Sfaturi pentru a alege mobila potrivită

Decorarea și mobilarea casei noastre este o etapă trăită la intensitate maximă. Lipsa de experiență ne poate face să simțim această etapă ca pe un stres. Cu toții ne imaginăm casa visurilor noastre în cel mai mic detaliu. În realitate, poate părea mult mai dificil să alegi mobila potrivită, stilul casei să fie adaptat nevoilor tale și stilului tău de viață. Piesele de mobilier sunt extrem de importante în casă și e bine să fie alese cu mare atenție și răbdare.

Mobila care îți place poate fi prea mare pentru casa ta. Simți nevoia de mai mult spațiu de depozitare. Sau pur și simplu bugetul nu ajunge pentru tot ce îți dorești. Am să-ți ofer câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi mobila potrivită și amenajarea casei să fie o plăcere.

Reține aceste sfaturi, vor fi de mare ajutor

E bine să ținem cont de câteva sfaturi care pot face amenajarea casei mai plăcută. Această etapă este extrem de frumoasă și e păcat să stricăm bucuria ei cu stres.

alege mobila potrivită

**Definirea stilui dorit în casa ta

Este normal să-ți placă mai multe stiluri, însă pentru casa ta, va trebui să alegi unul care să te definească. Stilul casei tale trebuie să ți se potrivească cu personalitatea ta, dar și cu nevoile tale și stilul tău de viață. Poți fi ușor impresionat de tendințele actuale, dar poate nu ți se potrivesc. Având în vedere că amenajarea casei, alegerea mobilierului nu este o investiție mică, necesită alegeri la rece.

Află care este stilul tău analizând ceea ce îți place și ce nu la diferite stiluri. Salvează tot ceea ce îți place cu adevărat. După un timp, reia acele poze și observă care îți plac încă la fel de mult. E un proces care poate lua timp, dar este important pentru a defini stilul care îți place.

Stilul tău trebuie să se reflecte în toată casa. Notele cele mai evidente trebuie să se regăsească în dormitor. Alege un pat și tăblie pat potrivite stilului tău, dar și ținând cont de confort și funcționalitate.

**Funcționalitatea este importantă, analizează-ți nevoile

O greșeală frecvent întâlnită în amenajarea casei este să urmezi niște tipare. Living-ul trebuie să aibă canapea și televizor, masă cu scaune și o bibliotecă. Așa are toată lumea, așa facem și noi. Greșit, trebuie să amenajezi totul gândindu-te la partea practică a amenajării, a dispunerii mobilierului.

Zona de luat masa poate ție ți se potrivește mai bine în bucătărie. Zona rămasă liberă în living poate fi folosită pentru birou. Analizează ce activități desfășori cel mai mult și în ce zonă. În funcție de acestea, stabilești în fiecare încăpere ce mobilier este mai potrivit.

**Notați cu atenție dimensiunile casei și ale încăperilor

Cunoscând toate măsurile spațiilor care trebuie mobilate, te vei axa doar pe cele potrivite. Astfel nu riști să te îndrăgostești de piese de mobilier care nu ți se încadrează în spațiul avut.

O modalitate simplă de a organiza mobilierul este o joacă cu bucăți de hârtie pe care ați notat dimensiunile mobilierului dorit. Puteți testa locația lor în cameră până găsiți amplasarea cea mai potrivită și care optimizează perfect spațiul.

**Armonie între materiale și culori

Tot ce e în casă trebuie să fie într-o armonie perfectă. Trebuie să ții cont de culoarea pardoselii, a pereților. Dacă spațiul tău e neutru cu tonuri deschise, poți combina ușor stiluri și culori. Dar dacă podeaua are o culoare atipică, pereții sunt colorați, va trebui să cauți mobilier cu un design minimalist. Se recomandă un mobilier înălțat cu picioare, structuri ușoare din lemn sau metal.

alege mobila potrivită

**Alocă timp pentru a te informa și a alege

Entuziasmul este de înțeles atunci când trebuie să amenajezi casa visurilor tale. A alege mobila potrivită pare atât de simplu, însă când vezi varietatea de modele, poți ușor să cazi pradă primului impuls și să alegi ceva nepotrivit. Trebuie să vă fie clar stilul ales pentru casă, dimensiunile și bugetul. Selectează ce îți place, analizează câteva zile opțiunile și abia apoi poți face alegerea corectă, când emoțional ești mai stabil.

Amenajarea casei este o etapă importantă pentru fiecare dintre noi. Deciziile trebuie luate la rece, analizând bine opțiunile. Alegerea corectă poate fi luată ținând cont de sfaturile de mai sus, ale cuiva care a trecut deja prin această etapă frumoasă!

3 thoughts on “Sfaturi pentru a alege mobila potrivită”

  1. Bineînțeles că ne dorim un cămin cald, prietenos, relaxant. Pentru a obține un astfel de cămin cu ajutorul decorului, piesele de mobilier joacă un rol foarte important. Tocai am avut o experiență cu schimbarea canapelei din living.
    Mulțumesc pentru recomandări! Caut și măsuță de cafea potrivită.

    Reply
  2. Pentru mine patul mi s-a parut foarte important. Chiar m-a ajutat modificarea aceasta. Ar trebui sa mai schimbam canapeaua si fotoliile si sa facem o uniformitate la capitolul culori.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.