Secretul slăbirii sănătoase

o-WEIGHT-LOSS-facebook

Despre slăbit și despre diete vorbește acum toată lumea, toți știu să dea sfaturi, toți încearcă să te atragă. Nutriționiștii pe de o parte, medicii pe de altă parte, te uiți în jur, unii slăbesc cu o dietă, alții cu un stil de viață sănătos. Și tu vrei să slăbești, dar cum alegi modul potrivit, cum știi ce e potrivit pentru tine? Și vrei acum să începi, și vrei să slăbești repede, și, dacă se poate, să poți mânca din toate.

Înainte de toate, trebuie să-ți dorești să ai un stil de viață sănătos, altfel nu vei reuși să te menții după ce ai reușit să slăbești. Majoritatea fac această greșeală, slăbesc și apoi mănâncă normal fără să mai țină cont de cantitate și varietate.

Nu sunt eu în măsură să vă spun care este cea mai bună varianță, dar pot să vă sfătuiesc ce să faceți să vă fie mai ușor. În primul rând, trebuie să fii hotărât că asta vrei și să fii capabil să faci sacrificii, să te documentezi înainte de a decide care metodă o adopți și să ai ambiția să ajungi acolo unde îți dorești indiferent de cât timp îți va lua. Fiecare corp este diferit, are nevoie de timp pentru a înțelege schimbările și pentru a da rezultatele la care te aștepți. Nu vă pierdeți răbdarea și încrederea în metoda aleasă după câteva săptămâni, kilogramele care se duc greu, nu (mai) revin dacă aveți grijă.

Adoptați o dietă care vă permite să mâncați legume și fructe pentru că aveți nevoie de vitamine, adoptați o dietă care vă permite să consumați ceea ce vă place. De exemplu, nu adoptați dieta Dukan, dacă nu consumați multe proteine în general, sau, nu adoptați o dietă cu ore fixe dacă știți că nu aveți posibilitatea de mânca la fix. În plus, nu uitați că dietele se pot adapta stilului de viață.

E foarte important ca atunci când țineți o dietă să nu o vedeți ca pe o povară, să nu o percepeți ca pe un stres și să nu considerați o abatere un capăt de lume. Ar fi bine să percepeți dieta ca pe un stil de viață sănătos, să vă răsfățați din când în când cu ceva care vă place. O mică abatere să o considerați ca un bonus și să-l savurați fără remușcări. Abaterile nu trebuie să fie dese, dar uneori e nevoie de motivatie.

Ține de ambiția și de răbdarea voastră de a spune NU tuturor tentațiilor din jur, la petreceri, nunți, zile de naștere, alegeți doar ceea ce e conform dietei. Pare greu, dar nu e, și în plus e extrem de educativ, vă veți dezobișnui să luați gustări nesănătoase și să ronțăiți mereu ceva.

Înlocuiți sucurile dulci cu apă sau ceai, sau măcar optați pentru variantele fără zahăr, optați pentru ciocolată neagră, preparați acasă deserturi conforme pentru a rezista mai ușor tentațiilor dulci din magazine, înlocuiți zahărul alb cu fructoză, iar făina alba încercați să o eliminați de tot.

Da, eu am slăbit cu dieta Montignac și e singura care mi s-a potrivit perfect, dacă la început mi s-a părut cea mai dificilă dietă, acum o recomand tuturor și pentru mine a devenit un stil de viață sănătos. Am adaptat preparatele preferate să se potrivească dietei pentru a mânca mereu ceea ce îmi place. Am eliminat ceea ce nu e sănătos, am căutat mijloace de înlocuire sănătoase și conforme, am descoperit alte gusturi.

După 9 luni, am reușit să slăbesc 12 kg și pot să vă spun că niciun moment nu mi s-a părut că țin dietă, că sunt la cură de slăbire. Am slăbit destul de încet și de sănătos, am învățat să mă bucur de mâncare, consider că merit din când în când un răsfăt culinar și nu am niciun regret după, știu că acum corpul meu e educat și știe ce să facă în fiecare împrejurare. Da, uneori mai simt nevoie de o pizza sau de o porție de paste și nu zic nu, doar că porția e mult mai mică și aleg varianta cea mai apropiată de ce e permis.

Știu că pare greu, dar nu e, și înainte de kilogramele în plus, gândiți-vă la sănătatea voastră pe termen lung!

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.