Țărmuri îndepărtate de Kristin Hannah recomandare lectură

Țărmuri îndepărtate de Kristin Hannah este o altă lectură de vacanță. Am ales cărți variate pentru concediu și bine am făcut. Mi-a prins bine să mă deconectez cu o poveste faină în stilul autoarei, Kristin Hannah.

În vacanțe, citeam destul de multe cărți. Anii de pandemie, cu restricții, m-au învățat să mă bucur de tot și să trăiesc clipa. De multe ori pe plajă, preferam să privesc marea ore întregi. Îmi făcea extrem de bine la minte și la suflet.

Când viața de familie nu mai e suficient

Elizabeth este femeia care s-a devotat mereu familiei. A fost puntea dintre fete și soț. Căminul era prioritar și zilele curgeau la fel și toți păreau fericiți. E simplu să trăiești într-o viață comodă, monotonă și să-ți spui că e totul e bine.

Dar copiii cresc, pleacă la școală, soțul brusc prinde șansa vieții lui pentru a-și reabilitate cariera. Este ultima lui șansă de a redeveni celebru și e tot ce își dorește. Și și merită asta, după atâția ani de stat în umbră. Toți își îndeplinesc visele. Ea face ce știe mai bine, lasă timpul să curgă părând a fi în armonie cu ea. Însă la un moment dat simte că trebuie o schimbare. Și EA merită mai mult. Și EA are pasiuni, o carieră pusă în așteptare de prea mult timp.

Are curajul să facă un pas în altă direcție

La o anumită vârstă, ni se pare că trebuie să ne mulțumim cu ce avem. Idealurile sunt pentru cei tineri, atât de greșit. Fiecare dintre noi are dreptul la pasiuni, la fericire. Pictatul a fost întotdeauna marea iubire a lui Elizabeth. Îi vin în minte cuvintele tatălui său înainte de a muri și o răscolesc. Ar fi putut face mai mult cu această pasiune a ei, și nu ar fi trebuit să renunțe la ea, niciodată.

Se înscrie la un curs și reîncepe să picteze. E marea ei bucurie, momentele când nimic altceva nu mai contează, doar ea, pânza, culorile și pensula. Pictatul îi dă curaj, o face fericită, se deschide mai ușor în fața familiei reușind să-și exprime gândurile. Cât de greu acceptă ceilalți schimbarea.

Suntem mereu întrebați de ce ne este frică de schimbări. Nu de schimbări le este frică oamenilor, ci de atitudinea celorlalți. Te vor invidia pentru curaj și nu te vor putea susține. Elizabeth are susținere de unde se aștepta cel mai puțin. Persoana cu care a rezonat cel mai puțin în toată viața ei, mama vitregă, se dovedește cel mai mare susținător și sprijin al ei! De asta e frumoasă viața, e mereu plină de surprize!

Cât de multe cărți reușești să citești într-o vacanță? Ce fel de cărți îți place să citești? Eu alternez mai multe stiluri!

5 thoughts on “Țărmuri îndepărtate de Kristin Hannah recomandare lectură”

  1. In vacanta nu prea reusesc sa citesc. Poate ca as reusi daca nu merg cu copiii, dar asta nu s-a intamplat pana acum asa ca nici planuri nu-mi fac. M-a cucerit recomandarea ta

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.