Un nou început de Kristin Hannah recomandare lectură

24

Un nou început de Kristin Hannah –

carte publicată în peste 40 de țări

Kristin Hannah este una dintre autoarele mele preferate. Un nou început a fost prima carte citită în 2020. Și s-a potrivit de minune cu începutul de an și frigul de afară. O poveste care m-a pus pe gânduri, exact ca și Castelul de sticlă. Stilul autoarei este minunat, povestea incredibilă. Detaliile poveștii te ajută să îți faci o imagine clară. Simți că trăiești fiecare aventură alături de personaje.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe Târgul cărții. Eu vă recomand toate cărțile autoarei. Fiecare carte spune o poveste minunată. Fiecare carte vă va bucura sufletul.

Un nou început de Kristin Hannah – aventură și suspans

Deși nu este o poveste spusă în ritm alert, ne ține în suspans până la final.

Leni este o adolescentă care își dorește doar un cămin stabil. Tatăl ei este fost veteran de război în Vietman. Reîntors acasă, coșmarurile nu se mai termină și viața pare să nu mai reintre în normal. Mama încearcă să țină familia unită, însă nu e ușor. Din mândrie, tatăl nu acceptă ajutorul social de la stat. Mama trebuie să se sacrifice și înțelege de fiecare dată frustrările soțului.

Alaska este următoarea destinație pentru un cămin stabil. Cel puțin, așa speră întreaga familie când primesc moștenire o casă în Alaska. Liniștea de acolo, vremea, munca continuă poate îl vor ajuta pe tatăl să uite de război.

Un nou început de Kristin Hannah

Alaska – un tărâm nescunoscut

Mereu sperăm că o destinatie departe, necunoscută ne poate rezolva problemele interioare. Atât de greșit. Ajung în Alaska și găsesc o casă dărăpănată care trebuie condiționată. Banii sunt puțini, însă comunitatea e unită și se ajută. Pun repede casa și grădina pe picioare. Mama învață să gătească și să facă provizii nenumărate pentru iarna lungă care e tot mai aproape.

Marge, o vecină, îi avertizează că iarna lungă și grea poate fi o adevărată provocare. Nu toți cei care vin aici pot supraviețui. Nu toți se acomodează. Mama speră ca munca grea să-l liniștească pe tatăl. Însă ideile învechite și alcoolul, ajută ca frustrările să iasă la suprafață. Prima palmă, prima bătaie mai serioasă este însoțită de scuze. Scuzele sunt acceptate, iar coșmarul continuă.

Mama și Leni nu fac decât să muncească zi de zi până la epuizare. Umblă ca pe ace pentru a nu îl deranja pe tatăl. Niciodată nu se știe din ce se poate supăra. Iar bătaia este de fiecare dată mai cruntă.

Iubirea și dorința de evadare

Singura bucurie a lui Leni este mersul la școală. Sunt copii puțini, însă se pune preț pe educație. De la prima vedere, se îndrăgostește de colegul de clasă. Brusc, zilele sunt mai frumoase, mai colorate. Evadează împreună pentru a explora împrejurimile. Cât de frumoasă este dragostea când este împărtășită. Însă care poveste de dragoste este simplă? Vă invit să descoperiți aventurile lui Leni în Alaska. Și să aflați cum se finalizează povestea de dragoste.

Un nou început de Kristin Hannah este o poveste de citit în liniște. Te pune pe gânduri, chiar dacă sunt fragmente dureroase, povestea este imprevizibilă. Vorbește despre puterea de sacrificiu în numele dragostei. 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

24 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Chiar sunt curioasa daca Leni va ramane in Alaska si isi va gasi linistea si fericirea acolo sau va pleca. Tatal ei nu cred ca isi va mai reveni. Se intampla cu multi veterani…

  2. Pare o carte interesanta! Am vazut ca autoarea e tare la moda in perioada asta, dar eu nu am citit nimic scris de ea. Pun cartea pe lista!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close