Sfaturi pratice pentru amenajare terasă de poveste

Momentul pentru amenajare terasă

Amenajarea casei reprezintă o prioritate, dar și o mare bucurie pentru familie. Locuința devine acasă când totul e așa cum am visat. Ne place să ne petrecem timp și în aer liber. Așa că pasul amenajare terasă nu trebuie amânat prea mult. Ideal ar fi să știm ce ne dorim de la terasă și să amenajăm spațiul cât mai practic, dar și frumos.

Indiferent cât de dimensiunea spațiului disponibil, putem crea acolo un loc de poveste. Locul potrivit pentru relaxare seara după o zi lungă, locul ideal pentru citit sau lucrat. După amenajare, va fi locul cel mai îndrăgit pentru că acolo îți vei savura cafeaua în fiecare dimineață și vinul, seara. Musafirii se vor simți de minune pe terasă, dacă va fi gândit util și confortabil.

Sfaturi practice pentru amenajare terasă de poveste

Trebuie să stabilim de la început ce ne dorim de la terasă. Alegerea unui stil nu este dificil, dar eu vă sugerez să combinați părțile practice ale fiecărui stil. În plus, nu se știe când decizi să vinzi locuința, iar terasa frumos amenajată poate fi un atuu. Poți cere niște bani în plus dacă locuința ta beneficiază de o terasă aparte. La o simplă analiză, sunt mai căutate acele case de vânzare Ploiești care au și terasă, sau posibilitatea de a amenaja una.

 • investește în mobilier chic, dar rezistent

Mobilierul va fi expus la diferențe de temperaturi, la ploaie și soare, vânt și frig. Ideal ar fi să fie special de exterior, rezistent, din materiale solide. Recomandarea mea e să fie pliabile, astfel ca atunci când ai nevoie de mai mult spațiu, să le poți depozita rapid.

Optează pentru mici piese de mobilier, dar de diferite mărimi și stiluri. Fiecare musafir va alege scaunul sau fotoliul după bunul plac. Vei crea și un spațiu mai familiar, prietenii se vor simți mult mai confortabil. Nu uita de saltele și perne colorate, dar și de pături pentru serile mai reci.

amenajare terasă

 • ghirlande luminoase de exterior

Lumina are rolul de a schimba foarte mult un spațiu. Prin urmare, vă recomand să folosiți ghirlande luminoase de exterior, cu becuri interschimbabile. Alege becuri cu lumină caldă sau becuri colorate pentru un aer de petrecere.

 • ghivece cu plante verzi, flori și mici arbuști

De pe nicio terasă, nu trebuie să lipsească plantele. Indiferent că optezi pentru arbuști sau flori, ele îți vor da o stare de bine. Arbuștii creaază intimitatea necesară pe terasă. Florile îți colorează zilele și îți parfumează serile.

 • obiecte de decor

Terasa nu e gata până când nu îți lași amprenta personală. Obiectele de decor au rolul de a înfrumuseța, dar și de a personaliza spațiul. Vaze de mari dimensiuni cu plante uscate sau suporturi diferite pentru lumânări. Perne colorate și saltele vesele. Statuete din lemn sau piatră, un ceas vintage, rame de tablou sau chiar o oglindă.

Terasa ca și bucătărie de vară

Terasa ta poate fi si locul ideal pentru gătit. Există mici cuptoare electrice sau pe gaz, cărbuni. Nu ocupă mult spațiu și sunt ușor de folosit. În zilele călduroase, poți face afară un grătar. Dar și în zilele friguroase, e ideal să gătești afară o carne bună. Gustul va fi mult mai bun. În plus, vei evita să ai diverse mirosuri neplăcute și fum, în casă, și totuși să te bucuri de un grătar excelent.

Pune accentul pentru o amenajare terasă de poveste

Treptat, poți adăuga piese sau renunța la cele care nu îți mai sunt pe plac. Dar îți pot garanta că terasa va deveni locul tău preferat. Aerul curat ne inspiră și ne deconectează. Luminițele din oras, care se văd seară, ne relaxează și ne lasă să visăm la o vacanță.

Creează locul potrivit ție și familiei tale. Adăugă piese pe care le găsești necesare, sau pe  care le descoperi în diferite vacanțe.

Tu cât de important consideri că e etapa de amenajare terasă? Cum arată pentru tine teresa de poveste?

Foto

11 thoughts on “Sfaturi pratice pentru amenajare terasă de poveste”

 1. Și noi am amenajat ceva în pandemie. Am pus un scaun balansoar, are copilul spatiu de pictat. Dar mai avem de lucru… voi tine cont si de sfaturile tale.

  Reply
 2. Noi avem un balcon micut, dar am incercat sa il amenajam cat mai frumos. Anul trecut am cumparat o masa cu 2 scaune si un fotoliu-balansoar. Vara este foarte placut sa stai acolo.

  Reply
 3. Iubesc terasele frumos amenajate. Si evident ca de preferat ar fi sa am si flori doar ca nu stiu cand mi se va indeplini acest vis pentru ca nu dispun de un spatiu de genul

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.