Gânduri bune despre 2021

Gânduri bune sau concluzii

Anul 2021 a fost încă un an blamat din cauza virusului COVID-19. Pentru mine, a fost un an bun, un an deosebit. Spun asta pentru că experiența din 2020, a avut un impact bun asupra mea. Eu m-am schimbat și maturizat. Oamenii din jurul meu au făcut schimbări. M-am bucurat pentru ei, i-am susținut și încurajat.

Încep anul cu câteva gânduri bune despre 2021. Și vă invit și pe voi să faceți o analiză sinceră, făcând abstracție de reguli impuse de pandemie. E greu să fii sincer cu tine și e mai ușor să dai vina pe alții pentru nereușite. Anul 2022 să fie anul asumării.

Cum a fost anul 2021?

A fost poate anul care ne-a provocat cel mai mult. Și trebuie să acceptăm provocările care vor tot veni. Ne-am dorit să recuperăm ce ne-a răpit anul 2020. Având lecția învățată, am putut profita mai bine de noul an. Nu am mai așteptat momentul potrivit, ci am profitat de fiecare oportunitate. Știam că nu e bine să stăm în expectativă, ci că trebuie să acționăm. Momentul potrivit nu există, nu știm când va fi. Deci am mers mult pe instinct.

ღ Un an cu vacanțe și evadări

Vacanțele ne ajută să ne păstrăm optimiști, veseli. Sunt recunoscătoare că am avut două vacanțe la mare, Italia și Croația. Iunie a fost luna evadării în Viena, orașul meu de suflet. Decembrie a fost despre Ungaria, Budapesta. Visam la Târgul de Crăciun din Viena, dar nu a fost posibil, așa că a fost ocazia perfectă să ne bucurăm de Budapesta.

Lecția învățată: nu abandona un plan dacă nu e cum îți dorești. Caută alternative și bucură-te de noi locuri, experiențe.

ღ Prietenii pierdute și prietenii noi

Cred că acest subiect a fost cel mai greu de gestionat. Dar finalul de an, m-a ajutat să trag câteva concluzii când vine vorba de prieteni și prietenii. Nu putem fi prieteni cu toți din jur. Nu toate prieteniile sunt pe viață pentru că oamenii se schimbă, evoluează, își doresc altceva. Rupturile de prietenii nu trebuie să fie o dramă. E normal să se întâmple așa. Este normal și să suferim după o pierdere, dar trebuie să mergem mai departe. Universul ne va scoate în drum alți oameni faini.

De la fiecare om, ai ceva de învățat. E mai ușor de înțeles după ce trece sentimentul de vină, frustrare sau suferință. Analizează prietenia și omul. Reține lecția și tot ce a fost bun. Mergi mai departe!

ღ Accept că sunt doar un om

Avem dezamăgiri pentru că de multe ori avem multe așteptări de la noi înșine. Uneori prea mari, prea rapide. Ne tot comparăm cu unul sau altul și ne analizăm defectele. Cum se face că nu vedem ce avem bun? Așa că în 2021 am înțeles că sunt unică, diferită, poate greu de înțeles. Dar nu am nevoie ca toată lumea să mă înțeleagă. Cei apropiați, cei potriviți trebuie să mă accepte.

ღ Îi accept pe cei din jur exact așa cum sunt

Ne iubim prietenii, dar am schimba câte ceva la ei. Da, probabil și ei la noi, însă e tare greu. Există oameni care au pierdut prieteni, din cauza unei boli. Ei și-ar dori să îi aibă din nou în jurul lor, dar nu mai e posibil. Și da, acum i-ar accepta cu tot cu ”defecte”. Prețuiește fiecare om din preajma ta. Acceptă-l așa cum e.

ღ Timp pentru mine

Iată ceva ce m-a învățat anul trecut. Să îmi fac timp pentru mine. E normal să îți dorești să fii singur câteva momente. Și este absolut normal să îți aloci timp pentru pasiunile tale. Mergi la un masaj sau o plimbare pentru relaxare. Citește, savurează o cafea, ia prânzul în oraș cu o prietenă. Fă o pauză. Este mai mult decât necesar. Iar dacă pe moment, nu vei simți nicio diferență, timpul îți va dovedi că faci ceva bun.

Gânduri bune te invadează când ești tu cu tine! Dar și când ești cu cineva drag, care te înțelege, te cunoaște.

Îngrijirea este necesitate, și apoi răsfăț

Rutina de îngrijire trebuie văzută ca o necesitate. Este esențial să ne îngrijim tenul, părul, pielea. Tratamentele faciale le putem considera răsfăț. Pentru că alocăm timp pentru ele și ne putem deconecta de la tot.

