Cum să amenajezi un hol practic?

Amenajarea unui hol practic îți va dovedi în fiecare zi că a meritat investiția și timpul. Întotdeauna când vine vorba de amenajarea casei, neglijăm holul. Zona de intrare în casă trebuie să fie amenajată cât mai practic. Să nu neglijăm nici aspectul estetic, este totuși zona de intrare în casă, prima zonă cu care au contact musafirii.

Este esențial ca fiecare spațiu din casă să fie bine amenajat. Fiecare zonă are rolul ei și vom înțelege doar locuind acolo. Dacă la început, nu ești decis pentru ce să optezi, mai bine așteaptă. Locuind în casă, cu timpul, îți vei da seama ce îți lipsește și vei amenaja totul, ideal.

Da, și holul este important de amenajat

Holul este mereu locul aglomerat, unde se lăsăm neglijent, pantofii și hainele. Și mi se pare atât de nedrept. Holul este zona în care avem primul contact cu casa, ajungem acasă. Deci trebuie să fie aerisit, primitor, bine organizat, frumos decorat.

Obiectele de decor nu sunt doar pentru living sau dormitor. Chiar și holul are nevoie de înfrumusețare. Trebuie să facem totul pentru a avea un hol primitor.

Ajutoare pentru un hol practic și organizat

Stabilisem că holul este locul unde ne lăsăm toate lucrurile, la voia întâmplării. Cu cât e mai aglomerat, cu atât pare mai dezorganizat, găsim greu ce avem nevoie și ne crează disconfort.

Este de datoria noastră să-l ținem organizat pentru a fi un hol practic și pe placul nostru. Un pantofar spațios mi se pare esențial în hol. Acolo putem depozita pantofii pentru a nu fi împrăștiați pe hol. Ajută ca pantofii să fie feriți de lumină, praf și să-și păstreze forma.

Un cuier spațios unde să așezați hainele, gecile. Iar dacă e posibil, optați pentru un cuier cu spațiu de depozitare în zona de sus. Acolo puteți pune coșulețe în care să păstrați fulare, eșarfe, căciului. Vor fi organizate, păstrate la îndemână, fără a fi la vedere.

Aveți multe chei? Un organizator de chei este esențial. Așa vă asigurați că nu rătăciți niciodată cheile. Și nici nu pierdeți timp valoros dimineața în căutarea lor.

Optează pentru covor în hol

Dar se va murdări, îmi veți spune. Așa e, dar se poate spăla. Optăm pentru covoare în toată casa pentru o senzație de confort. Oare nu avem nevoie de același confort și în hol? Acum toate covoarele pot fi spălate în mașina de spălat haine, iar pentru confortul tău, eu cred că merită pe deplin.

Ce poate fi mai plăcut, când ajungi acasă, și te descalți după o zi lungă, să fii întâmpinat de senzația de confort la picioare? Folosiți la intrare un preș și eventual o tăviță de pantofi dacă afară plouă, e zăpadă sau pantofii sunt murdari. Dar în condiții de vreme bună, te poți bucura la maxim de covorul care te așteaptă în acest hol practic, dar confy.

Obiecte de decor în hol pentru o senzație de bine

Puteți amenaja niște etajere înguste pe care să puneți ghivece mici cu flori, o ramă cu un citat motivațional sau o poză dragă. În funcție de sezon sau sărbătoare, puteți schimba decorațiunile de pe etajere sau de pe pervaz.

Micile detaliile contează enorm, chiar dacă pe moment nu ne dăm seama. Cu timpul, ne vom bucura să ajungem acasă, iar în holul practic să regăsim minunata senzație de acasă.

3 thoughts on “Cum să amenajezi un hol practic?”

  1. Buna! Da, de acord holul trebuie sa fie primitor si frumos amenajat. Ar fi mers mai multe poze la articol cu idei de amenajare dar stiu ca sunt greu de gasit. Eu am ipotetic un hol frumos la casa, practic s-au aglomerat mai multe lucruri decat ar trebui. Nu stiu ce solutii ar fi, pentru ca folosim unele lucruri frecvent (bicicleta, papuci de gradina) si nu avem suficiente spatii de depozitare la indemana. Oricum dragut articol, multumumi de recomandari! O zi frumoasa!

    Reply
  2. Este chiar foarte importantă amenajarea holului. Aerisit și inspirațional, relaxant și prietenos îmi place mie. Nu mi-a reușit chiar totul, dar i still working.
    Mulțumesc pentru informații!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.