Sfaturi pentru a călători în siguranță

Vacanța este momentul mult așteptat și visând la călătorie, ziua de muncă pare să treacă mai repede. Cu cât ziua de plecare este mai aproape, cu atât avem mai multe de pregătit. Trebuie să facem tot posibilul pentru a călători în siguranță pentru a avea o vacanță plăcută.

Noi plecăm în vacanțe cu mașina, așa că avem câteva sarcini în plus de bifat. Tocmai din acest motiv, mă simt datoare să vă dau câteva sfaturi. De-a lungul timpului, am avut drumuri mai lungi sau mai scurte, am învățat din fiecare călătorie ceva. Nu uităm niciodată să încheiem o asigurare călătorie, fie că e o vacanță lungă sau doar un city break. Mă simt mult mai în siguranță fiind asigurată pe toată durata călătoriei, cu atât mai mult dacă e înafara țării.

Ce trebuie să știi pentru a călători în siguranță?

Ne dorim vacanțe frumoase și fără peripeții, tocmai din acest motiv trebuie să fim atenți la câteva detalii.

* verifică din timp toate actele și documentele necesare

Pentru a putea călători, e nevoie ca buletinul sau pașaportul să nu expire în următoarele 6 luni. Verifică pentru a te asigura că sunt valabile. Rezervarea pentru cazare să fie confirmată.

Dacă vei călători cu mașina, nu uita să verifici polița de asigurare și uită-te dacă ea acoperă țările prin care vei trece. Anul acesta când ne-am întocmit asigurarea pentru mașină, am verificat și diferența dintre mașina noastră și alt tip de Mercedes. Anul viitor intenționăm să schimbăm mașina, ne gândeam la un Mercedes Vito pentru că ne dorim să luăm și cățelul cu noi și ea are nevoie de spațiu. Ne-am interesat de prețul pentru o asigurare RCA Mercedes Vito și ce anume include aceasta.

Trebuie să ai la tine, talonul mașinii, iar dacă mașina e luată în leasing, ai nevoie de împuternicire/procură că ai voie să ieși cu mașina din țară. Nu ar strica și o verificare la service, iar dacă mașina nu are roată de rezervă, nu uita să îți iei kitul pentru reparație pană.

* nu lăsa bagaje nesupravegheate

Din păcate, se fură, și din păcate, uneori tentația e prea mare. Văd de multe ori, bagaje nesupravegheate, poșete deschise, lăsând să se vadă bani, telefon, portmoneu. Asigură-te că geanta, poseta sunt închise și cât mai aproape de tine. Nu lăsa să se vadă conținutul poșetei, nu etala sumele de bani cash deținute asupra ta.

* mare grijă în timpul plimbărilor

Evită să te avânți în zone supra aglomerate sau zone prea pustii unde poți fi ușor atacat, iar bunurile tale sustrase. Nu intra în discuții cu oamenii care cer indicații de traseu sau dacă sunt în grupuri mai mari. Zâmbește politicos și îndepărtează-te.

Mai nou, există o tehnică de a mânca pe gratis. Sunt străini care se așează la masa ta încercând să pară prietenoși. Ei comandă mâncare și băutură, iar la un moment dat dispar, lăsându-te pe tine să plătești întreaga consumație. Mare grijă la orice pare suspect de prietenos și amabil. Învață să spui nu.

Când ești la terasă, ține aproape poșeta, telefonul, e foarte simplu pentru un copil, să fure și să fugă. Slabe șanse să-l prinzi vreodată.

* atenție la consumație, nu uita de trusa medicală

În vacanțe, ne place să încercăm diverse preparate culinare și variate cocktailuri și băuturi. Este perfect normal, însă unele s-ar putea să nu se fie pe placul organismului nostru. Oboseala, diferența de fus orar, toate pot aduce dezechilibre pentru corp. Așa că e bine să avem trusa medicală cu medicamente variate. Mici incidente se pot întâmpla, e bine să ai la îndemână pansamente.

* bagajul să cuprindă de toate

Chiar dacă mergi într-o destinație de vară, ia în bagajul tău și câteva haine pentru zile răcoroase. Și invers, chiar dacă te aștepți să fie doar frig, vânt, ploaie, ia cu tine și două rânduri de haine mai subțiri. Vremea s-ar putea să-ți facă surprize. Nu uita acasă umbrela, pălăria și ochelarii de soare, o eșarfă, sunt de real ajutor.

Esențiale!

Trebuie să ai la tine mereu încărcătorul de la telefonul, bani cash, chiar și monede, sunt extrem de necesare, mai ales la toaletă. Nu uita să iei cu tine o carte, un pix, o mică agendă. Aș recomanda o apă termală, un dezinfectant pentru mâini și un produs pentru protecție solară, da indiferent de anotimp.

Sunt curioasă ce măsuri iei tu pentru a te asigura că vei călători în siguranță?

6 thoughts on “Sfaturi pentru a călători în siguranță”

  1. Anul asta am facut o asigurare de sanatate care includea si asigurarea bagajului in limita a 1000 euro parca. Sa stii ca am avut o foarte mare siguranta in felul asta, dar am avut norocul ca nu s-a intamplat nimic

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.