Secrete mieroase

Secrete mieroaseBogată în minerale şi vitamine, mierea este un aliment nutritiv şi un tratament pentru piele şi păr eficient.

Cunoscându-i secretele … virtuţile ei cresc!

Cea mai bună miere este cea din faguri, având cea mai mare valoare biologică, însă, pentru a trata sau a obţine efectul dorit, alege tipul de miere în funcţie de nevoile tale!

Mierea de tei e bogată în vitamina E, fiind ideală pentru prevenirea uscării şi deshidratării pielii, combate petele ce apar din cauza vârstei, căderea părului şi previne mătreaţa. Ajută la îmbunătăţirea circulaţiei şi la vindecarea cicatricelor. Aplicată pe faţa umedă într-un strat gros de un deget şi apoi folosind un tifon umed, mierea stimulează reproducerea celulară, care încetineşte procesul de îmbătrânire şi stopează apariţia ridurilor.

Mierea de salcâm e bogată în vitamina D, ceea ce o face ideală ideală pentru sănătatea unghiilor, ajutându-le să asimileze calciu şi fosfor.

Mierea de mentă conţine o cantitate importantă de vitamina C, iar măştile pentru ten cu miere stimulează producerea colagenului, reglează secreţia glandelor sebacee, ajutând tenul gras, dar şi pe cel cuperozic, prin elasticitatea pe care o dă vaselor de sânge, prevenind astfel spargerea capilarelor. Tot acest tip de miere ajută părul să se revigoreze şi previne încurcarea fielor capilare. Pentru întreţinerea frumuseţii, foloseşte mierea uşor încălzită, dar nu la o temperatură mai mare de 40°C. Înainte de folosire, pune borcanul cu miere într-o cratiţă cu apă caldă de la robinet şi las-o 10-15 minute.

Mierea zaharisită nu este stricată. Ba chiar este o dovadă că este naturală!

Mierea de calitate se cristalizează, iar cea falsă, nu! Falsificarea se poate face prin fierberea zahărului în infuzia unor plante sau prin hrănirea albinelor cu sirop de zahăr.

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.