Achiziționează doar cele mai bune și mai potrivite produse de îngrijire pentru tine. Folosește-le cu strictețe și bucură-te de rezultate în timp. Nu aștepta miracole folosind un produs câteva zile. Fii constantă. Îngrijirea zi de zi, cu produse bune, te vor ajuta să te menți frumoasă, sănătoasă și optimistă.

ღ Acum este momentul potrivit

Nu știu de unde această idee de a aștepta momentul potrivit. De unde știm că e momentul potrivit? Mai mult curaj pentru a acționa și mai multă încredere în deciziile tale. Totul cu asumare!

Da, analiza e bună, însă așteptarea momentului potrivit ascunde o amânare nejustificată. Poate chiar o frică de eșec. Dar dacă va fi cea mai mare realizare a ta? Nu ar fi păcat să tot amâni? Curaj și încredere în tine!

Gânduri bune despre 2021!

Evită să te gândești ce a fost rău. Analizează mai mult și mai intens ce a fost bun. În plus, ține de fiecare dintre noi să facem fiecare zi, mai bună. Fă planuri realiste. Muncește pentru ele cu pasiune. Însă ai curajul să recunoști când nu mai e ce ți-ai dori sau când e prea mult sacrificiu. Îndrăznește să iei o pauză, să te detașezi pentru a gândi clar.

Iubește viața, iubește-te pe tine, iubește-i pe cei din jur. E ciudat, dar da, cu toții avem nevoie de iubire, apreciere, vorbe bune. Fii alături de cei care au nevoie de tine. Cere ajutorul atunci când simți că nu mai poți. Nu e rușinos să soliciți ajutor. În plus, îi poți face pe cei care oferă ajutor, să se simtă bine, speciali, ajutând.

Gânduri bune înseamnă gânduri realiste, dar cu vibe pozitiv. Te ridici pe tine și îi inspiri și pe cei din jurul tău. Care sunt gândurile tale bune despre anul 2021?

19 thoughts on “Gânduri bune despre 2021”

 1. Bună!

  Evident, fiecare om vorbește din propria sa experiență…

  Eu am avut un an foarte greu, dar nu din cauza pandemiei. Mult mai stresata și mai speriata am fost în 2020. Am avut un an urat deoarece mai bine de 6 luni am trăit în dezacord cu mediul, cu cerințele, cu tot ceea ce mi se întâmpla. Când mi-am dat seama ce îmi doresc, am luat o decizie importanta și am făcut o schimbare în bine (schimbarea locului de munca). A urmat o perioada de adaptatare, o perioada în care sechelele încă ma mai bănuiau. Când simțit ca ma stabilizez, soțul meu a rămas fără loc de munca din cauza crizei pe care o traversează acest sector. Au mai fost câteva probleme de sănătate la mijloc, câteva discuții foarte dureroase cu persoane de mare însemnătate pentru mine (la modul ca mai jos de atât, nu mai am cum sa pic, cum sa fiu). La capitolul prietenii, vârsta nu îmi mai permite sa fiu naiva și, implicit, dezamăgită…

  Lucruri bune… Dincolo de toată nebunia, am reușit sa fac ceea ce mi-am propus: am avut un job extrem de solicitant și cu toate astea am fost studentă integralista, am părăsit un mediu toxic și mi-am găsit un loc de munca frumos, care mi se potrivește, am avut parte de drumeții de weekend și de o vacanta la mare.

  Pentru noul an îmi doresc sa fac tot ce tot ce tine de mine, sa nu mai aștept șansa, norocul, alinierea planetelor, sa fiu eu cea care determina lucrurile sa se întâmple. Vreau sa ma preocup mai mult de mine, de sănătatea mea, de sufletul meu. Vreau sa îmi aleg, cu grija, ,,luptele”. Vreau un an mai bun sub toate aspectele și o sa fac tot ce tine de mine în acest sens.

  Reply
  • Fiecare greutate, fiecare an greu, ne arată cât de puternici suntem și că trebuie să avem voință să mergem mai departe și atunci când ni se pare că trebuie să renunțăm.
   Cu timpul, și cu vârsta, am învățat să văd lucrurile bune, să le aduc în față și ele să îmi dea energia pentru noile provocări. Nu e ușor, dar e atât de necesar!
   Îți doresc un an minunat, un an bun care să te împlinească, anul care să-ți dovedească cât de puternică ești!

   Reply
 2. 2021 a fost un an foarte bun, mai ales că am pus în aplicare multe lucruri pe care mi le doream de multă vreme.
  Contează foarte mult să avem lângă noi persoanele potrivite și să învățăm să fim mai buni.

  Reply
 3. A fost un an bun. Am profitat si am plecat putin in vacante, ne-au lipsit mult in anul 2020 si a fost frumos. M-am logodit si planificat nunta pt anul 2022 si ne-am cumparat casă.
  Ne dorim doar sanatate pt anul 2022 ca pe restul le facem noi!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.