toata camera. Am ales un pat mare, dar de colt. Sigur ca nu arata ca de revista, dar macar avem confortul asigurat.

  2. Ce bine era daca citeam articolul acesta anul trecut cand mi-am redecorat dormitorul. Am ales un pat de calitate insa mai mare decat am nevoie, as fi putut uiliza spatiul cu o biblioteca de perete in schimb 🙁

  3. Intotdeauna pun pret pe calitate, indiferent ce as cumpara. Adevarat, uneori mai scot ceva in plus din portofel, dar stiu ca am lucrul ala pe o perioada mai lunga de timp ^_^

  4. Cand am facut camera copilului am ales un pat destul de mare si sincera sa fiu au fost o gramada de elemente care au trebuie sa se intrepatrunda perfect ca sa ma poata convinge. Sitam clar ca vreau un pat alt si cam cum vreau sa arate. Confortul oricum era dat de saltea si pur si simplu cautam un model care sa ma atraga si evident pretul sa se incadreze in bugetul stabilit. sa stii ca am fost inclusiv in Pracktiker sa vad ofertele

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
produse cosmetice necesare vara
Top 3 produse cosmetice necesare vara

Produse cosmetice necesare vara - de luat în calcul Există produse cosmetice necesare vara, absolut esențiale. Temperaturile ridicate, transpirația excesivă,...

Close