Pasiunea pentru sport aduce doar beneficii

Ni se spune mereu că trebuie să facem mai multă mișcare. Încercăm să-i determinăm pe cei mici să iubească un sport. Așa îi provocăm să facă mai multă mișcare, atât de benefică pentru dezvoltarea lor. Ca adulți, invocăm mereu lipsa timpului, deși este doar o scuză fiind prea comozi pentru mișcare.

Avem joburi sedentare și când avem dureri de coloană, ne dăm seama că e nevoie de mișcare. Iată de ce e bine să ne gândim ce sport ne place și să încercăm să-l practicăm. Pasiunea pentru sport ne va determina să facem mișcare în mod plăcut și constant.

Cum să ne motivăm să facem mai multă mișcare?

Ideal ar fi să facem sporturi de sezon. Iarna se recomandă să facem patinaj, schi, chiar și datul cu sania înseamnă mișcare. Pentru copii, este o adevărată joacă, dar pentru adulți e o provocare. Însă ce poate fi mai frumos decât să faci un sport alături de copilul tău?

Din păcate, este prea puțină zăpadă, dar patinoarele au un real succes. Așa că nu îți rămâne decât să achiziționezi patine gheață și să te bucuri de mișcare în aer liber.

Vara, cei mai mulți optează pentru jogging, înot sau plimbări lungi cu bibicleta. Ideal ar fi să găsim sportul care ne place și să ne facem timp pentru a-l practica.

Bărbații adoră fotbalul

Surprinzător, bărbații fac mai multă mișcare pentru că sunt iubitor de fotbal de mici copii. Mereu își găsesc parteneri cu care să joace. Terenuri de fotbal sunt de închiriat și interior, și exterior, deci poate fi practicat indiferent de anotimp. Iar pentru a simți că joacă fotbal cu adevărat, bărbații investesc în echipament complet. Portarul nu uită niciodată de mănuși Nike fotbal pentru a se asigura că poate proteja bine poarta.

Femeile iubesc mișcare în sală

Conștiente că trebuie să facă mișcare, atât pentru a se menține în formă, cât și pentru sănătate, femeile aleg aerobicul. Acum există numeroase programe interactive care atrag tot mai multe femei.

Muzica combinată cu mișcarea ajută mult, chiar și pentru starea de spirit. Sportul nu are beneficii doar pentru corp, ci și pentru minte, ceea ce contează la fel de mult.

Profită de zilele frumoase pentru a face mișcare în natură

Când e cald și soare, suntem mai motivați să facem mișcare. Profită de fiecare zi cu soare pentru a ieși în natură, chiar și pentru o plimbare mai lungă. Soarele îți va da o stare de bine, iar mișcarea va avea doar beneficii pentru corpul tău.

6 thoughts on “Pasiunea pentru sport aduce doar beneficii”

 1. Am patine cumparate la sfarsitul liceului. Ce crezi? Le-am folosit atunci de 2-3 ori si de atunci nu le-am mai scos din dulap :)))
  Dar cand e soare si cald imi face mare placere sa ies la plimbare.

  Reply
 2. Oirce tip de sport e binevenit. Eu sunt mai sedentara din motive de sanatate, dar au fost perioade cand faceam diverse activitati fizice care imi dadeau o stare de bine si sper sa le pot relua. Mi-ar placea intr-o zi sa invat sa patinez !

  Reply
 3. De multă vreme nu am mai fost la sală, chiar mă gândeam să fac ceva în sensul acesta. Dar până una-alta, mi-am alocat bani pentru o bandă de alergare acasă.
  Mulțumesc pentru recomandare!

  Reply
 4. O vai, dar la cata comoditate am eu pe atat de activa e micuta mea care face tenis de performanta si ar mai vrea si fotbal sau gimnastica ritmica 😅. Am abandonat mereu tentativele de a face sport, recunosc ca sunt o lenesa 😬

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.