Străini în noapte – comedie romantică de Eric Assous

Straini_in_noapte_clujFlorin Piersic revine la Cluj, cu bine-cunoscută piesă „Străini în Noapte”. În regia maestrului Radu Beligan, dar într-o nouă distribuţie, Medeea Marinescu.

Dacă numele de Medeea Marinescu nu vă spune nimic, cu siguranţă ştiţi sau vă amintiţi de filmul pentru copii „Maria Mirabela”. Da, Medeea Marinescu este Mirabela.

Medeea Marinescu s-a născut la 27 mai 1974, în Bucureşti. Provine dintr-o familie de cineaşti, şi a debutat la vârsta de 3 ani, în comedia „Iarna bobocilor”. La 6 ani, primeşte rolul oferit de Ion Popescu Gopo în „Maria Mirabela”, film ce o va face celebră. Ea iese în evidenţă prin naturaleţe şi simplitate, se acomodează uşor cu animaţiile din film, Oachi şi Scăpărici. Studiază pianul la liceul George Enescu, iar în anul 1996 absolveşte Academia de Teatru şi Film, Bucureşti. Ea a jucat în 18 filme, este actriţă a Teatrului Naţional din Bucureşti, iar cele mai recente piese în care a jucat sunt „Trei surori”, „O noapte furtunoasă”, „Anna Karenina”, „Egoistul”, „Burghezul gentilom”.

Ultimul film franţuzesc al lui Medeea Marinescu a avut un succes impresionant în Europa, în ţară însă filmul nu a fost apreciat „Je vous trouve tres beau”. Actriţa spune că filmul nu a fost apreciat de către publicul român, iar acest lucru  se datorează unei promovări slabe şi pentru că publicul român este mare consumator de filme americane.

Dacă nu aţi văzut piesa de teatru „Străini în noapte”, sunt sigură că aţi auzit de această comedie romantică. Într-un interviu acordat unui ziar, Florin Piersic declară că nu el a ales să joace în această piesă, ci maestrul Radu Beligan care a văzut acest spectacol la Paris pe scena Teatrului Robert Husein. Titlul original al piesei era „Montagne Russe”, după ce veţi vedea piesa, veţi înţelege de ce „Montagne Russe”, la figurat, adică la trăirile şi sentimentele a doi oameni, oameni ce la prima vedere sunt doi străini, ca mai apoi să-şi dea seama de legătura profundă dintre ei. Maestrul Radu Beligan nu a fost foarte impresionat de piesă, dar i-a plăcut textul scris de Eric Assous, acesta a fost de acord ca maestrul să traducă şi să aducă piesa în România.

Piesa „Străini în noapte” se bucură de un real succes, spectacolul se joacă de fiecare dată cu sala plină, biletele fiind vândute cu mult timp înainte de data spectacolului.

Tu ţi-ai luat deja bilet la spectacolul „Străini în noapte”?

Biletele sunt disponibile la Agenţia Teatrală (orar 11 – 17) şi la Casa de Cultură a Studenţilor (orar 10-19).

Preţul unui bilet este de 60 lei.

Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj – Napoca, marţi, 25 octombrie, ora 19.

3 thoughts on “Străini în noapte – comedie romantică de Eric Assous”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.