Pași pentru o demachiere corectă

Un ten frumos și sănătos trebuie să aibă o rutină completă de îngrijire. Fiecare pas și fiecare produs folosit te ajută să ai tenul fin la care ai visat. Pare simplu să îți îngrijești tenul, dar nu e chiar așa. Curățarea tenului necesită timp și atenție pentru a avea o demachiere corectă fără a afecta tenul.

Unii consideră că tenul trebuie curățat doar dacă s-a folosit machiaj sau se simte încărcat. Atât de greșit, se recomandă demachierea tenului de două ori pe zi. Este important și cum se realizează demachierea, mai ales cea de seară. Machiajul, praful trebuie îndepărtate de pe ten pentru ca produsele folosite seara să pătrundă mai ușor în piele. Să nu uităm că peste noapte celulele se regenerează, iată de ce e esențial ca tenul să fie curat.

Ce înseamnă o demachiere corectă?

Aș vrea să menționez că e important să ne demachiem seara, chiar dacă nu am folosit produse de machiaj și doar am stat în casă. Praful, transpirația, sebuumul, trebuie îndepărtate de pe ten corect.

**Este esențial ca tot machiajul să fie îndepărtat

Utilizează un demachiant blând pentru a îndepărta machiajul. Dacă machiajul tău este rezistent la apă sau la transfer, utilizează un produs special bifazic. Pentru o demachiere corectă, poți folosi o apă micelară și dischete demachiante. Se consideră că tenul e curat când discheta demachiantă este perfect curată.

**Nu folosi săpun pentru demachierea tenului

Da, săpunul îndepărtează murdăria, dar nu este potrivit pentru ten. Pielea sensibilă a tenului trebuie îngrijită cu atenție și folosite doar produse recomandate. Există săpunuri pentru față, dar ele pot modifica echilibrul pH-ului pielii.

În schimb, poți folosi un gel curățare ten care este chiar recomandat și mult mai potrivit. Cu ajutorul gelului, poți curăța tenul mult mai eficient, și mult mai în profunzime. Ele pot fi sub formă de spumă, gel sau chiar să conțină mici particule fine. Alege-l pe cel potrivit tipului tău de ten.

**Folosește apă călduță pentru o demachiere corectă

Apa caldă în combinație cu un produs de curățare a tenului va ajuta procesul de demachiere. Machiajul se va înmuia mai repede și va fi mai ușor îndepărtat. În plus, apa caldă dă o senzație de relaxare și răsfăț a tenului.

**Nu exagera cu exfoliantele pentru față

Este excelentă senzația de piele fină și curată după ce ai folosit un exfoliant. A-l utiliza în exces poate dăuna tenului și îl poate sensibiliza excesiv. Poate apărea chiar și acneea sau pete roșii care să dea tenului un aspect neplăcut.

Folosește un exfoliant pentru față o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă tenul este mai sensibil, alege un exfoliant cu particule mai fine.

**DA, măștile de față sunt de real ajutor

Există unele măști de față care ajută la o curățare a tenului mai în profunzime. Sunt cele active, cele care fac spumă atunci când intră în contact cu pielea. După câteva minute bune, când masca este îndepărtată, tenul este curat și fin.

Se recomandă să folosim de câteva ori pe săptămână măști pentru față în funcție de nevoile tenului. Dacă participați la un eveniment important, utilizați o mască cu colagen sau vitamina C. Tenul vostru va radia de sănătate.

Dispozitivele de curățare sunt de mare ajutor

Există pe piață o mulțime de dispozitive care ajută în procesul de demachiere. Sunt de real ajutor și pot fi folosite pentru o demachiere corectă și a ne asigura un ten frumos. Tehnologia ne ajută să ne păstrăm tenul sănătos și luminos.

Aplică produse de îngrijire doar pe un ten curat

Orice cremă sau serum se va aplica doar pe un ten proaspăt demachiat. Alocă timp suficient pentru rutina de îngrijire, atât cea de dimineață, cât și cea de seară. După o demachiere corectă, poți aplica crema pentru ochi, un serum, crema hidratantă. Sunt importante și câteva minute de masaj pentru ca produsele să pătrundă mai eficient în piele.

Care sunt pașii pe care îi urmezi pentru o demachiere corectă? Cât de importantă este pentru tine demachierea?

7 thoughts on “Pași pentru o demachiere corectă”

  1. Incerc sa am cat mai mare grija de pielea mea, atat cea de pe fata, cat si de pe corp. Mai ales in perioada rece trebuie sa avem o rutina care sa ni se potriveasca.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.