Cum alegem încălțămintea potrivită de vară?

8

Poartă încălțăminte în funcție de sezon

Cu toții avem o pereche de pantofi preferați. Sunt comozi, brandul preferat, culoarea potrivită, dar nu îi putem purta zi de zi. Ideal ar fi să avem câteva perechi de pantofi pentru fiecare sezon. Este indicat ca încălțămintea purtată azi să fie lăsată o zi pentru a se aerisi și usca în interior.

Fiecare sezon are caracteristicile sale, așa că e bine să ne alegem pantofii în funcție de acest detaliu. Încălțămintea potrivită de vară ne ajută să trecem cu bine peste zilele călduroase. Dar și să ne menținem piciorul sănătos!

Sfaturi pentru a alege corect încălțămintea potrivită de vară

În fiecare sezon, trebuie să ținem cont de tipicitatea sa. Înainte de preferințele tale, ar trebui să ții cont de ce e mai bine pentru confortul și sănătatea picioarelor tale.

  • încălțăminte din materiale de calitate

Cel mai bine e să purtăm pantofi din piele naturală. Iar când temperaturile cresc, să optăm pentru pantofi din piele perforată, pânză sau materialul de tip – goretex – care lasă pielea să respire. Talpa este important să fie comodă, cu un toc modest pentru a nu pune presiune pe toată laba piciorului.

  • încălțăminte comodă

Comoditatea, cred că este cel mai important detaliu. Alegem să purtăm acei pantofi care sunt comozi. Iar dacă se poate comozi și trendy, cu atât mai bine. Dacă optezi des pentru balerini damă, sigur te bucuri că acum găsești o mare varietate de modele. De la cele casual, de zi cu zi, la cei eleganți, până la cei sport. Colorați, simpli sau cu detalii, devin rapid preferații tăi!

încălțămintea potrivită de vară

  • închizători practice

Pantoful trebuie să fie comod, prin urmare și închizătoarea trebuie să fie practică. La sandale bărbați, de preferat ar fi închizătorile de tip arici. Ușor de ajustat pe picior, sandalele pot fi spălate fără stres chiar și în mașina de spălat haine. Chiar și la sandalele pentru femei, sunt de preferat cele de tip elastic, ascunse sub o curelușă finuță.

  • talpă ușoară, comodă

Pentru ca un pantof să fie comod, talpa este un detaliu de luat în calcul. Nu neglija acest aspect. Cu cât e mai cald, cu atât piciorul se umflă mai tare, iar pantoful trebuie să fie comod. Talpa comodă, nu prea subțire, nu prea groasă, poate ajuta la o mai bună mobilitate. Evită tocurile înalte când vine vorba de încălțăminte potrivită de vară. Dar nu abuza prea mult de pantofii de vară fără toc. Un toc mic, comod, se recomandă chiar și în zilele călduroase.

Nu uita de întreținerea corespunzătoare a pantofilor!

Ideal este să nu purtăm două zile la rând aceeași pereche de pantofi. Ei trebuie să se aerisească și să se usuce pentru că piciorul transpiră. Loțiunile de tip spray ajută pielea să își mențină mai mult timp culoarea, soarele îi poate decolora rapid.

Nu uita să folosești și spray sau pudră pentru interiorul pantofului. Ajuți la o mai bună uscare, dar și reduci riscul apariției de ciuperci, micoze la picioare. Poți scoate tălpicul din interior ca să se usuce mai repede și îl poți și spăla bine cu apă și săpun. Pe cât posibil, nu purta pantoful pe pielea goală, optează pentru șosete sau tălpici din bumbac.

Care este pentru tine, încălțămintea potrivită de vară? Optezi pentru calitate și comoditate, sau mai bine chic și de sezon?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

8 Comments

  1. Îmi plac tare mult sandalele și le așeg exact în funcție de criteriile prezentate de tine. Altfel, le cumărăm doar pentru a le schimba depozitarea. 🙂
    Prefer încălțămintea din piele, confortabilă i, evident în funcție de destinație.

  2. Înainte de toate sa fie comozi și dupaia sic.
    In trecut am cumpărat încălțăminte sic și nu am putut sa ii port deoarece numai răni imi făceau.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
dezvoltare personală
De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?

De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?  Oricât de mult am dori să înțelegem ceea ce se...

Close