Sfaturi pentru o imunitate puternică

Sănătatea să fie pe primul loc

O imunitate puternică ne poate ajuta corpul să lupte cu orice virus. Pandemia ne-a învățat să punem sănătatea pe primul loc. Eu am avut mereu grijă de sănătatea mea și a celor din jur. Vitaminele nu ne lipsesc și le luăm în funcție de nevoi și sezon. Optăm pentru complex de vitamine, cum e Molekin Imuno, un bun suport pentru sistemul imunitar.

Un stil de viață sănătos este de mare ajutor. Tentații există peste tot, însă e bine să fie cu limită. Mișcarea și exercițiile fizice ar trebuie să fie constante. Iar somnul să fie de calitate. Trebuie să facem tot ce ține de noi pentru sănătatea noastră. E atât de important și trebuie să îi mobilizăm și pe cei din jur.

Sfaturi pentru o imunitate puternică

Sistemul imunitar este extrem de complex. Trebuie să fie suficient de puternic pentru a putea lupta cu o banală gripă, dar și cu un virus mai complex. Și totuși să nu reacționeze exagerat pentru a nu provoca și dezvolta tulburări autoimune. Ține de fiecare dintre noi să oferim sistemului imunitar ce are nevoie pentru a putea evita bolile, infecțiile.

➤ Adoptă un stil de viață sănătos

O dietă sănătoasă reprezintă cheia pentru o imunitate puternică. Trebuie să vă asigurați că consumați legume și fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Acestea ne asigură un sistem imunitar bun, dar ne oferă și energia de care avem nevoie pentru că primim cantitatea necesară de micronutrienți. Vorbim despre:

  • vitamina B6 (pui, somon, ton, banane, legume verzi)
  • vitamina C (citrice, căpșuni, roșii, broccoli, spanac),
  • vitamina E (migdale, ulei de floarea soarelui, semințe de floarea soarelui, unt de arahide, spanac).

➤ Vitamine și suplimente minerale

Corpul absoarbe o parte de vitamine și minerale din alimente. Pentru un procent optim, necesar corpului, e nevoie de suplimente. În urma unui set de analize, stabilești cu medicul de familie sau medicul specialist, ce fel de suplimente ai nevoie. Vitamina C cu Zinc se recomandă pentru îmbunătățirea imunității, dar și pentru protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Știai că Vitamina C susține producția de colagen din corp, contribuie la sănătatea vaselor de sânge, a ligamentelor, sistemului osos și pielii. Zincul are rolul de a menține sănătatea sistemului imunitar, a pielii, părului și unghiilor.

➤ Mișcare în mod regulat

Activitatea fizică te ajută să ai un corp frumos, mușchi bine definiți, dar te ajută să scapi de stres și să ai o imunitate puternică. Prin exercițiu fizic, se poate îmbunătăți sistemul imunitar prin stimularea circulației generale. Atfel celulele imunitare care luptă împotriva infecțiilor, se pot deplasa mai ușor în corpul tău.

E nevoie de doar 30 de minute de exerciții fizice, moderate și intense, în fiecare zi pentru a ajuta sistemul imunitar. Trebuie să te mobilizezi pentru a rămâne activ și a face mișcare regulat.

imunitate puternică

➤ Hidratarea este importantă

Apa are multe beneficii pentru corp și organe, inclusiv susținerea sistemului imunitar. Limfa, lichidul din sistemul circulator, care transportă celule imune importante în luptă împotriva infecțiilor din corp, este formată în mare parte din apă. Deshidratarea încetinește mișcarea limfei putând duce la scăderea imunității. Încearcă să bei cât de multă apă poți, zilnic. E mai important decât poți să crezi.

➤ Dormi mai mult

Ai putea crede că somnul nu este un proces activ. Însă multe procese importante au loc în corp în timp ce dormim. Celulele care luptă împotriva infecțiilor iau naștere în timp ce dormi. Trebuie să dormi minim 8 ore pe noapte, somn de calitate, liniștitor. Cu cât dormi mai mult și mai bine, sistemul imunitar își poate face bine treaba.

➤ Mai puțin stres

Stresul afectează sănătatea, are un impact negativ asupra sistemului imunitar. În timpul unei perioade stresante, corpul inițiază un răspuns la stres. Este menit să ajute corpul să facă față situațiilor stresante, însă cu repercursiuni asupra sistemului imunitar, crescând riscul de infecție sau boală.

Important este să identificăm stresul și efectele pe care le poate avea asupra sănătății noastre. Putem recurge la respirație profundă, meditație, rugăciune, exerciții fizice. Identificați activitățile care vă ajută să reduceți stresul și apelați la ele când este necesar.

Învață să ai grijă de sănătatea ta. Pune accentul pe o imunitate puternică. Ține cont de sfaturi și recomandări de încredere. Tu cum stai cu sistemul imunitar? La ce remedii apelezi pentru a avea o imunitate ridicată?

Foto

8 thoughts on “Sfaturi pentru o imunitate puternică”

  1. Nu stau bine cu imunitatea de multi ani si suplimentez cu pastile, am notat si pastilele recomandate de tine, vad ca au in componenta vit c, zinc, vid d, par foarte ok. O sa le cumpar si eu!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.