Cum să te simți în siguranță în trafic în sezonul rece

15

Alege să fii în siguranță în trafic

Toți trebuie să ne simțim în siguranță în trafic. Însă, de cele mai multe ori, nu ține doar de noi. E important să fim atenți și să nu facem manevre nepotrivite. Toată atenția noastră să fie doar în trafic. Unii au renunțat la mașină pentru că traficul poate fi infernal. Și nu mai doresc un stres în plus. Alții rămân fideli mașinilor și își asumă timpul pierdut în trafic.

Aceștia din urmă au ales mașini de oraș pentru a se strecura mai ușor prin traficul nebun. Adică o mașină mai mică, mai ușor de manevrat.

Cum să te simți în siguranță în trafic în sezonul rece?

În trafic, trebuie să ne simțim în siguranță. Înainte de a-i critica pe alții, e bine ca noi să respectăm toate normele, pentru a fi un exemplu pentru ceilalți.

  • dotări mașină în sezonul rece

Pregătire mașină sezon rece, iată un pas la început de iarnă. Știu că iarna ne ia prin surprindere, însă noi trebuie să facem pregătirile din timp. Temperaturile cresc și scad, dacă azi e toamnă frumoasă, mâine poate fi iarnă, calendarul o justifică. Nu trebuie să așteptăm iarna pentru a dota mașina cu anvelope de iarnă.

Ele ne vor ajuta să circulăm în siguranță. Nu ne punem viața noastră în pericol și nici a celorlalți participanți la trafic. Alegeți cele mai bune cauciucuri de iarnă, investiți în mărci de renume. Verificați clasa de frânare pe zăpadă, carosabil umed. Optați pentru anvelope noi.

  • vizibilitate maximă

Pentru siguranța ta, nu pleca niciodată cu mașina plină de zăpadă, geamuri, parbriz, lunetă înghețate. Oricât de tare te-ai grăbi, e important să ai vizibilitate maximă. Există soluții care dezgheață rapid geamurile. E bine să o ai mereu la îndemână.

  • condu prudent, uită de teribilism

În trafic, e bine să uităm de frustrări și griji. Trebuie să ne concentrăm pe condus, mai ales în sezonul rece. Condu prudent, respectă regulile de circulație, semnalizează din timp. Orice manevră bruscă trebuie evitată. Șoseaua nu este locul pentru întreceri, gesturi de teribilism sau curse de mașini. Trebuie să ajungem din punctul A în punctul B fără niciun incident, fără a fi un pachet de nervi.

Trebuie să ne bucurăm de condus și de mașina noastră. Nu trebuie să dovedim nimănui că suntem buni șoferi. În plus, să fim mai îngăduitori, să respectăm pe toată lumea în trafic și vom avea drumuri bune fără incidente.

Tu ce fel de șofer ești? Ai grijă de mașina și o pregătești din timp pentru sezonul rece sau lași totul pe ultimul moment? Ești un șofer disciplinat în trafic?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

  1. anul asta cei din Bucuresti aproape ca nu au avut nevoie de anvelope de iarna. Bine, pe partea de zapada. Ca temperaturi si umezeala se justifica montarea lor. Mai multe griji mi-as fi facut pentru sigurata in trafic daca ajungeam si eu la munte, dar nu am reusit sa iesim pana acum.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Copilul invizibil de Gáspár György
Copilul invizibil de Gáspár György recomandare lectură

Copilul invizibil de Gáspár György - un nou concept de parenting În cadrul unui eveniment, am primit o carte a...

Close