Ruladă pufoasă cu dulceață Din Eden

Desert rapid cu dulceață Din Eden

Există câteva ingrediente pe care e bine să le avem mereu în casă. Zahăr, făină, ulei, dar si cele necesare pentru dulciuri, cacao, vanilie, praf de copt. Crema de ciocolată și vanilie, variate dulcețuri, necesare pentru a încropi un desert rapid.

Optăm mereu pentru deserturi de casă. Pentru că timpul este limitat, alegem să facem rețetele mai simple, mai rapide. De multe ori, cei mici sunt încântați să ajute în bucătărie. Așa că pentru ei, totul trebuie să meargă rapid, iar etapele să fie delicioase, pentru că le place să guste tot timpul.

Zilele trecute, am sărbătorit ziua soțului. Printre numeroasele deserturi, s-a numărat și rulada pufoasă. Ne aștepta o zi lungă și plină de arome. M-am gândit să renunț la crema de ciocolată și să umplu rulada cu dulceață Din Eden. A fost o bună alegere, dulcețurile oferite Din Eden, sunt extrem de aromate, iar desertul a fost un deliciu. Ce bine e să folosești produse naturale din inima muntelui.

Ingrediente necesare ruladă pufoasă:

Mod de preparare ruladă pufoasă:

Etapa 1:

Spălăm bine ouăle. Ideal ar fi să fie reci. Le separăm, albușuri de gălbenușuri. Albușurile le mixăm bine cu un praf de sare. Când s-au întărit foarte tare, nu pică de pe palete, adăugăm zahărul în reprize și mixăm foarte bine. Treptat adăugăm apa fierbinte și mixăm. Gălbenușurile le punem pe rând și mixăm la viteză mică, punem și vanilia. La final, adăugăm, amidonul amestecat cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă.

Etapa 2:

Încălzim cuptorul la 140°C. În tava de cuptor, punem hârtie de copt. Turnăm compoziția și o nivelăm cu grijă în toată tava. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Eu am folosit opțiunea de ventilație.

ruladă pufoasă dulceață Din Eden

Blatul nu trebuie să fie prea copt, va fi prea uscat și nu se va putea rula. Pe blatul pe bucătărie, punem un prosop de bucătărie pe care presărăm puțin zahăr. Scoatem tava din cuptor și răsturnăm blatul copt peste prosop.

ruladă pufoasă dulceață Din Eden

Cu grijă, dezlipim hârtia de copt de pe blat. Rulăm cu grijă, aluatul în prosop și îl lăsăm să se răcească.

Etapa 3:

Mi-am dorit un desert răcoros, așa că am decis ca umplutura să fie dulceață. Am vrut să fie un desert mai aromat, așa că am combinat două tipuri de dulceață și bine am făcut. Aromele de afine și merișoare s-au completat perfect.

Întindem dulceață pe toată suprafața blatului. Eu am pus pe un capăt dulceața de afine și de la jumătate spre celălalt capăt, dulceață de merișoare. Am rulat cu grijă și am dat rulada la frigider.

ruladă pufoasă dulceață Din Eden

ruladă pufoasă dulceață Din Edenruladă pufoasă dulceață Din Edenruladă pufoasă dulceață Din Eden

Se taie cu grijă, de preferat a doua zi, sau măcar după câteva ore. Se servește presărat cu zahăr pudră!

Rulada pufoasă cu dulceață Din Eden!

Musafirii au fost tare încântați de acest desert. Dar eu am păstrat câteva felii pentru a le savura la cafeaua de dimineață! 

ruladă pufoasă dulceață Din Eden

15 thoughts on “Ruladă pufoasă cu dulceață Din Eden”

  1. Imi plac ruladele tare mult, insa nu mananc dulce deloc. Le prefer in general pe cele cu legume, dar asta mi-a lasat gura apa!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.